دولت احیای بافت تاریخی را به مردم بسپارد

مدیرکل ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی گفت: بخش دولتی باید محدوده دخالت خود را در حوزه احیای بافت تاریخی بشناسد، از دخالت بی‌ثمر بپرهیزد و تا حد امکان کار را به مردم و بخش خصوصی واگذار کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا ایزدی امروز _پنجشنبه دهم آبان_ در نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی کشور در اصفهان اظهار کرد: ما هویت خود را از بافت‌های تاریخی می‌گیریم که به ریشه و اصالت ما گره خورده است، اما امروز بافت‌های ارزشی تاریخی را به بافت‌های فرسوده تبدیل کردیم.

وی با بیان اینکه در انتقال تجربه و دانش به نسل آینده، برای آنکه برای حفاظت از داشته‌ها سینه سپر کنند، کاری انجام نشده است، افزود: بعضی اتفاقات هیچ نشانی از تمدن، شکوه و جبروت یک ملت ندارد که نمونه آن جشن چهارشنبه سوری است.

مدیر کل ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: ۴۰ درصد نمای ساختمان‌ها در شهرها کامپوزیت و رومی است، بنابراین باید گفت فرزندان ما بر مبنا و مسیر کدام فرهنگ رشد می‌کنند، کجای معماری امروز ایران در شهرها، هویت، اصالت و ارزش ایرانی اسلامی را نشان می‌دهد.

ایزدی ادامه داد: میان بافت تاریخی و بافت فرسوده تفاوت وجود دارد، بافت تاریخی منبع ریشه و اصالت مردم این سرزمین است که در اثر غفلت و کم‌توجهی ما به بافت فرسوده تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: سوءمدیریت‌ها منابع آبی اصفهان را به خشکی کشانید و نباید اجازه داد بافت تاریخی این شهر نیز بیش از این به نابودی کشیده شود و تجارب ناموفق و تأسف‌بار جداره چهارباغ عباسی، محوطه پشت مسجد امام و ساختمان ارگ جهان‌نما دوباره تکرار شود.

مدیر کل ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: بخش دولتی باید محدوده دخالت خود را در حوزه احیای بافت تاریخی بشناسد، از دخالت بی‌ثمر بپرهیزد و تا حد امکان کار را به مردم و بخش خصوصی واگذار کند.

ایزدی با بیان اینکه در شوراهای نام‌گذاری باید به پایه‌های هویتی این سرزمین توجه کرد، افزود: واقعیت‌ها را به نسل امروز انتقال دهیم، زیرا اگر دیتای لازم برای نسل آینده نداشته باشیم، به استناد چه چیزی می‌توانیم از خلیج همیشه فارس سخن بگوییم.

کد خبر 806379

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.