دولت مابه‌التفاوت ارز وارداتی را به تولیدکنندگان تخصیص دهد

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: دولت مابه‌التفاوت ارز وارداتی را در راستای حمایت از تولیدکنندگان تخصیص دهد تا کمبود برنج خارجی منجر به نوسان قیمت برنج ایرانی نشود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، برنج از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی جهان است و نیمی از جمعیت جهان، به برنج به‌عنوان غذای اصلی وابسته هستند. این محصول در ایران به همراه گندم، جو، شکر و پنبه جز پنج محصول استراتژیک به شمار می‌رود.

طبق گزارش‌های مرکز آمار ایران هر ایرانی به‌طور متوسط سالانه ۳۵ کیلوگرم برنج مصرف می‌کند و با توجه به برآورد جمعیت ۸۸ میلیون نفری در کشور، حدود ۳ میلیون تن نیاز کل کشور به برنج است که بخشی در داخل تولید و باقی از خارج تأمین می‌شود.

ایران سالانه بیش از ۲ میلیون تن برنج تولید می‌کند که ۷۵ درصد آن مربوط به استان‌های شمالی همچون گیلان، مازندران و گلستان است و باقی از سایر استان‌های کشور تأمین می‌شود. در این بین مازندران به تنهایی با تولید حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج، سالانه حدود ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند.

ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون اظهار کرد: با توجه به آمار متفاوت سرانه مصرف مرکز آمار با وزارت جهاد، معادله چند مجهولی درباره برنج وجود دارد، اما آنچه حائز اهمیت است این است که در سال جاری تولید برنج با احتساب واردات ابتدای سال مشروط بر نداشتن کمبود تصنعی جوابگوی بازار داخل است و اگر شرکت بازرگانی دولتی افزایش قیمتی در بازار نداشته باشد به‌طوری که تنظیم بازار آرامی داشته باشیم، به نظر می‌رسد نیازی به واردات بیش از رقم فعلی نداشته باشیم.

وی با تاکید بر ترخیص برنج‌های مانده در گمرک افزود: اکنون برنج‌هایی در گمرک مانده است که به‌دلیل آنکه منابعی صرف واردات آن شده، نباید از بین برود و باید نسبت به ترخیص آن اقدام کرد. اما یک بار برای همیشه به این باید به این موضوع پایان داد و اکنون اجازه ترخیص واردات برنج به‌دلیل باید داده شود و همواره این امر باید مورد توجه برنامه‌ریزان و دست‌اندرکاران قرار گیرد، اما بعد از ترخیص اجازه واردات داده نشود.

دولت مابه‌التفاوت ارز وارداتی را در راستای حمایت از تولیدکنندگان تخصیص دهد

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ادامه داد: قانون انتزاع یکی از مباحثی بود که طی این سال‌ها داشتیم به‌طوری که بر اساس این قانون تمام تولید و تجارت دست وزارت جهاد است، درحالیکه طی این سال‌ها اجرای قانون انتزاع نشان داد که وزارت جهاد قادر به این کار نیست و همین امر موجب می‌شود هرسال با مسائلی در حوزه تنظیم بازار اقلام اساسی روبه‌رو شویم.

قاسمی با تاکید بر این موضوع که تا پایان سال نیازی به واردات برنج نداریم، تصریح کرد: در حال حاضر مجوز ترخیص برنج‌های مانده در گمرک به‌منظور تأمین نیاز بازار یا ذخایر استراتژیک باید داده شود، چراکه تولید برنج در سال جاری جوابگو است.

وی با بیان اینکه قیمت کنونی ارقام پرمحصول استان مازندران مشابه قیمت برنج وارداتی است، عنوان کرد: دولت مابه‌التفاوت ارز وارداتی را در راستای حمایت از تولیدکنندگان تخصیص دهد تا کمبود برنج خارجی منجر به نوسان قیمت برنج ایرانی نشود، همچنین از دستگاه‌های نظارتی انتظار می‌رود که جلوی بازی تصنعی کمبود برنج گرفته شود و همواره با این پدیده برخورد کنند، چراکه با آمار و ارقام اعلامی و حجم موجود در گمرک باید جلوی دلال بازی گرفته شود.

به گزارش ایمنا، همه ساله و اواخر تابستان و اوایل پاییز، رونق به اقتصاد استان‌های شمالی بازگشته و بازارها به‌دلیل فروش انواع محصولات کشاورزی به‌ویژه برنج، از رکود خارج می‌شوند؛ بر این اساس و طی ماه‌های اخیر نیز بازار این محصول راهبردی با توجه به ممنوعیت ورود برنج خارجی، از رکود خارج شد و به اصطلاح مسئولان تحرکات جدیدی را تجربه کرد.

کد خبر 804355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.