به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جادههای خودتمیزشونده کره جنوبی؛ نوآوری برای مدیریت آلودگی خیابانها، راهاندازی «عقیل» در شهر هوشمند لوسیل قطر، ترویج اقتصاد دایرهای زبالهها در پایتخت استونی، تأمین گرمای شهرها با انرژی زبالهسوزی پاک + نمونههای پیشتاز، حکمرانی هوش مصنوعی؛ کلید تغییرات در مدیریت شهری، لندن، آمستردام و وین پیشتازان حملونقل سبز، گرمایش زمستانی دوبلین با یک خلاقیت شهری، رونمایی از نسل بعدی فناوری خورشیدی در کالیفرنیا، مقاومسازی شهرها در برابر سیل و اقدامات موفق کپنهاگ، دیجیتالی شدن زندگی در دبی با نوآوریهای فنی، شهر پیادهدوست؛ رمز داشتن شهروندان سالم و خلاق، انقلاب انرژی خورشیدی با ابداع پنلهای کروی، بهینهسازی ناوگان اتوبوسهای برقی در اسلو با هوش مصنوعی، شهری بدون حتی یک چراغ راهنمایی، تبدیل تهدید به فرصت با تولید انرژی از زباله، طرح ایرلند به نفع زبالهگردان و اقتصاد چرخشی بازیافت، دیوانهکننده اما واقعی؛ تبدیل همه جهان به پنل خورشیدی و گسترش شهرها و افزایش نیاز به راهکارهای سبزسازی را در این بسته خبری شهرهای جهان ایمنا بخوانید.
جادههای خودتمیزشونده کره جنوبی؛ نوآوری برای مدیریت آلودگی خیابانها
جاده خودتمیزشونده یک نوآوری پیشرفته در فناوری شهری است که بهطور ویژه برای بهبود کیفیت هوای شهر و کاهش اثرات نامطلوب آلودگی طراحی شده است؛ این ایده نخستین بار در پاسخ به چالشهای زیستمحیطی و تغییرات اقلیمی مطرح شد و با پیشرفت فناوریهای مهندسی و فرمولاسیون مصالح به واقعیت تبدیل شد.
تاریخچه این جادهها به حدود دو دهه پیش برمیگردد، زمانی که کشورهای مختلف بهویژه در اروپا و آسیا، به دنبال راهکارهایی برای مقابله با آلودگیهای هوا و تأثیرات آن بر سلامت عمومی بودند و کره جنوبی یکی از پیشگامان استفاده از این فناوری شناخته شد. هرچند این مفهوم بهتازگی در فضای مجازی محبوب شده است، اما آغاز آن به سال ۲۰۰۷ بازمیگردد که نخستین جاده خودتمیزشونده در یکی از خیابانهای سئول معرفی شد. از آن زمان، این فناوری به دیگر نقاط پایتخت کره جنوبی و شهرهای مختلف همچون دئهگو گسترش پیدا کرد.
جادههای خودتمیزشونده کره جنوبی، نمونهای از فناوریهای نوین شهری است که بهمنظور بهبود کیفیت زندگی در شهرها طراحی شده است و بهطور ویژه بر دو هدف اصلی پاکیزگی و کاهش دما تمرکز دارد. این فناوری از طریق نصب آبپاشهایی وسط خیابان عمل میکند که بهطور خودکار زمانی که چراغ ترافیکی عابر پیاده قرمز میشود، با پاشش آب بر سطح خیابان تأثیر بارش باران را شبیهسازی میکند و در نتیجه به کاهش گردوغبار و آلودگی کمک میکند. به همین دلیل است که این جادهها به نام «جادههای تمیز» شناخته میشود زیرا آب به میزان مؤثری زبالهها و ضایعات سطح جاده را از بین میبرد.
زمانی که این سیستم برای نخستین بار راهاندازی شد، تنها در ساعات ترافیک کم فعال میشد، زیرا رانندگان از آبپاشها و لکههای آبی که منجر به کثیفی خودروهایشان میشد، شکایت داشتند، اما در حال حاضر در ساعات اوج ترافیک در تابستان نیز از این سیستم استفاده میشود و اثر خنککنندگی آن بر شکایات رانندگان غلبه کرده است. در ظهرهای تابستان، دمای آسفالت به بیش از ۶۰ درجه میرسد و استفاده از این سیستم علاوهبر تمیزی جادهها، بهعنوان یک سیستم خنککننده مؤثر عمل میکند و به کاهش اثر جزیره گرمایی در شهر کمک میکند. به همین دلیل است که این جادهها را با نام «جادههای خنککننده» نیز میشناسند.
«عقیل» در شهر هوشمند لوسیل قطر راهاندازی میشود
شرکت سنگاپوری ST Engineering با استفاده از هوش مصنوعی پیشرفته و فناوریهای مبتنیبر داده، یک پلتفرم شهر هوشمند به نام عقیل (Agil) را در شهر لوسیل قطر ایجاد و آن را با اتصال به شبکه سراسری راهاندازی خواهد کرد. شرکت توسعه املاک و مستغلات لوسیل (LREDC) یک قرارداد ۶۰ میلیون دلاری با این شرکت سنگاپوری برای طراحی، ساخت و راهاندازی پلتفرم شهر هوشمند لوسیل منعقد کرده است.
این پروژه یک گام مهم در تبدیل شهر تازهاحداث لوسیل به یک شهر هوشمند یکپارچه است که قرار است تا سال ۲۰۲۷ به پایان برسد. شهر هوشمند لوسیل نمایانگر آیندهای پایدار و نوآورانه برای زندگی شهری است که با تأکید بر فناوری و تمرکز بر محیط زیست و کیفیت زندگی شهروندان، در تلاش است تا به یکی از بهترین مقاصد زندگی و کار در سطح جهانی تبدیل شود.
لوسیل بهعنوان عنصر کلیدی چشمانداز ملی ۲۰۳۰ قطر، بزرگترین شهر پایدار این کشور است که ۳۸ کیلومتر مربع وسعت دارد و شامل چهار جزیره منحصربهفرد و ۱۹ منطقه چندمنظوره مسکونی با کاربری مختلط سرگرمی و تجاری است که تعهد خود را به زندگی هوشمند و پایدار شهری نشان میدهد. این شهر در نزدیکی دوحه، پایتخت قطر واقع شده و از زمان آغاز ساخت آن بهعنوان یکی از نمادهای پیشرفت و توسعه شهری در این کشور مطرح شده است.
