به گزارش خبرگزاری ایمنا، در شش ماه نخست سال ۱۴۰۳، ۲۰۶۵ کنسرت بهروی صحنه رفته که در این میان اردیبهشت با ۵۷۴ اجرا، بیشترین کنسرت را داشته است. تعداد اجراها در ماههای تیر و مرداد به دلیل ایام محرم و صفر کاهش داشته اما در آخرین ماه تابستان یعنی شهریور، به حد قابل قبولی رسیده است و از لحاظ تعداد اجرا، در جایگاه سوم بازه زمانی مشخص شده قرار دارد.
در شش ماه نخست سال ۱۴۰۲ و در زمان مشابه ۱۱۳۴ کنسرت برگزار شده که این تعداد با رشد ۵۴ درصدی در سال ۱۴۰۳ به عدد ۲۰۶۵ رسیده است؛ در سالهای اخیر، ایران شاهد رونق قابل توجهی در برگزاری کنسرتها و رویدادهای موسیقی بوده است؛ این موضوع نه تنها در پایتخت، تهران، بلکه در سایر شهرهای کشور نیز به چشم میخورد و بر این اساس رونق کنسرتها بهعنوان یک حرکت اجتماعی و فرهنگی، نشاندهنده تغییرات مثبت در دیدگاهها و ذائقههای فرهنگی جامعه ایرانی است و به عنوان یک ابراز عدالت فرهنگی به شمار میآید.
یکی از عوامل مهم در رونق کنسرتها در ایران، گسترش برگزاری این برنامهها به فراتر از تهران است؛ حالا دیگر موسیقیدوستان در شهرهایی همچون اصفهان، شیراز، تبریز و حتی شهرهای کوچکتر نیز میتوانند شاهد برگزاری کنسرتهایی با کیفیت بالا باشند، این موضوع نهتنها موجب افزایش دسترسی به موسیقی برای شهروندان در شهرهای مختلف میشود، بلکه احساس تعلق به فرهنگ ملی را نیز تقویت میکند.
این گسترش در برگزاری کنسرتها بهخصوص در شهرهای کوچکتر را میتوان به عنوان یک پیغام مثبت در جهت تحقق عدالت فرهنگی تلقی کرد؛ متمرکز نشدن تمام فعالیتهای فرهنگی در تهران و در دسترس قرار دادن آنها برای دیگر شهرستانها، به نوعی تلاش بر ایجاد برابری فرهنگی میان شهرها است، فرهنگی که تنها در یک منطقه محدود نیست و باید به همه گروههای جامعه تعلق داشته باشد.
برگزاری کنسرتها تنها به موسیقی و تفریح محدود نمیشود و بر این اساس این رویدادها تأثیرات اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی نیز دارند و در این راستا با رونق گردشگری فرهنگی در این شهرها، میتوان شاهد افزایش پتانسیل اقتصادی و جذب توریستهای داخلی و خارجی بود.
رونق کنسرتها در ایران به معنای تنوع در سبکها و ژانرهای موسیقی نیز به حساب میآید؛ از موسیقی سنتی و مقامی تا سبک پاپ و در این راستا شاهدیم که هنرمندان بهطور مستمر در حال ارائه آثار جدید و متنوع هستند؛ این امر موجب ایجاد یک فضای فرهنگی غنی و متنوع شده و باعث میشود هنرمندان هر شهر بتوانند به بیان هویت فرهنگی خود بپردازند.
با توجه به تحولات مثبت اخیر و تلاشهایی که در راستای ترویج فرهنگ موسیقی در تمام نقاط کشور انجام میشود، آینده کنسرتها در ایران روشن به نظر میرسد؛ بهخصوص با ایجاد فضاهایی مناسب برای برگزاری رویدادهای موسیقی، میتوان امید داشت که گردش مالی این صنعت افزایش یابد و به عنوان یک منبع پایدار درآمدزایی برای هنرمندان و سازمانها مطرح شود.
رونق کنسرتها بهویژه با گسترش آن به خارج از تهران، نشانهای از تحول فرهنگی مثبت و گامی مؤثر در جهت ایجاد عدالت فرهنگی است؛ این روند، نهتنها به بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی شهرها کمک میکند، بلکه به تقویت هویت ملی و فرهنگی ایرانیان نیز میانجامد. با استمرار این تلاشها و حمایتهای اجتماعی و دولتی، میتوان روزی را تصور کرد که موسیقی، به عنوان یک زبان جهانی، همه شهرها و همه گروههای جامعه را به یکدیگر متصل کند و پلی برای فهم و احترام به فرهنگهای متنوع باشد.
نظر شما