به گزارش خبرگزاری ایمنا، در المپیک ۲۰۲۴ پاریس شاهد درخشش بسیار زیاد ملیپوشان کشورمان در رشته تکواندو بودیم و پس از بازگشت آنها به کشور با علاقه و استقبال زیادی از جانب مردم کشور روبهرو شدند.
با تلاشها و زحمات هادی ساعی در فدراسیون و انتخابهای خوب برای مربیان کادر فنی باعث شد تا هدفگذاریهای آنها در نهایت نتیجه دهد و ماحصل آن کسب نتایج خوبی مانند کسب دو طلا، یک نقره و یک برنز در مسابقات المپیک ۲۰۲۴ پاریس باشد.
استقبال و علاقه مردم به حدی زیاد بود که فدراسیون با اعلام آماری اجمالی نشان داد که پس از مسابقات المپیک حجم بسیار زیادی از افراد به خصوص در کودکان به رشته تکواندو روی آورده و در کلاسها و باشگاههای مختلف ثبتنام کردهاند.
اگر رویکرد فدراسیون همینگونه پیش رود و روند روبهرشد خود را حفظ کند در نهایت میتوانیم در رشته تکواندو در همه میادین آسیا، جهان و المپیکها حرف اول را بزنیم.
بیش از جذب افراد مختلف در رشته پرطرفدار تکواندو، بحث پرورش درست استعدادها و حفظ آنها است که این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، این امر بسته به تلاشهای افراد حاضر در فدراسیون تکواندو و هیئتها است که باید با رویکردی درست و دقیق با یک چارتبندی مناسب پیش روند.
تعداد بانوان علاقهمند بیشتر از آقایان است
مرتضی کریمی، کارشناس تکواندو در رابطه با استقبال مردم از رشته تکواندو پس از مسابقات المپیک ۲۰۲۴ پاریس به خبرنگار ایمنا میگوید: زمانی که یک رشته کسب مدال میکند و در رسانهها بازتاب موفقیتآمیزشان منعکس میشود باعث میشود تا جوانان ما علاقهمند به حضور در این رشته شوند و این یک امر طبیعی است، درصد علاقهمندان حاضر در رشته تکواندو در ردههای سنی نوجوانان و جوانان بیشتر شده است، اما در بخش بانوان آمار بسیار بالاتر است.
وی میافزاید: در دو بخش برونمرزی و درونمرزی در حال فعالیت هستیم و فدراسیون تکواندو نیز با برگزاری لیگهای پویا، پرتعداد از تیمها و مختلف در ردههای سنی مختلف باعث شده است جوانان و نوجوانان ما علاقهمند برای شرکت در این رویدادها باشند، فدراسیون با برگزاری این مسابقات در ردههای پایه نشان داده است که در آینده برنامهریزی کرده است و امیدوارم این تیمهای پایه در آینده و در ردههای جوانان و بزرگسال بتوانند برای ما مدالآور و پشتوانه خوبی برای تکواندو ما باشند.
سرمربی سابق تیمملی تکواندو کشورمان بیان میکند: با سیاستی که فدراسیون تکواندو در پیش گرفته است، فکر میکنم آینده خوبی در پیش داریم چرا که نسل خوبی را پرورش میدهیم.
وی تصریح میکند: ما برای اینکه بتوانیم عملکرد خوبی داشته باشیم و در اوج بمانیم باید دو موضوع مربیان و هیئتها را مورد بررسی قرار دهیم، فدراسیون با هیئتها جلسهای برگزار کرد و عملکرد آنها مورد بررسی قرار میدهد و هیئتهای کمکار را وادار به انجام فعالیتهای زیاد میکند، مربیانمان نیز باید تحت آموزشهای نوین قرار گیرند و بتوانند با دانش روز دنیا پیش روند و از روشهای سنتی دور شوند، اگر این دو موضوع برنامهریزی شود میتوانیم بگوییم که آینده قوی در رشته تکواندو خواهیم داشت.
تکواندو؛ ورزش اول کشور
علی نادرعلی، کارشناس تکواندو در رابطه با شرایط تکواندو پس از مسابقات المپیک ۲۰۲۴ پاریس به خبرنگار ایمنا میگوید: با توجه به آماری که توسط مسئولان کشور و وزارت ورزشوجوانان به صورت مستقیم شنیدیم، بهطور واقع پس از المپیک ۲۰۲۴ پاریس تکواندو به سمت علاقه مردم بازگشته است و ورزش اول کشورمان قرار گرفته است، استقبال پس از رخدادن افتخارات المپیک ۲۰۲۴ پاریس خیلی خوب بوده است.