پیشبینی میشود که این شهر بتواند در سالهای آینده محل زندگی ۲۰۰ هزار نفر باشد و به این ترتیب پروژه بلندپروازانه عقیل با همکاری ST Engineering، گامی اساسی به سوی تحقق چشمانداز این کشور برای ارائه یک محیط شهری یکپارچه و پایدار خواهد بود.
ترویج اقتصاد دایرهای زبالهها در پایتخت استونی
تالین از افتتاح یک مرکز اقتصاد دایرهای خبر داد که نشاندهنده تغییر پایتخت استونی از مدیریت سنتی زبالهها به اقتصاد دایرهای است. این مرکز با هزینه کل ۲.۳ میلیون یورو راهاندازی شده است و به ساکنان این فرصت را میدهد تا زبالههای خود را طبق اصولی مشخص مرتب و اقلام قابل استفاده مجدد خود را تعمیر کنند.
فعالیتهای انسانی تعادل طبیعی جهان را بر هم زده است و بشر باید اقدامات خود را به محدوده طبیعت بازگرداند تا این تعادل تا حدودی بازگردد؛ اقتصاد دایرهای در این فرایند نقشی کلیدی را ایفا میکند. بشر باید از منابع طبیعی کمتری مصرف کند و این امر نیاز به طراحی بهتر تولیدات، کاهش ضایعات و افزایش چرخه عمر محصولات دارد. در این میان بهبود قابلتوجه فرایند بازیافت نیز مهم است.
افتتاح مرکز اقتصاد دایرهای جدید تالین گام بعدی این شهر بهسوی پایداری بهشمار میرود. این مرکز سعی در پیشرو بودن در سراسر شهر و منطقه دارد و با قرارگیری در قلب جامعه، راهی آسان و راحت برای تفکیک زبالهها به ساکنان ارائه میدهد.
تالین همچنین از راهاندازی یک سیستم دسترسی هوشمند برای این مرکز در نوامبر خبر داد که به بازدیدکنندگان امکان رزرو زمان تخلیه زبالههای خود را بهصورت آنلاین، همچنین انتخاب انواع و مقادیر زبالهها، وارد کردن شماره وسیلهنقلیه خود برای تحویل بهصورت شخصی و پرداخت هزینه خدمات در صورت لزوم را میدهد. هنگامی که شماره وسیلهنقلیه شناسایی شود، مانع در ورودی بهطور خودکار باز میشود و آنها ورود سریعتر و راحتتری خواهند داشت. چراغهای LED نصبشده در این منطقه دید کامل را حتی در ساعات تاریکی تضمین و دستهبندی صحیح زبالهها را تسهیل میکند.
تالین در حال ایجاد مراکز اقتصاد دایرهای زیبا، هوشمند و سازگار با محیط زیست است و در حال حاضر نخستین مرکز را به بهترین نحو ممکن و حتی زودتر از برنامهریزیهای اولیه به روی ساکنان باز کرده است.
تأمین گرمای شهرها با انرژی زبالهسوزی پاک + نمونههای پیشتاز
پیشرفت صنعت و افزایش سریع جمعیت در سراسر جهان، مسئله مدیریت زباله را به یکی از چالشهای جدی و حیاتی تبدیل کرده است و بسیاری از کشورها برای حل این مسئله به استفاده از فناوریهای نوین در زمینه انرژی زبالهسوزی (Waste-to-Energy) روی آوردهاند. پیشینه انرژی زبالهسوزی به دههها قبل بازمیگردد، زمانی که جوامع محلی در آمریکا، اروپا و آسیا برای مدیریت زبالههای خود به سوزاندن زبالهها بهعنوان یک راهحل روی آوردند.
نخستین نیروگاههای زبالهسوزی اوایل قرن بیستم در اروپا و ایالات متحده آمریکا و با هدف کاهش حجم زبالهها و تولید انرژی از این فرایند راهاندازی شد. با پیشرفت فناوری و افزایش آگاهی درباره مسائل زیستمحیطی، روشهای سوزاندن زباله بهبود یافت و استانداردهای زیستمحیطی سختتری برای آن وضع شد، امروزه انرژی زبالهسوزی بهعنوان یک منبع تجدیدپذیر برای تولید برق و گرمای محلههای شهری در بسیاری از کشورها بهکار میرود و به مدیریت بهینه پسماند و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی کمک میکند.
انرژی زبالهسوزی به فرایند تولید انرژی از پسماند غیرقابل بازیافت اطلاق میشود که شامل سوزاندن زباله در شرایط کنترلشده، تولید گرما و در نهایت تبدیل آن به انرژی الکتریکی یا گرمایی است. این روش علاوهبر کمک به کاهش حجم پسماند، منبعی مطمئن و پایدار را برای تأمین انرژی در جوامع محلی فراهم میآورد.
انرژی حاصل از سوزاندن به صورت گرمایی است که بخشی از آن بهوسیله توربینهای بخار یا بویلرها به انرژی الکتریکی تبدیل میشود. پیش از سوزاندن، امکان جداسازی و بازیابی مواد قابل بازیافت همچون فلزات و پلاستیکها وجود دارد و علاوه بر آن، سیستمهای مدرن به تجهیزاتی برای کنترل آلودگی هوا و گازهای سمی مجهز شده است که شامل فیلترهای ذرات، خنثیکنندهها و سیستمهای تهویه است.
نیروگاه Sysav در مالمو سوئد، نیروگاه Rea Dalmine در برگامو ایتالیا، نیروگاه Giubiasco در بلینزونا سوئیس، نیروگاه Amager Bakke در کپنهاگ دانمارک و نیروگاه Kawasaki در کاوازاکی، ژاپن نمونههای قابلتوجهی از نیروگاههای زبالهسوزی محسوب میشوند که نقش بسزایی در محافظت از محیط زیست و کاهش ردپای کربن دارد.
حکمرانی هوش مصنوعی؛ کلید تغییرات در مدیریت شهری
هوش مصنوعی (AI) بهعنوان یک نیروی محرکه جدید، در حال بازتعریف مدیریت شهری در حوزه عملیات و نحوه ارائه خدمات به شهروندان همچنین مشارکت شهروندان در امور شهری است. این فناوری گسترده با استفاده از تکنیکهای پیشرفتهای همچون یادگیری ماشین (ML)، یادگیری عمیق (DL) و هوش مصنوعی مولد توانسته است به مسئولان شهری کمک کند تا فرایندهای اداری را خودکار کنند و تصمیمگیریها را بهبود ببخشند.
