مگس‌ها مثل انسان‌ها الکل مصرف می‌کنند؟

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که برخی حیوانات به‌طور طبیعی الکل مصرف می‌کنند. مگس‌های میوه و زنبورهای شرقی نمونه‌هایی هستند که اتانول موجود در طبیعت را برای دفاع و تعاملات اجتماعی استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از ساینس دیلی، پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند که مصرف الکل تنها به جوامع انسانی محدود نیست و برخی از گونه‌های جانوری نیز از این ماده در طبیعت بهره می‌برند.

مطالعات محققان دانشگاه اکستر انگلستان، که نتایج آن در مجله معتبر Trends in Ecology and Evolution منتشر شده، نشان می‌دهد که بسیاری از حیوانات در محیط‌های طبیعی از الکل استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، مگس‌های میوه به دلیل قرار گرفتن در محیط‌های غنی از اتانول، این ماده را به عنوان مکانیزم دفاعی علیه انگل‌ها استفاده می‌کنند.

میوه‌های پلاسیده و فاسد که به‌طور طبیعی به دلیل تخمیر قندهای موجود در آن‌ها، الکل تولید می‌کنند، جذابیت خاصی برای برخی گونه‌ها از جمله پرندگان و پستانداران کوچک دارند. دانشمندان در پژوهشی در پاناما دریافتند که میوه‌های درخت نخل تا ۱۰ درصد الکل دارند، که این مقدار برای بسیاری از حیوانات می‌تواند ایجاد حس سرخوشی کند.

مطالعه دیگری از دانشگاه‌های رژیم صهیونیستی نشان داده که بعضی گونه‌های زنبور قادر به مصرف محلول‌های غنی از اتانول بدون تأثیر منفی بر مرگ و میر یا رفتار خود هستند. پژوهشگر اران لوین در این زمینه می‌گوید که این قابلیت استثنایی زنبورهای شرقی، آن‌ها را قادر می‌سازد تا در محیط‌های غنی از الکل بدون آسیب به بقای خود زندگی کنند.

مگس‌های مثل انسان ها لکل مصرف می‌کنند؟

در بخش دیگری از مطالعات، مشخص شده که مگس‌های میوه نر، پس از رد شدن توسط ماده‌ها، به سمت الکل روی می‌آورند. از طرف دیگر، مگس‌های ماده پس از مصرف الکل در انتخاب جفت‌های خود راحت‌تر عمل می‌کنند. این رفتارها، شباهت‌های قابل توجهی با واکنش‌های انسانی به الکل را نشان می‌دهد و به‌طور ضمنی بیانگر وجود الکل به عنوان یک عنصر فرهنگی در طبیعت است.

یافته‌های این پژوهش‌ها، چشم‌انداز جدیدی به درک رفتارهای جانوری در مصرف مواد مخدر طبیعی همچون الکل می‌گشاید و اهمیت مصرف این ماده را به عنوان عاملی طبیعی در رفتارشناسی حیوانات نمایان می‌سازد. این پژوهش‌ها می‌توانند موجب تغییر نگرش ما نسبت به مصرف الکل در جوامع انسانی و زیست‌شناسی شوند و به درک بهتر از رفتارهای گونه‌های مختلف کمک کنند.

کد خبر 806519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.