وی میافزاید: باید به گونهای سیاستگذاری شود که این افتخارات را در جای خود حفظ کنند و برای المپیک ۲۰۲۸ لسآنجلس هدفگذاری کنند برای مثال استعدادیابی در کل کشور برای ورزشکاران انجام دهند و مربیان کشور آموزشهای نوین مربیگری را ببینند. این دوره چهارساله تا المپیک بعدی همانقدر که کوتاه میگذرد، زمان بسیار خوبی برای پرورش استعدادها و آماده کردن آنها برای المپیک پیشرو است، این موضوع نیازمند بروز شدن و افزایش علم مربیان در این مسیر است تا بتوانند مسیر پیشرفت یک قهرمان را هموار و دقیقتر کند.
تکواندوکار کشورمان عنوان میکند: برنامهریزیهای فدراسیون بسیار دقیق است و بلافاصله از پایان المپیک ۲۰۲۴ پاریس فعالیتهای خود را آغاز کردند، امیدوارم بتوانیم در المپیک بعدی همین افتخارات را تکرار کرده و حتی بهبود ببخشیم، مربیان کشور نیز به صورت دقیق و هدفدار در بخش آموزششان فعال باشند.
وی ادامه میدهد: در المپیک گذشته به ما ثابت شد که افراد قهرمان ما بیشتر در شهرهای اطراف بودند و پایتختنشین نبودند، این امر میتواند نویدبخش این باشد که تمام مربیان کشور امیدوار باشند المپینهای بعدی از شاگردان آنها باشند.
داشتن داوران توانمند در رشته تکواندو
نادعلی تصریح میکند: بحث داوری بسیار تخصصی است، اما مشاهدات من در سطح بینالمللی این بوده است که سطح داوران ایرانی بهطور واقع از جایگاه بالایی در سطح جهان برخوردار است و دانش و توانمندی داوران ما بسیار بالا است، در المپیک ۲۰۲۴ پاریس ثابت شد که ما در بخش بانوان در بخش داوری نماینده داشتیم که این اتفاق برای نخستینبار رخداده بود و در نهایت شاهد قضاوتهای دقیق و بسیار درست وی در این مسابقات بودیم.
وی بیان میکند: بدون اقرار میتوانم بگویم در داوری از سطح بالایی برخوردار هستیم و باید در حفظ و گسترش این موضوع کوشا باشیم و از لحاظ کمی داوران ما فعالیتشان را بیشتر کنند تا از لحاظ آماری ما داوران بیشتری را داشته باشیم.
تکواندوکار کشورمان خاطرنشان میکند: داوری شرایط خاص خود را دارد و یک داور برای اینکه بتواند در سطح بینالمللی موفق باشد باید اردوها و ورکشاپهای بسیاری بروند که باید در ابتدا هزینههای آن را خود پرداخت کنند که این امر کمی موضوع را برای داوران با توجه به مسائل اقتصادی کم میکند. داوران ما از لحاظ فنی و دانش داوری بسیار خوب هستند و تنها برخی محدودیتها باعث میشود تا رقابت داوران ما با داوران خارجی سخت شود و در شناخته شدن داوران ما برای فدراسیون جهانی سخت میکند، امیدوارم آمار حضور داوران ما در المپیک ۲۰۲۸ لسآنجلس رشد چشمگیری داشته باشد.
حضور یک فرد از بنده فدراسیون کمککننده بوده است
وی عنوان میکند: با تشکر از زحمات رئیس قبلی فدراسیون تکواندو که در پایهواساس رشته تکواندو در ایران تأثیرگذار بوده است و با توجه به تغییری که در مدیریت کلان رشته تکواندو در کشور اتفاق افتاد و اینکه یک قهرمان از بنده این رشته مدیریت فدراسیون را در دست گرفت، این موضوع باعث میشود تا ما شاهد خیلی اتفاقات خوبی در رشته تکواندو در آینده باشیم.
نادعلی در پایان میگوید: کرهایها هوشوذکاوت بالایی دارند و رشته تکواندو برای آنها بسیار مهم است و سیاستگذاریهای بسیار دقیقی برای اشاعه رشته در سراسر جهان دارند و در حال حاضر بیش از ۱۸۰ کشور در دنیا به صورت فعال رشته تکواندو را در خود دارند و این امر کار ما را در سخت میکند.
به گزارش ایمنا، کارشناسان کشورمان معتقدند که رشد چشمگیر رشته تکواندو پس از موفقیت در مسابقات المپیک ۲۰۲۴ پاریس موجب شده است تا استقبال بسیار خوبی را از مردم شاهد باشیم، اما موفقیت در آینده بسته به مربیان کارآمد و هیئتهای فعال است که با سیاستگذاریها و هدفگذاریهای فدراسیون میتوانیم شاهد پیشرفت در این رشته باشیم.
نظر شما