هوش مصنوعی به عنصر کلیدی در زمینه ایجاد سیستمهای رایانهای تبدیل شده است که قادر به انجام وظایفی همچون درک گفتار یا تشخیص تصاویر است که بهطور معمول به هوش و عقل انسانی نیاز دارد، از بهینهسازی مدیریت ترافیک و پیشبینی نیازهای زیرساختی گرفته تا ارتقای روشهای ارتباطی با شهروندان، هوش مصنوعی یک ابزار حیاتی در دست شهرها است.
استفاده از هوش مصنوعی میتواند به کاهش هزینههای عملیاتی و افزایش بهرهوری در خدمات عمومی کمک کند. شهرها میتوانند با تحلیل دادههای گسترده و بهکارگیری الگوریتمهای پیچیده، به نیازهای متغیر و رشد فزاینده جمعیت پاسخ دهند و محیطهای بهتری برای زندگی، کار و تفریح فراهم آورند. اهمیت هوش مصنوعی در تحقق شهرهای هوشمند و پایدار بهوضوح محسوس است، چراکه این فناوری به شهرها اجازه میدهد تا بهطور مؤثرتری به چالشهای موجود پاسخ دهند و محیطهای شهری پایدارتر و انعطافپذیرتری بسازند که پاسخگوی نیازهای شهروندان امروز و آینده باشد.
بهکارگیری هوش مصنوعی به شهرها این امکان را میدهد که تجربهای راحتتر و سالمتر برای شهروندان خود فراهم کنند، بهگونهای که این تحولات نهتنها به ارتقای کیفیت زندگی کمک کند، بلکه منجر به رونق اقتصاد شهری و افزایش رضایت عمومی شود.
لندن، آمستردام و وین پیشتازان حملونقل سبز
امروزه سفر به شیوهای سبزتر برای همه شهرنشینان به یک موضوع مهم تبدیل شده است و این امر بهویژه در شهرهایی که به علت ترافیک و آلودگی مشهور هستند، اهمیت بیشتری دارد. به همین منظور یک مطالعه جدید در مورد محبوبیت حملونقل سبز در ۲۴ شهر مختلف اروپا انجام شده است. این تحقیق نشان داد که پنج شهر برتر اروپا با بهترین گزینههای حملونقل سبز، شامل لندن، آمستردام، وین، برلین و هلسینکی هستند، در حالی که سارایوو در بوسنیوهرزگوین در انتهای لیست قرار دارد.
کاهش انتشار کربن یک اولویت جهانی است و اروپا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، انتشار کربن خودروها را ۵۵ درصد کاهش دهد. اگرچه این رقم، میزان قابلتوجهی است، اما با آگاهی روزافزون مقامات و شهروندان از نیاز به تغییر در شیوههای رفتوآمد در شهرها، قابل دستیابی است.
کنگره جهانی نمایشگاه شهرهای هوشمند، که از پنجم تا هفتم نوامبر در بارسلونا برگزار میشود، روی نوآوریهای شهری تمرکز دارد و به شهرها کمک میکند تا مکانهای سبزتری برای زندگی شوند. این نهاد پیش از شروع کنگره، ۲۴ شهر بزرگ اروپایی را در این رابطه مورد بررسی قرار داد و آنها را بر اساس گزینههای حملونقل سبز رتبهبندی کرد.
لندن: امتیاز ۵.۸۷ از ۱۰
لندن به علت تعهدش به حملونقل سبز تحسین شده است زیرا این شهر دارای حدود ۸۰ هزار وسیله نقلیه الکتریکی و شبکهای وسیع از بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ شارژر الکتریکی است.
آمستردام: امتیاز ۵.۷۱ از ۱۰
آمستردام که به علت فرهنگ دوچرخهسواریاش مشهور است دارای ۸۵۸ کیلومتر مسیر دوچرخهسواری و ۱۳ هزار و ۵۴۹ ایستگاه شارژ الکتریکی است.
وین: امتیاز ۵.۷۰ از ۱۰
وین دارای ۱۳۰۰ کیلومتر مسیر دوچرخهسواری و ۱۵۰ اتوبوس الکتریکی است.
گرمایش زمستانی دوبلین با یک خلاقیت شهری
شورای شهر دوبلین، پروژه گرمایش منطقهای خود را با هدف ارمغان گرمای سبز و پایدار برای خانهها و ساختمانهای دوبلین به مرحله اجرا درآورد. این پروژه یک شبکه گرمایشی مدرن و پایدار را به ساکنان و مشاغل دوبلین ارائه میدهد و به اهداف بلندمدت آبوهوایی و کاهش کربن ایرلند کمک میکند. این طرح پس از تکمیل، دوبلین را به بزرگترین سیستم گرمایش منطقهای در سراسر ایرلند مجهز خواهد کرد.
هدف فاز نخست پروژه دریافت گرمای تولیدشده در تأسیسات تبدیل زباله به انرژی دوبلین (DWtE) و استفاده مجدد از آن برای گرم کردن ساختمانها و سیستمهای آب آنها در سه منطقه منتخب شهری دوبلین است. پروژه گرمایش منطقهای این شهر همچنین پتانسیل جذب گرما را از سایر تأسیسات صنعتی مناطق خواهد داشت و در زمان مناسب به مناطق دیگر در سراسر پایتخت ایرلند گسترش پیدا خواهد کرد.
شورای شهر در این راه از همکاری یک متخصص مفاهیم خلاقانه انرژیهای کمکربن بهرهمند خواهد شد که مسئول طراحی مفهومی و اولیه مرکز انرژی جدید واقع در مجاورت نیروگاه زباله به انرژی، همچنین طراحی پیچیده هیدرولیک شبکه خواهد بود.
این متخصص با بیش از ۶۵ سال تجربه در پروژههای گرمایش منطقهای دانمارک، از مهارت گسترده جهانی خود استفاده خواهد کرد و در این پروژه بهعنوان بخشی از اقدامات مقدماتی، از تخصص تونلزنی خود در راستای ارائه طرح اولیه و دقیق احداث تونل برای جای دادن خطوط لوله شبکه حرارتی پروژه بهره برده است.
نسل بعدی فناوری خورشیدی در کالیفرنیا رونمایی شد
کالیفرنیا فراتر از نیروگاههای فتوولتائیک از سیستم نیروی عجیبی موسوم به هلیوژن بهره میبرد که با متمرکز کردن نور خورشید در دمای بالاتر از ۱۰۰۰ و تا ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد فعالیت میکند و پیشرفتی چشمگیری را در صنعت انرژیهای تجدیدپذیر ثبت کرده است. این سیستم دستاورد کارخانه آزمایشی هلیوژن در لنکستر کالیفرنیا است و که در خط مقدم تغییرات این ایالت از انرژی مبتنیبر سوخت فسیلی قرار داد.
