به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، مجید کهنوجی در چهارمین نشست خبری خود که سه ساعت به طول کشید، پس از شنیدن سوالات خبرنگاران، صحبتهای خود را با بیان چرایی انتخاب شعار محوری شهرداری رفسنجان آغاز و اظهار کرد: فلسفه شعار «روی خوش آرامش» به آنجا بر میگردد که تصمیم گرفتیم در همه محلههای شهر، سرانههای شهروندی ایجاد شود تا مردم مجبور نباشند برای استفاده از امکانات و خدمات شهری به محله دیگری بروند.
وی با اشاره به اینکه موضوع انسان محوری در شعار «روی خوش آرامش» دیده شده است، وجود فضاهای عمومی شهری و بوستانها را از الزامات محلات بیان کرد و افزود: با وجود آنکه شهر گسترش پیدا کرده است و شهرداری برای ارائه خدمات باید نقاط مختلف را پوشش دهد، اما خیلی خوب است که ۸۰ درصد خانهها ویلایی باشد تا آرامش نصیب مردم شود.
کاهش ۱۳۰۰ هکتاری محدوده شهری رفسنجان
شهردار رفسنجان با اشاره به ایجاد شهرکهای مختلف که منجر به پیشروی شهر شده است، گفت: در سالهای گذشته، بسیاری از روستاها به شهر اضافه شد و ناتوانی در تملک باغات پسته، بر محدوده شهر افزود، از این رو به منظور ساماندهی زمینهای خالی، محدوده شهری را از هشت هزار و ۳۰۰ هکتار به هفت هزار هکتار رساندهایم و بخشی از زمینها را به طرح نهضت ملی مسکن اختصاص دادیم.
وی در ادامه با اشاره به پرسش خبرنگاران مبنی بر علت راهاندازی نشدن مجدد شهربازی در رفسنجان تصریح کرد: ۸۰ درصد وسایل شهربازی استاندارد ندارند و موردأیید نیستند و باید جمعآوری شوند، ضمن آنکه شهربازی سروصدای زیاد دارد و وجود دکلهای برق فشار قوی که دارای امواج مغناطیسی هستند و مجاورت آن با بیمارستان در حال ساخت و خیرساز تسکین میتواند مشکلاتی را ایجاد کند.
ساخت شهربازی جدید قوت گرفته است
کهنوجی از اختصاص زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار به میزان ۱۰ برابر فضای شهربازی کنونی برای احداث مجموعه چندمنظوره خبر داد و بیان کرد: مجموعهای بزرگی در غرب ورزشگاه شهدای صنعت مس شامل پارک مسافر، شهربازی و مجموعه فرهنگی و اقتصادی در نظر گرفته شده است که طراحی شهربازی و فاز اول آن به پایان رسیده است و در حال مذاکره برای ساخت شهربازی هستیم.
وی با بیان اینکه اجرای پروژههای شهری که مطالبه مردم است، موجب میشود مدیران بعدی برای به سرانجام رساندن آن متعهد شوند، گفت: تلاش میکنیم پروژهها به ثمر بنشیند، ضمن آنکه ساخت پروژههای شهری که خواسته مردم هستند، تعهد مالی ایجاد نمیکند و شهرداران بعدی ملزم به انجام آن هستند، همچون طرح بلوار خلیج فارس که طی سالیان متمادی با حضور شهرداران مختلف عملیاتی و تکمیل شده است.
شهرداری رفسنجان گرههای کور ترافیکی را باز کرد
شهردار رفسنجان با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای باز شدن گرههای ترافیکی در دوره جدید مدیریت شهری بیان کرد: در سالهای بعد از انقلاب، به اندازه این دوره برای رفع گرههای ترافیکی اقدام نشده است که از جمله آن میتوان به احداث میدان شهید آزادنیا در کریم آباد و آسفالت مجدد بلوار شهید محمدی، آزادسازی بلوار قدس بعد از ۲۵ سال اشاره کرد.
وی با بیان اینکه خدمات ارائه شده به مردم، عنایت خداوند و همت کارکنان شهرداری بوده است، ادامه داد: در راستای حل معضل ترافیک شهر رفسنجان، آسفالت بلوار شهید کشاورزی و اجرای پل الله آباد و آسفالت کندروی بلوار شهید قنبری انجام و خیابانهای پرستار و شهید هنری دوبانده شدند و پس از آن در امتداد بلوار جمهوری، بلوار امام صادق (ع) را اجرا کردیم.
