سیدمحسن حسینی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در گلستان اظهار کرد: شهرها غالباً از حوضه بالادست خود تهدید میشوند که سیلاب آنها پس از خروج از شهر، بر حوضه پاییندست تأثیرات فراوانی دارد.
وی افزود: مطالعات آبهای سطحی در شهرها در حال حاضر تنها یک رویکرد به نام دفع دارد، درحالی که باید مدیریت رواناب و سیلاب شهری، در چهار وجه بررسی و انجام شود.
مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان با بیان اینکه یک وجه مدیریت سیلاب، جمعآوری آب باران در محیطهای خانگی، اداری و صنعتی است، گفت: با استفاده از این ظرفیت به عنوان یک منبع آبی میتوان از ورود آن به سطح شهر جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: بخش دوم مدیریت سیلاب شهری، آبیاری مستقیم فضای سبز شهری با آب باران و تلهاندازی رواناب از جمله در باغچهها و فضای سبز کنار پیادهروها است که لازمه آن اصلاح هندسی پیادهرو و بلوارهاست.
حسینی، بخش سوم مدیریت سیلاب شهری را تزریق آب باران به زمین دانست و افزود: در سطح شهرها میتوان با اجرای پازلهای خشکه چین در پیادهروها بخشی از آب باران را به زمین تزریق کرد.
وی اضافه کرد: همچنین با ایجاد چاههای جاذب در محیطهای خانگی، کنار معابر، در پارکها و نقاط مناسب دیگر میتوان با کاهش رواناب به مدیریت سیلاب کمک و منابع آب زیرزمینی را تقویت کرد.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان تصریح کرد: چهارمین بخش در مدیریت سیلاب شهری، دفع آبهای سطحی مازادی است که در سیلابهای با شدت و مدت بالا با سه روش قبل، قابل مدیریت نیست، بنابراین باید برای آن نیز تمهیدات لازم اندیشیده شود.
وی تصریح کرد: در مجموع، استان گلستان با پنج پدیده بحرانزا شامل سیل، زلزله، ریزگرد، طوفان و خشکسالی روبهروست که متعرض شهرهای استان نیز میشوند اما موضوع سیل بحرانهای بیشتری برای شهرهای استان بهوجود آورده است.
حسینی در خاتمه یادآور شد: مدیریت منابع آب، یک مدیریت یکپارچه است و علاوه بر مردم، بیش از ۳۰ دستگاه اجرایی در مدیریت منابع آب نقش دارند، از این رو علاوه بر مبحث سیلاب، موضوع مدیریت یکپارچه منابع آب نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نظر شما