هلیوژن سعی دارد با بهرهگیری از انرژی خورشیدی معمولی، پرتوهای جذبشده را برای تولید جریان الکتریکی به کار گیرد و از نیروی خورشید برای تولید گرما استفاده کند. این نوع جدید از سیستمهای CST (تفکر سیستمی انتقادی که فراهمآورنده امکان یکپارچهسازی تنوع رویکردهای سیستمی گوناگون است)، چشماندازی ویژه برای بحران صنایعی همچون سیمان، فولاد و پتروشیمی دارد که به انرژی فسیلی برای کاربردهای در دمای بالا متکی هستند. در نتیجه سیستم یادشده انتشار گازهای گلخانهای را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد.
هلیوژن یک سیستم حرارتی خورشیدی متمرکز جدید طراحی کرده است که نسل بعدی در فناوری انرژی خورشیدی بهشمار میرود. برخلاف پنلهای خورشیدی فتوولتائیک معمولی که برای تولید مستقیم برق از خورشید به فتوولتائیکها وابسته هستند، هلیوژن فناوری خود برای استفاده از نرمافزار نظارت کامپیوتری در راستای قرار دادن مجموعهای از هلیواستاتهای نیرو را بهگونهای توسعه داده است که نور را در یک نقطه متمرکز کند.
این دقت امکان تولید دماهایی را فراهم میکند که به میزان قابلتوجهی بالاتر از سیستمهای حرارتی خورشیدی موجود هستند و دمای بالای ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد تولید میکند. این محدوده دما برای کاربردهای صنعتی همچون تولید سیمان و فسیل دارای اهمیت چشمگیری است که در آنها روشهای مرسوم با دمای بالا و بهطور معمول با سوزاندن سوختهای فسیلی حاصل میشود.
هلیواستاتها همچنین سازگار هستند، بنابراین هلیوژن انگیزه لازم برای استفاده از هوش مصنوعی برای حفظ تمرکز روی هدف در طول روز را ارائه میدهد؛ همین امر آن را به کارآمدترین و قابلاعتمادترین نیروگاه خورشیدی تبدیل کرده است.
مقاومسازی شهرها در برابر سیل و اقدامات موفق کپنهاگ
شهرنشینی سریع شریانهای طبیعی جریان سیلاب را از بین برده است؛ مناظر طبیعی جای خود را به جنگلهای بتنی داده و سطوح خاکی با پوشش گیاهی تبدیل به جادههای آسفالت و بتنی غیرقابل نفوذ شده است که تعادل ظریف سیستمهای هیدرولوژیکی را بر هم میزند. این موضوع در کنار بحرانهای ناشی از تغییرات اقلیمی، خطر وقوع سیل در شهرها را افزایش داده است و راهکارهایی را برای مقاومسازی میطلبد.
وقوع سیل در سالهای اخیر بسیار شدت گرفته است، برای مثال انگلستان در سال گذشته از طوفانهای سیاران و بابت ضربه شدیدی خورد؛ بارانهای شدید و مداوم دو ماه طول کشید و منجر به آبگرفتگی بیش از ۲۲۰۰ خانه شد. ویرانی حاصل از وقوع سیلاب علاوهبر خسارات مالی و تلفات جانی، تأثیر عمیقی بر اقتصادهای محلی و خدمات بهداشتی دارد و مسئولیت برنامهریزان شهری را در برابر ارائه راهکارهای محافظتی از شهر و شهروندان سنگین کرده است.
مقاومسازی به معنای آمادهسازی زیرساختها، سیستمهای مدیریت آب و اکوسیستمهای طبیعی برای تحمل فشار ناشی از سیلابها است که شامل افزایش ظرفیت آبراهها، بهبود شبکههای فاضلاب و ایجاد فضاهای سبز همچون پارکها و تالابها بهعنوان موانع طبیعی در برابر آب میشود. در حال حاضر بسیاری از شهرها با ضعف در زیرساختها و مدیریت نامناسب منابع آبی دست و پنجه نرم میکنند که موجب افزایش آسیبپذیری در برابر سیلابها شده است. فناوریهای نوین همچون سیستمهای پیشبینی و هشدار زودهنگام به شهرها در مواجهه با سیلابها کمک کند.
برنامهریزیهای مبتنیبر فناوری با تحلیل دادههای اقلیمی و روند وقوع سیل میتواند زمان و شدت بارشها را پیشبینی کند و اطلاعات لازم را برای اتخاذ تصمیمات مؤثر در اختیار مسئولان شهری قرار دهد. ارائه برنامههای آموزشی برای خانوادهها در مورد خطرات سیل و روشهای ایمنی و همچنین بهرهگیری از نظرات و تجربیات شهروندان در طرحهای مقاومسازی، میتواند به ایجاد حس مسئولیت و آمادهسازی جامعه در برابر بلایای طبیعی کمک کند.
همکاری میان دولتها، نهادهای محلی و جامعه راهکاری برای ایجاد محیطی ایمنتر و پایدارتر برای ساکنان امروز و آینده شهرها است که نهتنها به حفظ زندگی و داراییها کمک میکند، بلکه شهرها را در برابر چالشهای آینده مقاومتر میسازد.
کپنهاگ، پایتخت دانمارک، به دلیل تغییرات اقلیمی بهشدت در معرض بارانهای سیلآسا قرار دارد و در تلاش برای طراحی زیرساختهای غولپیکر بهمنظور افزایش آمادگی در برابر بارندگیهای شدید و ارتقای انعطافپذیری است. این شهر در دوم ژانویه ۲۰۱۱ طوفانی موسوم به طوفان هزارساله را تجربه کرد که در عرض چند دقیقه، آب همه خیابانها و ساختمانها را فراگرفت و نزدیک به یک میلیارد یورو به شهر خسارت وارد کرد.
پیشبینیها نشان میدهد که میزان این بارشها تا ۳۰ درصد افزایش خواهد داشت و طوفانهای بارانی چندبرابری در انتظار کپنهاگ است. مسئولان شهری یک طرح جامع برای مدیریت رگبارهای ویرانگر اجرا کرده است که شامل مجموعهای از راهحلهای کوچک و بزرگ فنی و مبتنیبر طبیعت، در سطح و زیر زمین است.
