به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آمریکا همیشه با اصطلاح سرزمین فرصتها شناخته شده است و مردم از سراسر جهان برای دستیابی به زندگی بهتر و فرار از مشکلات به آن مهاجرت میکنند. در حال حاضر جمعیت مهاجران در این کشور به رکورد تاریخی ۱۵.۶ درصد رسیده و مسئله مهاجرت را به یکی از موضوعات پیچیده و چالشبرانگیز تبدیل کرده است. عوامل گوناگونی از بحرانهای اقتصادی در کشورها بر افزایش شمار مهاجران به ایالات متحده مؤثر بوده است.
آخرین باری که جمعیت مهاجران در این کشور به سطح قابل مقایسهای رسید در سال ۱۸۹۰ بود که ۱۴.۸ درصد از جمعیت آمریکا را مهاجران تشکیل میدادند؛ در طول این موج بزرگ، مهاجران به دنبال فرار از ناکامیهای کشاورزی و چشمانداز شغلی محدود در کشورهای خود، جذب فرصتهای اقتصادی در ایالات متحده شده بودند.
با وجود تلاشهای کنگره برای تصویب اصلاحات جامع نظام مهاجرت، این پدیده بهطور پیوسته طی ۵۰ سال گذشته افزایش یافته و از ۱۹۷۰ تاکنون سهبرابر شده است. این افزایش بهطور قابلتوجهی تحت تأثیر قانون مهاجرت و تابعیت سال ۱۹۶۵ است که الحاق خانواده، نیروی کار ماهر و طیف بیشتری از متقاضیان را در اولویت قرار میدهد. در حالی که سهم ساکنان دائمی قانونی در دهه گذشته ثابت مانده است، مهاجران غیرقانونی بیشترین سهم را در روند افزایشی جمعیت داشتهاند.
عوامل و چالشهای مهاجرت
طی دو سال گذشته جمعیت متولدان خارج از کشور آمریکا با سرعتی بیسابقه رشد کرده و تا مارس ۲۰۲۴ به ۵۱.۶ میلیون نفر رسیده است. پژوهشها نشان میدهد که بهطور متوسط، حقوق در آمریکا تا ۱۰ برابر بیشتر از کشورهای مبدأ بهویژه آمریکای شمالی است. از سال ۲۰۲۰ حدود ۶.۵ درصد از مهاجران در بخش ساختوساز، ۴.۲ درصد بهعنوان خدمتکار و ۳.۸ درصد بهعنوان آشپز مشغول به کار شدهاند و کارشناسان نرمافزار هشتمین شغل رایج در میان مهاجران اخیر هستند و ۲.۵ درصد از کارگران مهاجر را تشکیل میدهند.
مشکلات اقتصادی نقش اساسی در روند افزایش مهاجران دارد، بهعنوان مثال، تورم بسیار بالا در ونزوئلا میلیونها نفر را مجبور میکند تا از مسیر خطرناک مکزیک به آمریکا مهاجرت کنند. با وجود قانونگذاریهای شدید و سیاستهای مهاجرتی سختگیرانه، مهاجرت به این کشور همچنان روند افزایشی دارد.
هرچند مهاجران بهعنوان نیروی کار کلیدی در اقتصاد آمریکا شناخته میشوند، اما چالشهای جدی در زمینه قانونیسازی وضعیت و پذیرش آنها در اجتماع وجود دارد. ایالات متحده آمریکا همچون بسیاری از اقتصادهای پیشرفته دیگر، با کمبود بودجه در سیستم مهاجرتی خود مواجه است که تحت تأثیر سیاست داخلی و عوامل ژئوپلیتیکی قرار دارد. از آنجا که ایالات متحده با یک نظام مهاجرتی تحت فشار سیاسی و اقتصادی عمل میکند، آینده مهاجران به تعاملات بینالمللی و داخلی بستگی دارد. تنها با رفع موانع قانونی و ایجاد امکانات بهتر برای مهاجران، میتوان به رفاه کاملتر و آیندهای پایدارتر برای جامعهای متنوعتر دست پیدا کرد.
نظر شما