به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسمزاده امروز _پنجشنبه دهم آبان_ در نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی کشور در اصفهان اظهار کرد: شعار اجلاس «شهر تاریخی شهر زندگی» است، بر این اساس با مروری بر آثار تاریخی شهر، آنها را به چند دسته تقسیم کردم که قابل تعمیم به شهرهای دیگر است.
وی با بیان اینکه حفظ بافت و آثار تاریخی صرفاً بهمعنای نگهداری از آنها نیست، بلکه ضرورت دارد که این بافت مهیای زندگی شود و سرزندگی خود را حفظ کند، افزود: ردِ بعضی آثار تاریخی را فقط میتوان در کتابها پیدا کرد که متأثر میشویم، همچون عمارت نمکدان که اثری از آن در شهر نیست.
شهردار اصفهان تصریح کرد: دسته دیگر آثار تخریب شدهای است که از آنها نمادی بر جای گذاشتیم، از جمله حمام خسرو آقا تا آن را فراموش نکنیم.
قاسمزاده ادامه داد: دسته دیگر، آثاری است که آنها را فریز کردیم و درِ آنها را بستیم، زیرا منابع مالی برای احیای آن نداریم؛ بخشی از آن در اختیار سازمان میراث، اداره کل راه و شهرسازی یا شهرداری است که باید آنها را از این حالت فریز خارج کنیم.
وی با بیان اینکه بخشی از آثار مرمت و جزو آثار موزهای شده است و صرفاً بازدید میشود، گفت: یک دسته از آثار تاریخی همچون خانه آقا نورالله نجفی یا خانه مشروطیت را احیا کردیم و به چرخه زندگی بازگرداندیم، اما فقط حالت موزهای ندارد و وارد چرخه فرهنگی اجتماعی شده است.
شهردار اصفهان تصریح کرد: دسته بعدی آثاری است که نهتنها وارد مدار کردیم و سطح اولیه حیات را در آن حفظ کردیم، بلکه آن را مناسب زندگی کردیم تا سرزنده باشد؛ بهعنوان مثال چهارباغ که نهتنها زنده است، بلکه مناسب زندگی شده و سرزنده است.
قاسمزاده ادامه داد: اگر در محور جلفا قدم بزنید، نهتنها احیا و مناسب زندگی شده است، بلکه بافتی سرزنده است که با بافتهای نوین رقابت میکند؛ از حیث اجتماعی اقتصادی نیز نسبت به بافت مدرن خودنمایی، غرور و شخصیت غالب دارد.
وی با تاکید بر لزوم حفظ گذشته خود گفت: لازم است با شیبی به سمت زنده کردن، مناسب زندگی کردن و سرزنده کردن گام برداریم؛ هنر این است که زندگی را جریان دهیم و بافت تاریخی مناسب را زنده کنیم.
شهردار اصفهان گفت: اصفهان افتخار میزبانی نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی کشور را پیدا کرده است که امیدوارم این نقطه آغاز، نقطه اوجی به دنبال داشته باشد و با همگرایی، همدلی و اشتراک تجارب، این سرمایه ارزشمند را حفظ و متعالی کنیم.
نظر شما