برای افزایش ظرفیت آبی سیستم شهر، چندین تونل در حال احداث است که قرار است دریاچههای داخلی را به بندر متصل کند. هنگام بارش باران، تونلها بهعنوان مخزن پر میشود و آب را به تصفیهخانهها میفرستد و در صورت بارش شدید، آب جمعآوریشده به بندر منتقل و تخلیه میشود. هزینه ساخت یکی از این تونلها به طول ۱.۳ کیلومتر، ۴۳ میلیون یورو برآورد شده است و در ۲۰۲۶ راهاندازی خواهد شد.
دیجیتالی شدن زندگی در دبی با نوآوریهای فنی
دبی بهعنوان یکی از پیشگامان دیجیتالیسازی زندگی با استفاده از هوش مصنوعی، هر روز در حال تحول است. این شهر با هدف بهبود کیفیت زندگی شهروندان و بازدیدکنندگان، استراتژیهای هوش مصنوعی را در خدمات دولتی و تجربههای شهری پیادهسازی میکند.
کمپ دانشگاهی هوش مصنوعی دبی نیز بهعنوان یک مرکز اختصاصی برای نوآوری در حوزه هوش مصنوعی، زیرساختهای فیزیکی و دیجیتالی پیشرفتهای را فراهم کرده است. این کمپ با هدف جذب استارتاپها و کسبوکارهای نوپا، برنامههای شتابدهنده و امکانات تحقیق و توسعه را ارائه میدهد.
دولت دبی همچنین به دنبال ایجاد یک اقتصاد دیجیتال پایدار است که با ترکیب خلاقیت انسانی و فناوریهای پیشرفته، به رشد اقتصادی کمک کند. برنامههای آموزشی متنوعی نیز برای تربیت متخصصان هوش مصنوعی در حال اجراست که به توسعه مهارتهای لازم برای استفاده از این فناوریها در سازمانها میپردازد.
با توجه به این تحولات، دبی بهسرعت در حال تبدیل شدن به یک مرکز جهانی برای فناوریهای نوین و هوش مصنوعی است که میتواند الگوی مناسبی برای دیگر کشورها باشد.
«دیجیتال دبی» در راستای کمک به افزایش تحولات دیجیتال در این شهر، به انعقاد توافقنامهای با مایکروسافت پرداخته است که بر تعهد این شرکت به راهاندازی ابتکاری با هدف توسعه مهارتهای هوش مصنوعی برای حمایت از تلاشهای دیجیتال دبی در این زمینه تأکید دارد.
دیجیتال دبی در ژوئن ۲۰۲۱ به منظور توسعه و نظارت بر اجرای سیاستها و استراتژیهایی تأسیس شد که بر همه امور مربوط به اطلاعات، فناوری، دادهها، تحولات دیجیتال و امنیت سایبری دبی حاکم است و تخصص چهار نهاد مرکز امنیت الکترونیک دبی، مرکز آمار دبی، تأسیسات داده دبی، تأسیسات دولت هوشمند دبی را گرد هم میآورد تا اطمینان حاصل شود که شهر بهطور مشترک به چشمانداز تبدیل دبی به یک اقتصاد دیجیتال پیشرو در سطح جهانی دست پیدا میکند.
شهر پیادهدوست؛ رمز داشتن شهروندان سالم و خلاق
شهرهای قابل پیادهروی بهعنوان حلقهای کلیدی در ارتقای کیفیت زندگی افراد، نهتنها به تسهیل حرکت فیزیکی کمک میکنند، بلکه با ایجاد فضایی مناسب برای تعاملات اجتماعی، سلامت روان و جسم را تقویت میکنند. با افزایش آلودگی هوا، ترافیک و چالشهای مربوط به سبک زندگی مدرن، اهمیت این فضاها بیش از پیش مشخص شده است. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، حدود ۹۵ درصد از جمعیت جهان در مناطق دارای آلودگی هوای بیش از حد مجاز زندگی میکنند که این آلودگی نهتنها بر سلامت جسمی تأثیر میگذارد، بلکه به افزایش بیماریهای روانی نیز منجر میشود.
واقعیت این است که پیادهروی بهعنوان یک فعالیت طبیعی و ساده میتواند تأثیر چشمگیری بر بهبود سلامت عمومی و ارتقای رفاه شهری داشته باشد. تحقیقات نشان میدهد که پیادهروی منظم میتواند خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی، دیابت و افسردگی را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. همچنین، بر اساس یک مطالعه معتبر افرادی که حداقل هفت هزار قدم در روز برمیدارند، از سلامت بهتری و عمر طولانیتری برخوردار هستند. سرمایهگذاری در فضاهای قابل پیادهروی و تشویق به فعالیتهای بدنی میتواند اثرات مثبتی بر بهبود سلامت جسم و روان افراد داشته باشد.
یکی از الگوهایی که به خوبی این اثرات مثبت را نشان میدهد، راهکار استیو جابز است که برای برقراری ارتباطات مؤثر با کارمندانش، از پیادهروی در خیابانهای کوپرتینو بهره میبرد. این استراتژی منجر به ایجاد فضایی غیررسمی و خلاقانه برای گفتوگو میشود و به تأمل، درونبینی و خلاقیت بسیاری از کارمندان منجر خواهد شد.
ادغام هوشمندانه ابزارهای مختلف از طریق حسگرها و دستگاههای متصل به سیستمهای اینترنت اشیا (IoT) ممکن میشود که مدیریت ترافیک را بهینهسازی میکند و ظرفیت حملونقل زیرساخت را بر اساس شرایط ترافیکی فعلی افزایش میدهد. تأیید وزن وسیله نقلیه بهطور آنی از طریق سیستمهای اندازهگیری وزن در حال حرکت (WIM) انجام میشود و تمام این فناوریها در یک پلتفرم دیجیتال یکپارچه میشود که اطمینان از ادغام مؤثر منابع موجود را فراهم میکند.
انقلاب انرژی خورشیدی با ابداع پنلهای کروی
جهان در جستوجوی منابع انرژی محیطی است و انرژی خورشیدی بهعنوان یک رقیب برتر در این زمینه ایفای نقش میکند. با نوآوریهای مکرر در فناوری و بهرهگیری از تکنیکهای پیشرفته تولید، آینده انرژی خورشیدی در درخشانترین حالت خود قرار دارد. امروزه پنلهای خورشیدی در اشکال مختلفی مورد استفاده قرار دارد و میتوان آنها را روی پشتبامها، دیوارها، نردهها و حتی کف پیادهروها نصب کرد، با این حال ژاپن از طرح نوعی پنل خورشیدی جدید رونمایی کرده است که فراتر از تمام صفحات خورشیدی موجود عمل و در همه جهات انرژی تولید میکند.
