برترین خریداران طلای جهان در دهه گذشته

برترین خریداران طلا در دهه گذشته طبق داده‌های شورای جهانی طلا روسیه، چین، ترکیه، لهستان، هند، قزاقستان، ازبکستان، سنگاپور، قطر و مجارستان بوده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، طلا شبکه ایمنی نهایی جهان است و از نظر سرمایه‌گذاران جهانی، همیشه یک بخش کلیدی از یک سبد متنوع سرمایه‌گذاری و پس‌انداز به شمار می‌رفته و می‌رود. این دارایی در طول دوران آزمایش خود را پس داده و سربلند بیرون آمده است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری متمرکز بر طلا راهی عالی برای مشارکت در این دارایی ارزشمند به‌شمار می‌روند.

بیش از ۳۶ هزار تن از ذخایر (‌حدود یک‌پنجم کل طلای استخراج‌شده) در اختیار بانک‌های مرکزی جهان قرار دارد. از سال ۲۰۰۹ این مؤسسات خریداران خالص فلزات گران‌بها بوده‌اند و تنها طی دهه گذشته، یک از هر هشت اونس تولید جهانی طلا را خریداری کرده‌اند.

برترین خریداران طلا در دهه گذشته

در حالی که ارزهای جهانی را می‌توان به دلخواه چاپ کرد، طلا همچنان یک منبع محدود است و زمانی که بی اطمینانی اقتصادی اوج می‌گیرد، یک دارایی ارزشمند به شمار می‌رود. کشورهای سراسر جهان با آگاهی از این امر در حال خرید طلا به‌صورت عمده هستند. بر اساس داده‌های ارائه شده توسط شورای جهانی طلا (WGC)، ۱۰ کشور برتری که طی دهه گذشته بیشترین طلا را خریداری و ذخیره کرده‌اند، عبارتند از:

روسیه| ۱۲۳۰.۶ تن متریک

روسیه با افزودن بیش از ۱۲۰۰ تن طلا به ذخایر خود در دهه گذشته، در رتبه اول فهرست حاضر قرار دارد. این کشور با در نظر گرفتن تحریم‌های غرب در حال آماده‌سازی‌های لازم است تا با مشکلات اقتصادی مواجه نشود، تا جایی که حتی پول خود، روبل، را به طلا تبدیل کرده است.

برترین خریداران طلا در دهه گذشته

چین | ۱۲۱۰.۲ تن متریک

چین یکی از کشورهای جهان محسوب می‌شود که هرگز در بخش طلا بی‌تفاوت نبوده است. بانک خلق چین با افزودن بیش از ۱۲۰۰ تن متریک طلا به دارایی‌های خود طی ۱۰ سال گذشته، در رقابت تنگاتنگی با ایالات متحده آمریکا قرار دارد، با این حال در ماه‌های اخیر به دلیل افزایش قیمت طلا، از خریدهای جدید خودداری کرده است.

ترکیه | ۴۷۵.۶ تن متریک

ترکیه طی دهه گذشته ذخایر طلای خود را از ۱۱۶ متریک تن به بیش از ۵۸۴ تن افزایش داده است. این کشور با ذخیره نزدیک به ۲۰ درصد طلای خود، یکی از خریداران برتر و با سابقه جهانی در مالکیت و سرمایه‌گذاری طلای داخلی است.

لهستان | ۲۹۵ تن متریک

بانک ملی لهستان یکی از تهاجمی‌ترین خریداران طلا در سال جاری بوده است و میزان خرید طلای آن در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ با هند به‌عنوان بزرگترین خریدار در این بازه زمانی برابری می‌کند. ذخایر طلای فعلی لهستان ۱۶ درصد است، اما این کشور قصد دارد میزان آن را تا ۲۰ درصد افزایش دهد.

برترین خریداران طلا در دهه گذشته

هند | ۲۹۱.۴ تن متریک

بانک مرکزی هند چند فعالیت چشمگیر در بازار طلای خود داشته است. خریدهای این کشور در نیمه اول سال ۲۰۲۴ بالاترین میزان از سال ۲۰۱۳ آن بوده و از مجموع دو سال گذشته پیشی گرفته است. این فلز گرانبها برای هند، کشوری که طلا از اهمیت فرهنگی عمیقی برخوردار است، در استراتژی اقتصادی آن نقش محوری دارد.

قزاقستان | ۱۳۲.۶ تن متریک

قزاقستان، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان طلا در جهانی، به‌طور مداوم ذخایر خود را طی دهه گذشته افزایش داده و در مجموع آن‌ها را به ارزش مالی ۲۳ میلیارد دلار رسانده است، با این حال قصد دارد سهم طلا در ذخایر خود را اندکی کاهش دهد. البته همچنان یک ایفاگر نقش اصلی در بازار جهانی است و دو درصد از تولید جهانی طلا را به خود اختصاص می‌دهد.

ازبکستان | ۱۲۶.۳ تن متریک

ازبکستان نقشی آرام و در عین حال قدرتمند در بازار طلا ایفا می‌کند. ذخایر طلا در این کشور به‌طور مداوم افزایش داشته و به ۳۷۳ تن در سال ۲۰۲۴ رسیده است. در حال حاضر حدود ۸۰ درصد از کل دارایی‌های بین‌المللی ازبکستان را فلزات گران‌بها تشکیل می‌دهد.

برترین خریداران طلا در دهه گذشته

سنگاپور | ۱۰۱.۵ تن متریک

سنگاپور در سال جاری یک حرکت تاریخی انجام داد و ذخایر طلای خود را به ۲۳۶ تن متریک رساند که بالاترین سطح از زمان استقلال این دولت‌شهر در سال ۱۹۶۵ است. این اقدام عملکردی هوشمندانه برای یک مرکز مالی جهانی همچون سنگاپور به‌شمار می‌رود.

قطر | ۹۶.۳ تن متریک

قطر طلا را یک سرمایه‌گذاری مطمئن به‌ویژه در زمان فقدان اطمینان اقتصادی می‌داند. در سال‌های اخیر خرید طلا توسط این کشور افزایش داشته و دارایی‌های آن را به بیش از ۱۰۰ تن متریک رسانده است.

مجارستان | ۹۱.۴ تن متریک

بانک ملی مجارستان از زمان تأسیس در سال ۱۹۲۴ طلا را در اختیار داشته و به‌تازگی با جدیت به افزایش ذخایر طلای خود پرداخته است. مجارستان با ۱۱۰ تن ذخیره، بالاترین ذخایر طلای سرانه را در اروپای مرکزی و شرقی دارد.

برترین خریداران طلا در دهه گذشته

کد خبر 805556

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.