به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحالوبختیاری، تابلوها با طراحیهای نامناسب و رنگهایی غیرمتناسب، نخستین چیزی است که در گذر از خیابانها و بازار شهرکرد به چشم میخورد، چراکه بسیاری از مغازهداران به قوانین مربوط به اندازه و نوع تابلوها توجه نمیکنند و این بیتوجهی به بینظمی بیشتر در شهر دامن زده است.
نصب تابلو در پلهای عابرپیاده نیز امان شهروندان را بریده است و این آشفتگیها نهتنها از توجه به زیباییهای طبیعی و تاریخی میکاهد که زیبایی را از چهره شهر ربوده و آلودگی بصری را برای شهروندان به ارمغان آورده است، آنها گلایههای شدیدی نسبت به این وضعیت دارند و معتقد هستند که بینظمی تابلوها نهتنها بر زیبایی شهر تأثیر منفی گذاشته، بلکه احساس امنیت و آرامش را نیز کاهش داده است.
اکبر سلیمانی، یکی از شهروندان شهرکردی با گلایه نسبت به نبود ساماندهی تابلوهای شهری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا میگوید: نصب تابلو توسط کسبه و بازاریان با بینظمی انجام شده است و نظارتی بر نحوه نصب تابلو وجود ندارد، چراکه اگر نظارت وجود داشت، تابلوهایی با یک اندازه و یک شکل نصب میشد تا چهره شهر نیز زیباتر به نظر برسد.
وی میافزاید: اتاق اصناف و سپس شهرداری، باید با همکاری با یکدیگر نظارت بیشتری بر این موضوع داشته باشند تا این آشفته بازار در نصب تابلوها سر و سامان پیدا کند.
کبری اصغرزاده، دیگر شهروند شهرکردی نیز در گفتوگو با خبرنگار ایمنا میگوید: کسبه بهجای نصب تابلوهای بزرگ، کوچک و رنگی، باید کیفیت محصولات خود را تبلیغ کنند تا بتوانند مشتری بیشتری جذب کنند.
وی میافزاید: شهرداری باید با کسبهای که تابلوهای بیش از اندازه بزرگ در بازار نصب میکند، برخورد کند، چراکه افزون بر ایجاد نازیبایی در بازار ممکن است در زمان وزش باد شدید نیز حادثه بیافریند و سقوط تابلوها منجر به اتفاقات تلخ شود.
جمعآوری ۲۱ تابلوی تبلیغاتی غیرمجاز از سطح شهر شهرکرد
اکبر ایازی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا میگوید: در راستای اجرای طرح پیرایش شهری و حذف نازیباییها و آلودگیهای بصری، از ابتدای سالجاری تاکنون ۲۱ تابلوی تبلیغاتی غیرمجاز از سطح شهر شهرکرد جمعآوری شده است.
وی با بیان اینکه این طرح در خیابان میرآباد، چهارراه دروازه فارسان، میدان بسیج، میدان کوهرنگ و میدان دانشگاه اجرا شده است، میافزاید: ۲۱ میلیارد ریال هزینه جمعآوری این تابلوهای تبلیغاتی شده است.
ایازی ادامه میداد: با همراهی شهروندان، کسبه، اصناف و بازاریان در زمینه ساماندهی و حذف زوائد بصری، میتوان تا حدود زیادی از بهمریختگی چهره شهر کاست.
برابر قانون با متخلفان نصب تابلوهای غیرمجاز برخورد میشود
محمدحسین واحدیان شهردار شهرکرد نیز در این باره میگوید: در راستای ارتقای زیبایی بصری و حذف ناهنجاریهای محیطی و ایمن شدن معابر و پیادهروها برای تردد عابران پیاده، جمعآوری تابلوها و بنرهای غیرمجاز در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد.
وی با بیان اینکه در مرحله نخست به مالک یا کسبه و بازاریان اخطاریه داده میشود که در صورت توجه نکردن و جمعآوری، شهرداری بهمنظور بهبود سیما و منظر شهری و صیانت از حقوق شهروندان توسط نیروهای اجرایی واحد پیشگیری و رفع تخلفات شهری، اقدام به جمعآوری تابلوها میکند، میافزاید: نصب تابلوها و بنرهای تبلیغاتی غیرمجاز روی ساختمانها و در پیادهراهها برای عابران پیاده و افرادی که قصد گذر از معابر را دارند، میتواند خطرآفرین باشد که از کسبه و بازاریان تقاضا داریم از نصب تابلوهای غیرمجاز و غیرایمن جدا خودداری کنند، چراکه در صورت مشاهده نصب تابلوهای غیرمجاز در سطح شهر شهرداری مکلف به جمعآوری است.
شهردار شهرکرد درباره اقدامات معابر شهری برای مقابله با سد معابر میگوید: به دنبال اجرای تبصره یک بند ۲ ماده ۵۵ قانون شهرداریها، شهرداری مکلف است از سد معابر عمومی، اشغال پیادهروها، رفع موانع موجود و آزادسازی معابر عمومی اقدام کند و شهروندان نیز میتوانند موارد را به سامانه ۱۳۷ شهرداری گزارش کنند تا در اسرع وقت به موضوع رسیدگی شود.
مجید مردانی، مدیر واحد پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری شهرکرد نیز با بیان اینکه نظارت بر ساختوسازها و سدمعبر عامل اصلی جلوگیری از تخلفات در شهر است، میگوید: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۱۰۱ مورد اخطاریه شامل ۶۲۵ مورد اخطاریه تخلفات ساختمانی و ۴۷۶ مورد اخطاریه سد معبر صادر شد.
وی میافزاید: در این بازه زمانی ۳۱۵ تابلوی غیرمجاز و ۱۸ سایبان غیرمجاز در خیابانهای شریعتی، ملت، خواجه نصیر و ۷۲ دستفروش در خیابان ملت، اطراف میدان کوهرنگ و کمربندی ۱۵ خرداد جمعآوری شده است.
مدیر واحد پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری شهرکرد با بیان اینکه در راستای آزادسازی معابر و پیادهروهای شهر، ۳۷۴ مورد مقابله با سد معبر در معابر سهراهی شهر کیان و کوچه نشاط از ابتدای سالجاری تاکنون انجام شده است، ادامه میدهد: در این بازه زمانی ۶۳ مورد رأی در شهرکرد اجرا شده است که از این تعداد ۳۱ مورد رأی تخریب ساختوساز غیرمجاز بوده است، شهروندان میتوانند ساخت و سازهای غیرمجاز یا سد معبر را به سامانه ۱۳۷ اعلام کنند تا در اسرع وقت پیگیری شود.
به گزارش ایمنا، ساماندهی تابلوهای تبلیغاتی، عاملی برای حفظ هویت فرهنگی و زیبایی شهرکرد است و این ساماندهی نیازمند همکاری بین شهرداری، مغازهداران و شهروندان است و باید مدیریت شهری با تدوین و اجرای قوانین سختگیرانه برای نصب تابلوها، تشویق مغازهداران به استفاده از طراحیهای هماهنگ با هویت شهری و برگزاری کمپینهایی در راستای افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت زیباسازی محیط شهری قدم در مسیر کاهش آلودگیهای بصری بر دارد.
نظر شما