یک شرکت ژاپنی طی اقدامی نوآورانه از طرحی موسوم به اسفیلار Sphelar، یک میکروسلول خورشیدی کروی رونمایی کرده است که نور خورشید را از هر جهت مهار میکند. این طراحی پیشگامانه نهتنها کارایی انرژی را بهبود میبخشد، بلکه محدودیتهای فناوری خورشیدی معمولی را نیز برطرف میکند و انقلابی در انرژی خورشیدی بهشمار میرود. استفاده از نور خورشید از تمام زوایا از جمله مزایای فناوری خورشیدی کروی محسوب میشود.
پنلهای خورشیدی معمولی از سلولهای فتوولتائیک مسطح استفاده میکنند که اثربخشی آنها به زاویه خورشید بستگی دارد و باید در زاویهای ایدهآل برای مهار نور خورشید قرار گیرند، با این حال سلولهای اسفیلار واحدهای کروی و کوچکی هستند که در آن نور خورشید از همه زوایا جذب میشود و نیاز به قابهای مکانیکی گرانقیمت ندارند. این طراحی همچنین پیچیدگیهای نصب صفحات خورشیدی را از بین میبرد. ساختار کروی به سلولهای اسفیلار این امکان را میدهد تا نور پراکنده را بهطور مستقیم مهار و به اثربخشی تبدیل انرژی حدود ۲۰ درصد بیشتر از اکثر فناوریهای خورشیدی تخت دست پیدا کنند.
علاوهبر این، تولید سلولهای خورشیدی کروی بهطور قابلتوجهی ضایعات فرایند تولید را کاهش میدهد. این سلولها با استفاده فوری از سیلیکون مذاب، روند تولید محیطی را ترویج و با افزایش هزینههای سیلیکون، تقاضای فزاینده برای تکنیکهای تولید مؤثر را برآورده میکنند. سلولهای جدید همچنین طیف گستردهای از کاربردهای پیشرفته را ارائه میکنند که فراتر از پنلهای خورشیدی معمولی است. اندازه کارآمد آنها که میتواند حتی بین قطر ۱ تا ۲ میلیمتر متغیر باشد، آنها را با ماژولهای انعطافپذیر و شفاف سازگار میکند که گزینهای عالی برای ادغام در بسیاری از محصولات محسوب میشود.
این سازگاری سلولهای اسفیلار را به یک راهحل ایدهآل برای دستگاههای پریمیوم و کارآمد انرژی همچون تلفنهای هوشمند و حسگرهای فشرده تبدیل میکند. استفاده قابلتوجه از این فناوری جدید در پایانههای اطلاعاتی بیسیم همچنین منجر میشود دادهها نهتنها با استفاده از انرژی خورشیدی، بلکه از طریق نور مادون قرمز نیز منتقل شوند.
بهینهسازی ناوگان اتوبوسهای برقی در اسلو با هوش مصنوعی
، پایتخت نروژ در حال بهینهسازی عملیات ناوگان الکتریکی خود با راهحل خدمات مدیریتشده Depot360، ارائهشده توسط زیرساختهای هوشمند زیمنس و یک پلتفرم تجارت دیجیتال باز است که به مشتریان امکان میدهد تحولات دیجیتال خود را آسانتر، سریعتر و در مقیاس بالا به مرحله اجرا درآورند. برای بهینهسازی شارژ و اطمینان از عملکرد پایدار ناوگان اتوبوسهای برقی اسلو دو انبار مورد استفاده قرار دارد.
ناوگان اتوبوسهای برقی اسلو، زیرمجموعه شرکت حملونقل شهری پایتخت نروژ، سالانه ۷۰ میلیون نفر را در ۵۱ مسیر اتوبوس جابهجا میکند و دارای یکی از بزرگترین ناوگانهای اتوبوس برقی شمال اروپا با ۲۵۹ اتوبوس برقی است. Depot360 بهعنوان خدمات مدیریتشده زیمنس به چالشهایی ازجمله تردد در شرایط سخت زمستانی رایج در نروژ و نیاز به نظارت ۲۴ ساعته بر شارژ خودروها رسیدگی میکند که اپراتورهای اتوبوس برقی با آنها مواجه هستند.
زیمنس به کمک قابلیتهای شارژ هوشمند Depot360 میتواند اطمینان حاصل کند که مقدار مناسب انرژی بدون فراتر رفتن از ظرفیت شبکه به خودروها تحویل داده میشود و در عین حال با نظارت از راه دور، وضعیت شارژ اتوبوس را برای عملیات پایدار و کاهش مصرف انرژی امکانپذیر میکند.
انتقال به ناوگان برقی گامی حیاتی برای نروژ در راستای دستیابی به اهداف بلندپروازانه اقلیمی خود و ایجاد یک نمونه جهانی برای حملونقل سبزتر است که بهمنظور بهینهسازی کارایی ناوگان الکتریکی با بهرهگیری از فناوریهای مناسب اجرایی شده است. با سرویسهای مدیریتشده Depot360، ناوگان حملونقل الکتریکی اسلو میتواند با بهینهسازی شارژ، کاهش هزینههای انرژی و افزایش مسافت طیشده، کارایی عملیاتی خود را افزایش دهد. سادهسازی عملیاتی اینچنینی از اهداف پایداری شهر پشتیبانی و به پایتخت نروژ کمک میکند تا در آیندهای سبزتر با ردپای کربن کمتر در حملونقل عمومی سهیم باشد.
این شهر حتی یک چراغ راهنمایی هم ندارد
طرحبندی شهرستان تکس چین بر اساس مفهوم باگوآ (هشت جهت) است. این فلسفه باستانی چینی بر هماهنگی و تعادل تاکید دارد؛ اصولی که در طراحی خیابانهای این شهرستان منعکس شده است. تکس دارای چهار جاده کمربندی است که ۶۴ خیابان را با هشت مسیر اصلی مرکزمحور، به هم متصل میکند. این پیکربندی جریان ترافیک روان را تسهیل میکند و ازدحام را به حداقل میرساند و امکان سیستم حملونقل سازمانیافتهتر و کارآمدتر را بدون نیاز به چراغهای راهنمایی فراهم میکند.
