به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار ارز در نخستین روز این هفته شاهد نوسان منفی و عقب نشینی قیمتها پس از مدتها بود به طوری که قیمت دلار نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش پیدا کرد و به نیمه کانال ۶۵ هزار تومان وارد شد و یورو نیز نزدیک به سه هزار تومان افت کرد و در کانال ۷۱ هزار تومان ایستاد.
کاهش قیمت دلار در بازار در حالی است که در هفته گذشته تا کانال ۶۸ هزار تومان نیز بالا رفته بود، تحلیلگران معتقدند که افزایش قیمت دلار در روزهای گذشته ناشی از بار روانی یکی دو هفته گذشته درباره اتفاقات و تحولات منطقه بوده است که به نظر میرسد با توجه به تخلیه بار روانی، ریزش قیمت دلار ادامه پیدا خواهد کرد اما برخی معاملهگران در بازار ارز معتقدند که روند نزولی قیمت تتر زمینهساز عقبگرد قیمت دلار در دامنه ۶۰ هزار تومان شد.
علیاصغر سمیعی، رئیس هیئت مؤسس کانون صرافان در گفتوگو با ایمنا در این باره اظهار میکند: قیمت ارز پیرو نرخ تورم و افزایش آن است و با توجه به اختلاف جدی نرخ تورم نزدیک به ۴۰ درصدی کشور ما با نرخ تورم کشورهای حوزه دلار که به حدود چهار درصد میرسد این اختلاف ۳۶ درصدی دو نرخ تورم به این معنا است که پول ما ۳۶ درصد بیشتر از دلار در طول سال ضعیف میشود.
وی راهکار اصلی ثبات نرخ ارز را کنترل تورم میداند و میافزاید: راه حل ثابت ماندن نرخ ارز این نیست که بازار را با تزریق بیش از تقاضا مدیریت کنیم بلکه راه حل کنترل نرخ تورم را است که این کار تنها در اختیار دولت و بانک مرکزی است.
نقش اصلی اقدامات دولت در خلق پول
رئیس هیئت مؤسس کانون صرافان با اشاره به نقش اصلی اقدامات دولت در خلق پول یا چاپ اسکناس بدون پشتوانه در رشد نرخ تورم معرفی و تصریح میکند: دولت این اقدامات را برای تأمین درآمد و پرداخت هزینههایی مانند یارانه انجام میدهد در حالی که با حذف یارانههای غیر هدفمند میتوان بار زیادی از بودجه دولت برداشت و از افزایش نرخ ارز به دلیل ضعیف شدن پول ملی جلوگیری کرد.
سمیعی جلوگیری از بالا رفتن نرخ ارز با اقداماتی همچون تزریق ارز به بازار را زمینهساز فساد عنوان میکند و یادآور میشود: ثبات نرخ ارز هدف بسیار مهمی است اما در صورتی که دولت بخواهد نرخ تورم را رها کرده و تنها سراغ سرکوب نرخ در بازار برود، پیامدهای منفی مانند توقف تولید، افزایش نرخ بیکاری، تضعیف صادرکنندگان و تشویق به واردات را به همراه دارد.
تمرکز سیاستهای اقتصادی دولت بر کنترل نرخ تورم
وی درباره تمرکز سیاستهای اقتصادی دولت بر کنترل نرخ تورم ادامه میدهد: کاهش نرخ تورم به تنهایی موجب پایین آمدن نرخ ارز نمیشود بلکه به این معناست که اگر با سرعت ۴۰ کیلومتر بر ساعت به سمت هدف نامناسبی در حرکت بودیم اکنون این سرعت به ۳۰ کیلومتر در ساعت کاهش پیدا کرده است در حالی که نه تنها باید سرعت حرکت اقتصاد کشور در این مسیر به صفر برسد بلکه برای بازسازی ارزش پول ملی، لازم است که تورم منفی داشته باشیم.
رئیس هیئت مؤسس کانون صرافان کاهش فاصله نرخ تورم کشور با میانگین جهانی را ضروری میخواند و میگوید: هنگامی که نرخ تورم به همان چهار درصد میانگین جهانی برسد، نرخ ارز ما ثابت میشود و نوسانی نخواهد داشت.
نظر شما