کسب رتبه اول شهرداری رفسنجان در رفع معضلات ترافیکی
کهنوجی هم چنین از اجرای کندروهای طرفین دانشگاههای ولیعصر (عج) و آزاد، بلوارهای خلیج فارس و کوثر خبر داد و گفت: احداث میدان مس و اجرای کندروها در بلوار فاتحان اروند حدفاصل میدان مس و میدان امام حسین (ع)، آزادسازی مسیر میدان آیت الله هاشمی به سمت علی آباد انقلاب و آسفالت ادامه بلوار شهید مقیمی، از دیگر اقداماتی بود که به منظور باز شدن گره ترافیکی در شهر انجام گرفت.
وی از کسب رتبه اول رفع معضلات ترافیکی توسط شهرداری رفسنجان در میان شهرداریهای استان کرمان خبر داد و با اشاره به احداث پایش تصویری ترافیکی در راهنمایی و رانندگی، اظهار کرد: اجرای بسیاری از پروژههای ترافیکی امکانپذیر نبود اما تلاش کردیم تا عملیاتی شوند.
انجام ۵۰ درصد تعهدات شهرداران محله در رفسنجان
شهردار رفسنجان با اشاره به برپایی جشنهای متنوع برای همه گروههای سنی و تمام سلیقهها تصریح کرد: بودجه شهرداری رفسنجان در سال جاری دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است که برای انجام فعالیتهای گسترده ورزشی، فرهنگی، اجتماعی، هنری، توسعه فرهنگ شهروندی و احداث اداره امور بانوان تنها یک درصد از بودجه صرف شده است که جزو رسالت ماست.
وی با تأکید بر اینکه در دوره اخیر مدیریت شهری به اندازه چند دهه کار شده است، از صرفهجویی در هزینههای جاری با استفاده از تولیدات کارخانه آسفالت ابراز امیدواری کرد و گفت: در بحث محلهمحوری ۱۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص دادیم و پروژه تعریف کردیم و ۵۰ درصد تعهدات شهردار محلهها که از میان نوجوانان دهه هشتادی هستند، انجام شده است.
میزان دارایی زمینهای شهرداری ثابت مانده است
کهنوجی با اشاره به حضور اکیپهای عمرانی شهرداری در کنار پیمانکاران بخش خصوصی، برای سرعت بخشیدن به پروژهها، از اجرای پروژه پسماند در شهرداری خبر داد و افزود: برای انجام این پروژه، زمین موردنظر جانمایی شده است و ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با مجوز محیط زیست راهاندازی میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه حق آلایندگی مس باید برای پروژههای خاص از قبیل فضای سبز و جنگل ۳۰۰ هکتاری صرف شود، به موضوع مزایده زمینهای شهرداری ورود کرد و گفت: در دوره شهرداری و شورای ششم در ازای تفکیک زمین، مبلغی دریافت نکردیم و به جای آن زمین به شهرداری اضافه شد، از این رو با مزایده زمینها، در میزان دارایی زمینهای شهرداری تغییری رخ نداده است.
کاهش ۱۰ برابری پروندههای حقوقی در شهرداری رفسنجان
شهردار رفسنجان همچنین از همت و تلاش واحد حقوقی شهرداری برای کاهش پروندههای دادگاهی از ۳۵۰۰ مورد به ۳۰۰ مورد و بهروز شدن معوقات به شهرداری خبر داد و بیان کرد: تلاش کردهایم حقوق شرکتهای زیرمجموعه در موعد مقرر پرداخت شود.
وی اضافه کرد: تعداد ۹ شرکت در حوزه فضای سبز و خدمات شهری فعالیت میکنند که برای پرداخت حقوق و دستمزد آنها حساسیت ویژهای داریم، در حال حاضر پاکبانان مبلغی بین ۱۷ تا ۱۸ میلیون حقوق و رفاهیات به صورت ماهیانه دریافت میکنند که با توجه به میزان سنوات، رقم آن برای افراد متفاوت است.
پروژه درآمد پایدار شهرداری رفسنجان به کجا رسید؟
کهنوجی در ادامه از انجام تعهدات شهرداری در مهمانشهر جدید خبر داد و اظهار کرد: با توجه به تغییرات دولت و جابهجایی رئیس سازمان ملی مهاجرت، جابهجایی مهمانشهر به تعویق افتاد که پس از تشکیل جلسهای به همین منظور در استانداری، باید از سوی فرمانداری، شورای تأمین، استانداری و وزارت کشور برای جابهجایی اقدام شود.