در سال ۱۹۹۶، دولت محلی تصمیم به حذف تمام چراغهای راهنمایی در شهرستان تکس گرفت. این اقدام یک حرکت استراتژیک بر اساس مشاهده این واقعیت بود که تکس هرگز ترافیک قابلتوجهی را تجربه نکرده بود. در نتیجه، نبود چراغ راهنمایی نهتنها تردد را ساده کرده است، بلکه به تجربه رانندگی منحصربهفردی کمک کرده است که در آن دوربرگردانها و تقاطعهای مهندسیشده، جریان وسایل نقلیه را به طور مؤثر مدیریت میکنند.
هر خیابان در تکس با چراغهای خیابانی با رنگهای متفاوت آراسته شده است که در عین حفظ عملکرد، جذابیت بصری منطقه را افزایش میدهد. این طراحی حس نظم و زیباییشناختی را ترویج میکند و با زیربنای فلسفی چیدمان چینی همسو میشود. نبود چراغ راهنمایی، رانندگان را تشویق میکند تا هوشیارتر و با ملاحظهتر نسبت به یکدیگر رفتار کنند و رویکردی جامعهمحور را در استفاده از جاده تقویت کنند.
طراحی شهرستان تکس منعکس کننده ارزشهای فرهنگی گستردهتری است که در جامعه چین نهفته است. تکس به عنوان الگویی برای سایر مناطق جهان با در نظر گرفتن رویکردهای جایگزین در مدیریت ترافیک و طراحی شهری عمل میکند. این شهرستان به عنوان شاهدی بر این است که چگونه طراحی متفکرانه میتواند کیفیت زندگی را با حفظ میراث فرهنگی بهبود ببخشد.
تبدیل تهدید به فرصت با تولید انرژی از زباله
دفع مواد زائد یکی از شناختهشدهترین مشکلات در دنیای مدرن است. با افزایش تراکم جمعیت و تعداد دفعات مصرف مواد و محصولات، مشکل دفع زباله به وجود میآید، اما راهی برای تبدیل زبالهها از معضل به یک دارایی ارزشمند در حال توسعه است. در حال حاضر کارخانههای تبدیل زباله به انرژی در ایالات متحده آمریکا با تبدیل زباله به انرژی پیشگام هستند و ثابت کردهاند که مردم میتوانند پایدار زندگی کنند.
در کارخانههای تبدیل زباله به انرژی بهطور عمده برای تولید انرژی، زبالههای جامد شهری سوزانده میشوند. این فناوری علاوه بر کمک به مدیریت پسماند، انرژیهای تجدیدپذیر تولید میکند. این کارخانهها در ایالات متحده آمریکا پیشگام هستند و با سوزاندن میلیونها تن زباله غیرخطرناک خانگی در دماهای بالا، ضمن بهحداقلرساندن میزان زبالههای موجود در محلهای دفن زباله، برق مورد استفاده در خانهها و مکانهای تجاری را با استفاده از بخار بهدستآمده تأمین میکنند. تنها یکی از این مراکز سالانه بیش از ۳۵۰ هزار تن زباله میسوزاند که برای تأمین برق یک سال حدود ۱۵ هزار خانه کافی است و به مردم کمک میکند تا از وابستگی به منابع انرژی تجدیدناپذیر رها شوند.
یافتهها نشان میدهد که تأسیسات تبدیل زباله به انرژی علاوه بر دفع زباله و تولید انرژی، مزایای اقتصادی و اثرات اجتماعی مستقیمی بر جوامع دارد. فناوری کنترل آلودگی در این تأسیسات، انتشار اکسیدنیتروژن و دیاکسیدکربن را بهمیزان قابلتوجهی کم میکند. چنین پیشرفتهایی برای دستیابی به اهداف زیستمحیطی ضروری است و کلیدی برای ترویج جوامع پایدار بهشمار میرود. چنین تأسیساتی همچنین فرصتهای شغلی متعددی را در بخشهای مدیریت پسماند و انرژی، همچنین سرمایهگذاری در تأسیسات انرژیهای تجدیدپذیر ایجاد میکند.
بازیافت مواد ارزشمند از زبالهها در کارخانههای تبدیل زباله به انرژی همچنین به دستیابی به یک اقتصاد دایرهای کمک میکند. در بعضی از این کارخانهها در مرحله پردازش زباله، فلزات و سایر مواد قابل بازیافت بازیابی میشود. این امر نهتنها به کاهش تقاضا برای تهیه مواد خام جدید کمک میکند، بلکه با افزایش درآمد منطقه همراه است. به این ترتیب این امکان را برای جوامع فراهم میکند تا زبالهها را به فرصتی برای پیشبرد توسعه اقتصادی و رسیدگی به مسائل زیستمحیطی تبدیل کنند.
طرح ایرلند به نفع زبالهگردان و اقتصاد چرخشی بازیافت
طرح بازگردانی بطریهای پلاستیکی در ایرلند پس از سردرگمی و عصبانیت اولیه مصرفکنندگان، در نهایت توسط عموم پذیرفته و با افزایش چشمگیر مشارکت مردم همراه شد. اجرای این طرح توسط دولت ایرلند بهعنوان بخشی از تلاشهای دولتی برای دستیابی به اهداف بازیافت ۹۰ درصدی اتحادیه اروپا انجام گرفت و تنها طی هشت ماه با دریافت ۶۳۰ میلیون قوطی و بطری خالی به ماشینهای فروش معکوس همراه بود. یک بطری را میتوان تا هفتبار و قوطیها را بهطور نامحدود بازیافت کرد.
طبق آخرین آمار تغییرات رفتاری مصرفکنندگان، از زمان وضع مالیات بر کیسههای پلاستیکی در سال ۲۰۰۱، بازده این طرح از دو میلیون در ماه به ۱۱۰ میلیون در ماه افزایش داشته است. این طرح همچنین موجب کاهش زباله در خیابانها، جمعآوری پول برای امور خیریه و حتی کمک به بیخانمانها و کودکان با جمعآوری مقادیر هرچند کمی پول نقد شده است. دستگاهها به ازای هر قوطی ۰.۱۵ یورو و برای هر بطری پلاستیکی ۰.۲۵ یورو به تحویلدهنده پرداخت میکند.
اجرای طرح دستگاههای فروش معکوس با چالشهای بسیاری مواجه بود، ازجمله اینکه خردهفروشان تمایلی به مشارکت نداشتند و سطلها را دیر به دیر تخلیه میکردند یا مردم تمایلی به دور شدن از طرحهای بازیافت قدیمی که به آن عادت داشتند، از خود نشان نمیدادند. آمادهسازیها از نظر لجستیکی نیز پیچیده بود و تأمینکنندگان مجبور شدند خطوط تولید خود را برای افزودن آرم قابل بازگردانی تغییر دهند. در مواردی نیز کانتینرهای غیرقانونی برای دریافت اقلام جمعآوریشده توسط خردهفروشان مراجعه میکرد، اما پولی به آنها پرداخت نمیکرد و این امر با ضرر همراه بود.
