عزیزالله گنجی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری با بیان اینکه مالیات بهعنوان منبع اصلی درآمد دولت به شمار میرود، اظهار کرد: مالیات یک منبع درآمد درونزا برای دولتها به شمار میرود و ساختار مالیاتی میتواند در مهار تورم و افزایش پایه پولی بسیار تأثیرگذار باشد، همچنین میتواند بهعنوان ابزاری برای برقراری عدالت مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: امروزه مالیات دیگر به معنای خراج نیست، بلکه همچون انتخابات و راهپیماییها یک امر اجتماعی و مشارکت مردم برای نقشآفرینی در کشور است و حسابرسیهای مالیاتی بهطور هوشمند و بر اساس دادههای اقتصادی صورت میگیرد.
مدیرکل امور مالیاتی چهارمحالوبختیاری گفت: تبصره ماده ۱۰۰ یکی از مشوقهای مالیاتی است که سازمان امور مالیاتی کشور برای تشویق مؤدیان به پرداخت مالیات در نظر گرفته است، این تبصره به صاحبان مشاغل کوچک اجازه میدهد تا بدون نیاز به ارائه اظهارنامه مالیاتی کامل و پیچیده، مالیات خود را بهصورت مقطوع پرداخت کنند.
گنجی بیان کرد: در تیر سالجاری ۸۰ هزار مودی مالیاتی مشاغل در چهارمحالوبختیاری از تبصره ۱۰۰ قانون مالیاتی استفاده کردند.
وی تصریح کرد: معافیت از ارائه اظهارنامه مالیاتی، کاهش هزینههای مرتبط با تنظیم و ارائه اسناد مالی، صرفهجویی در زمان و انرژی صاحبان مشاغل، افزایش اطمینان از میزان مالیات قابل پرداخت، استفاده از تخفیفهای صددرصدی و پرداخت اقساطی از پنج تا ۱۵ قسط از مزایای استفاده از این تبصره برای مودیان مالیاتی است.
مدیرکل امور مالیاتی چهارمحالوبختیاری گفت: وجود دادهها و اطلاعات اقتصادی، پاشنه آشیل و یکی از دغدغههای محاسبات مالیاتی براساس واقعیات است که قانونگذار این موضوع را بهخوبی شناسایی کرد و قانون پایانههای فروشگاهی مصوب شد.
۲۷۴ گزارش مردمی فرار مالیاتی در چهارمحالوبختیاری
گنجی تاکید کرد: از آنجا که فرار مالیاتی بهعنوان یک جرم تلقی و موجب تضییع حقوق عامه مردم میشود، از این رو واحدی از بهترین مأموران مالیاتی برای شناسایی فرارهای مالیاتی تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: مردم میتوانند گزارشهای فرار مالیاتی را از سه طریق سامانه سوتزنی، تلفن گویا ۱۵۲۶ و مراجعه حضوری به اداره مالیات اعلام کنند، در سال ۱۴۰۲، ۲۷۴ مورد فرار مالیاتی به اداره مالیات استان گزارش شد.
مدیرکل امور مالیاتی چهارمحالوبختیاری با بیان اینکه مودیان مالیاتی حق دارند که بدانند مالیاتشان در کجا هزینه میشود، عنوان کرد: کل مالیات وصول شده به حساب خزانه و بر اساس قانون و با نظارت اقتصاد و دارایی در اختیار دستگاههای اجرایی قرار میگیرد، ۱۰ درصد از این مبلغ به حساب ویژهای برای همسانسازی حقوق بازنشستگان، ۱۰ درصد صرف توسعه بهداشت و سلامت، ۴۰ درصد صرف شهرداریها، دهیاریها، روستاهای فاقد دهیاری و امور عشایر و ۰/۲۷ درصد صرف توسعه ورزش همگانی و امکان ورزشی میشود.
گنجی ادامه داد: در شش ماهه نخست سالجاری ۳۰۵ میلیارد تومان از محل درآمدهای مالیاتی به شهرداریها پرداخت شد که این مبلغ در سال گذشته ۵۳۰ میلیارد تومان بوده است.
وی بیان کرد: مقدار وصول مالیات در چهارمحالوبختیاری در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۳.۱ همت بود و سهم استان در وصولی مالیاتهای کشور ۴۳/ درصد است.
مدیرکل امور مالیاتی چهارمحالوبختیاری خاطرنشان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته و با توجه به اینکه استان ما از استانهای محروم محسوب میشود، ضریب مالیاتی کل استان تعدیل شد.
نظر شما