به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، عبدالحسین محمدی امروز _پنجشنبه دهم آبان_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از اوایل دی ماه گذشته برای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و توسعه فضای سبز و اشتغال مولد، به تهیه قلمه گل محمدی در محیط گلخانهای مطابق با استاندارهای مد نظر این اداره کل در استان اقدام شد.
وی افزود: قلمههای تولید شده در مراحل مراقبت و نگهداری در فضای گلخانهای به ۱۰۰ هزار اصله نهال گلدانی تبدیل و در مهر ماه امسال این تعداد بین ۱۱۰ نفر متقاضی کاشت و پرورش گل محمدی در استان مرکزی توزیع شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: گل محمدی از مهمترین گونههای رز در دنیا و از مشهورترین گیاهان در تاریخ باغبانی کشور است و از گذشته به دلیل مزایای زیاد، محبوب همگان بوده و از نوع گلهای عرفانی به شمار میرود.
محمدی ادامه داد: از گذشتههای دور ایرانیان نخستین کسانی هستند که به ویژگیهای خوراکی و درمانی گل محمدی پی بردهاند و از فرآوردههای این گیاه شامل گلاب، اسانس، گلبرگ و غنچه خشک استفاده میکنند.
وی با اشاره به خواص گل محمدی گفت: این گل زیبا، در زمرهی محبوبترین گلها قرار گرفته و دارای خواص درمانی بیشمار نیز است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: از آنجایی که بیشترین بهره اقتصادی گیاهان دارویی مربوط به فرآوری آنهاست، گسترش صنایع مرتبط به فرآوری گل محمدی و سایر گیاهان دارویی در سالهای اخیر مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
محمدی خاطر نشان کرد: اسانس گل محمدی از باارزشترین اسانسهای گیاهی به شمار میرود و دارای ارزش افزوده بالایی است.
وی تصریح کرد: گلبرگهای خشک گل محمدی دارای اثرات بالایی از خواص ضد باکتریایی بوده و در مجموع این گل به علت داشتن رایحه فوقالعاده و تنوع ارقام، در بسیاری از مناطق ایران و در استان مرکزی کشت میشود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اظهار کرد: تولید گل محمدی به طور متوسط در هر هکتار در شرایط کاشت دیم، دو هزار و ۵۰۰ کیلوگرم و در شرایط کاشت آبی چهار هزار و ۵۰۰ کیلوگرم پیش بینی میشود که نقش بسزایی در افزایش درآمد خانوار دارد.
نظر شما