در حال حاضر سوپرمارکتها بین ۱۲ تا ۲۵ هزار یورو برای ماشین فروش معکوس در نظر میگیرند، اما به ازای هر کانتینر تحویلی، ۲.۲ سنت بهعنوان انگیزه دریافت میکنند. علاوه بر این دولت ایرلند موفق شد تأمینکنندگان از جمله کوکاکولا را متقاعد به تولید بارکدهایی کند که تنها مخصوص ایرلند است و به کاهش تدریجی تعداد کانتینرهای جمعآوری زباله در اماکن عمومی و زمینهای ورزشی و جایگزین کردن آنها با دستگاههای فروش معکوس پرداخت.
دیوانهکننده اما واقعی؛ تبدیل همه جهان به پنل خورشیدی
تولید برق تنها با رنگ کردن دیوارهای خانه ایدهای دیوانهوار به نظر میرسد، اما محقق شده است. پنلهای خورشیدی رایج و سنتی اکنون پدیدهای جدید، نوآورانه و شگفتانگیز را در مقابل خود دارند که به آن اسپری فتوولتائیک گفته میشود و با بهرهگیری از آنها هر سطحی میتواند به یک نیروگاه خورشیدی تبدیل شود.
این رنگ که بهعنوان رنگ خورشیدی نیز شناخته میشود، همچون رنگ معمولی عمل میکند، اما توانایی تولید برق و تبدیل کل ساختمان و نهتنها سقف بنا را به سطحی دارد که انرژی خورشیدی تولید میکند. این نوآوری یکی از امیدوارکنندهترین پیشرفتهای دنیای امروز در انرژیهای تجدیدپذیر با سهولت بالا در استفاده و پتانسیل بیبدیل در نرخهای تبدیل انرژی بالا است.
فتوولتائیکهای پاششی انعطافپذیری، سهولت استفاده، مقرونبهصرفه بودن، صرفهجویی در زمان و مقیاسپذیری بالا را ارائه میدهند، زیرا فراتر از تمام عناصر محدودکننده سیستم خورشیدی رایج فعلی است. با ترکیب فناوری خورشیدی در بافت زندگی روزمره، این رویکرد خلاقانه پتانسیل بالایی برای تغییر چشمانداز انرژی جهان دارد و قابل اجرا در زیرساختهای عمومی، خودروها یا ساختمانها است.
فناوری حاضر از نانومواد پیچیدهای استفاده میکند که با جذب نور انرژی تولید و راهحلی بدون شکاف، انعطافپذیر و کارآمد برای جهتدهی به نیروی خورشید ایجاد میکند. افشانههای فتوولتائیک بر اساس علم مواد پیشرفته از جمله نقاط کوانتومی و پروسکایت هستند که این سلولها را قادر میکنند نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل کنند.
یکی از بزرگترین مزایای اسپریهای فتوولتائیک، پتانسیل آنها برای تبدیل هر سطح به یک ژنراتور انرژی خورشیدی است. بنابراین نهتنها از پشتبامها، خانهها و ساختمانها، بلکه از تمام سازههای انرژیزا همچون دیوارها، درها و پنجرهها نیز میتوان برای استخراج نور خورشید و تولید انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کرد. این امر فرصتهای جدیدی را برای طراحی شهری ایجاد و مناطق پرسکنه را قادر میکند تا به قطبهای تولید انرژی تبدیل شوند. علم پشت تولید این افشانهها به حدی غنی و گسترده است که شاید در آینده بشر بتواند لباسی با قابلیت تولید برق از خورشید خریداری کند.
گسترش شهرها و افزایش نیاز به راهکارهای سبزسازی
با افزایش شهرنشینی و گسترش جوامع شهری، چالشهای ناشی از زندگی در محیطهای پرجمعیت با ساختمانهای بتنی بلندمرتبه بهوضوح نمایان میشود. گسترش شهرها همزمان با راحت کردن زندگی افراد، چالشهایی را در زمینههای مختلف از جمله افزایش سرانه آلودگی، مشکلات بهداشتی، بیماریهای جسمی و ناراحتیهای روحی ایجاد کرده است. سبزسازی شهرها بهعنوان راهکاری نوین جهت بهبود شرایط زیستمحیطی و رفاه اجتماعی مطرح شده است که علاوهبر جنبه زیباییشناسی، به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان میانجامد.
پوشش گیاهی یک عنصر کلیدی در طراحی شهرهای سبز است که میتواند به کاهش دما، بهبود کیفیت هوا و فراهم کردن فضاهای آرامشبخش کمک کند. گیاهان نهتنها به زیبایی محیطهای شهری کمک میکنند، بلکه با نقش خود در جذب آلودگی و تولید اکسیژن، تأثیر چشمگیری بر سلامت جسم و روان ساکنان دارند. در ادامه ابعاد مختلف گسترش شهری و تأثیر آن بر محیط زیست و کیفیت زندگی بررسی میشود و ایدههایی برای سبزسازی شهرها بهمنظور دستیابی به تعادلی میان پیشرفت و سلامت ارائه میشود.
فضاهای سبز شهری شامل پارکها، پارکلتها، باغها و کمربندهای سبز میشود که در مناطق شهری ایجاد میشوند و علاوهبر افزایش زیبایی محیطهای شهری، نقش مهمی در بهبود کیفیت هوا دارند. قابلیت درختان و گیاهان در جذب دیاکسید کربن و آزادسازی اکسیژن تأثیر شگرفی بر تصفیه هوای آلوده شهرها دارد و همچنین فضای مناسبی را برای تفریحات سالم و فعالیتهای اجتماعی در اختیار ساکنان قرار میدهد.
ایجاد این فضاها به برنامهریزی دقیق نیاز دارد تا بهراحتی در دسترس عموم باشند و ملاحظات محیط زیستی و اجتماعی در طراحی آنها لحاظ شود. سرمایهگذاری در توسعه فضاهای سبز شهری بهمنظور افزایش پذیرش شهروندان درباره راهکارهای تبدیل محیطهای ساختهشده به فضای سبز، نیاز به برگزاری رویدادها و فعالیتهای مشارکتی است.
نظر شما