وی در ادامه به جزئیات شرکت رهاورد مس که به منظور ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری راهاندازی شده است، پرداخت و گفت: سود این شرکت در سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۵۰ میلیارد تومان بوده است که حدود ۲۰۰ میلیارد تومان ماشینآلات خریداری و برای ۳۰۰ نفر هم اشتغالزایی صورت گرفته است.
شورای شهریها به خانه تاریخی فرح بخش نقل مکان میکنند
شهردار رفسنجان با اشاره به رتبه اول شهرداری در گلآرایی، از کاشت حدود ۲۰ میلیون نشا در مرکز تولید گلوگیاه اختصاصی شهرداری در نهالستان خبر داد و گفت: پروژه بهسازی بازار، میدان حضرت ابراهیم (ع) و گذر انقلاب اجرا شده و ساماندهی و بهسازی ورودی بازار قطب آباد و خانه فرح بخش در حال انجام است.
وی با اشاره به جابهجایی ساختمان شورای شهر رفسنجان به خانه تاریخی فرحبخش در آیندهای نزدیک گفت: این اقدام به منظور احیای بافت قدیم شهر انجام خواهد شد و ساختمان فعلی شورای شهر که در مجاورت پارک بانوان قرار دارد، به منظور انجام فعالیتهای تخصصی، در اختیار اداره امور بانوان گذاشته میشود.
اتمام عملیات ساخت پل شهید نعمتی تا یک ماه آینده
کهنوجی همچنین از انجام مذاکرات برای انتقال زندان به خارج از شهر خبر داد و با اشاره به استمرار طرح عقیمسازی سگهای بلاصاحب، یکی از دلایل ازدیاد جمعیت آنها را رهاسازی سگها از دیگر روستاها و شهرها به سمت رفسنجان دانست و گفت: طبق آمار اعلام شده، ۸۶ درصد گزیدگی سگها و گربهها مربوط به حیوانات خانگی است که منجر به صرف هزینه میلیونی توسط دولت برای پیشگیری از بیماری هاری میشود.
وی در ادامه از اتمام عملیات ساخت پل شهید نعمتی در بلوار خلیج فارس تا یک ماه آینده خبر داد و با بیان اینکه توان مهندسان شهرداری برای اجرای پروژههای پلسازی مضاعف شده است، گفت: در حال حاضر این پروژه با حضور مشاور و توسط مهندسان شهرداری رفسنجان، با مشارکت پیمانکاران خرد احداث میشود.
ایجاد گذر غذا و مسیر دوچرخه سواری بانوان در بلوار ولایت
شهردار رفسنجان احداث بوستان در ورودی شهر از سمت میدان شهید آیتالله رئیسی با استفاده از المانهای برگرفته از خانه تاریخی حاجآقاعلی را از برنامههای آتی شهرداری دانست و افزود: به منظور ایجاد فضای تفریحی و گردشگری برای شهروندان، در طرفین بلوار ولایت مسیر دوچرخه سواری بانوان و گذر غذا اجرا میشود.
وی در ادامه به تکمیل پروژههای فرهنگسرای رحمتآباد و تیمچه معین تا پایان سال اشاره کرد و از اجرای عملیات آسفالت ابتدای جاده داوران در قالب فعالیت واحد سرمایهگذاری خبر داد و گفت: برای انجام پروژهها در واحد سرمایهگذاری، میتوانیم هر جایی که درآمد داریم، ورود کنیم.
کاهش ۲۰ برابری تخلفات و فساد در شهرداری رفسنجان
انجام زیباسازی رودخانهها پس از تکمیل عملیات ساماندهی و افزایش بیلبوردهای تبلیغاتی و اجرای روشنایی بلوار خلیج فارس، از دیگر مواردی بود که شهردار رفسنجان در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه به آن اشاره کرد و افزود: در طول سه سال گذشته، گزارش تخلفات از سوی سامانههای هاتف و ۱۳۷ و در دیدارهای مردمی دریافت شده است، به طوری که توانستهایم میزان تخلفات و فساد را از ۱۰۰ به پنج برسانیم.
وی در پایان نقش اصحاب رسانه در امیدآفرینی به جامعه را مؤثر خواند و از اصحاب رسانه خواست مطالبات مردمی و مشاهدات عینی را منتقل کنند تا برای رفع آن اقدام شود و خاطرنشان کرد: اگر در دل مردم امید ایجاد کنید، به نظام، رهبری و دولت کمک کردهاید، مردم هرجایی که خدمتی ببینند، سپاسگزاری میکنند.
نظر شما