به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، سهراب سهرابی، ظهر امروز _سوم آبان ماه_ در آئین شکرگزاری و جشن رکوردشکنی تولید گندم استان مرکزی اظهار کرد: ۱۶۰ هزار میلیارد ریال از طلب کشاورزان باقی مانده که دولت تلاش میکند در اسرع وقت مطالبات این قشر را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه سیلوهای کشور، گندم مورد نیاز کشور را برای یک سال آینده ذخیره کردهاند افزود: در سه سال اخیر روند رو به رشد تولید گندم از ۹ به ۱۵ میلیون تن رسیده و رشد تولید گندم در سال زراعی جاری به علت لطف خداوند و شرایط اقلیمی و بارندگی است.
مجری طرح گندم کشور گفت: در چند روز اخیر ۲۹۰ هزار میلیارد ریال طلب کشاورزان پرداخت شده است.
سهرابی با بیان اینکه نقش گندم در امنیت غذایی دنیا حدود ۲۰ درصد و در کشور ما حدود ۴۰ درصد است تصریح کرد: استان مرکزی در خرید تضمینی گندم رتبه چهارم را کسب کرده و این جایگاه به دلیل تعادل در مصرف کود شیمیایی، مبارزه با آفات و کشت مکانیزه است.
وی اظهار کرد: واردات گندم از هفت میلیون تن در سال ۱۴۰۰، هم اینک به صفر رسیده که موفقیت بزرگی برای کشور به شمار میرود، زیرا خودکفایی در تولید گندم بسیار مهم است اما حفظ این رتبه با رعایت اصول، مهمتر است و باید با حمایت دولت روند رو به رشد تداوم یابد.
رئیس طرح ملی گندم عنوان کرد :۱۱ میلیون و ۹۹۹ هزار تن گندم با ۲۳۲ میلیمتر بارندگی در سال جاری برداشت شده است.
سهرابی افزود: گندم سازگارترین محصول دنیاست، این محصول تنها ۱۰ درصد آب مصرف میکند اما ۴۰ تا ۴۵ درصد غذای کشور را تأمین میکند.
وی ادامه داد: استان مرکزی با ۵۰۰ هزار تن تولید جزو استانهای موفق در کشور در تولید این محصول است و رتبه چهارم رشد تولید و خرید تضمینی گندم کشور را کسب کرده است.
رئیس طرح ملی گندم افزود: بیشترین تولید گندم در دیمزارهای کشور صورت گرفته و منجر به کاهش قیمت جهانی گندم هم شده است.
سهرابی اظهار کرد: قانون خرید تضمینی گندم با کمک نمایندگان مجلس، اصلاح شد و با رشد قابل توجهی در قیمت خرید تضمینی گندم کشور مواجه شدیم.
وی اضافه کرد: در مصرف کودهای شیمیایی، توسعه روشهای نوین آبیاری و کشتهای مکانیزه هم روند رو به رشدی داشتهایم.
رئیس طرح ملی گندم از هدفگذاری خودکفایی ۱۰۵ درصدی تولید گندم تا پایان برنامه هفتم توسعه خبر داد.
ایجاد سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار شبکه آبی
صفدر نیازی معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی هم اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار شبکه آبی ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه فاصله اهداف با نیازها نباید زیاد باشد افزود: در حال حاضر منابع آبی برای کشاورزی به دلایل مختلف کم و در مقابل نیازها افزایش یافته است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کشاورزان سنگ زیرین آسیاب هستند که امنیت غذایی کشور را تأمین میکنند.
نیازی افزود: بخش کشاورزی به منابع مالی نیاز دارد و این مهم باید در دستور کار مسئولان قرار داشته باشد.
وی ادامه داد: در حوزه آب ناچار به اجرای آبیاری هوشمند هستیم تا بتوانیم سه تا چهار میلیارد مکعب آب ذخیره کنیم، همچنین باید به سمت نظامهای بهره برداری حرکت کنیم.
به گزارش ایمنا، در این آئین از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی استان مرکزی قدردانی شد.
نظر شما