درآمد کشاورز در اصلاح الگوی کشت دیده شود

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی گفت: باید اصلاح الگوی کشت به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که زمانی که این طرح وارد مدار شد، درآمد کشاورز در آن دیده شده باشد.

رمضانعلی سنگدوینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در گلستان اظهار کرد: هر هفته جلسه با هیئت نمایندگان استان گلستان داریم که در آن مسائل و مشکلات استان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وی در توضیح موضوع اصلاح الگوی برای استان افزود: این بحث را با ممنوعیت کشت برنج در سال‌های قبل به استان ابلاغ شده بود، مقایسه می‌کنم، بدون در نظر گرفتن مشکلات اقتصادی کشاورزان و ظرفیت استان موضوع ممنوعیت کشت شالی به استان ابلاغ شد که مورد توجه کشاورزان نیز قرار نگرفت.

وی با تاکید بر اینکه باید مسئله اقتصاد کشاورزان هنگام تعیین ابلاغیه و تصمیمات در حوزه کشاورزی دیده شود، گفت: باید اصلاح الگوی کشت به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که زمانی که این طرح وارد مدار شد، درآمد کشاورز در آن دیده شده باشد.

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نوع محصولی که در الگوی کشت مطرح می‌شود، باید به اقلیم استان و اقتصاد کشاورزان هم‌خوانی داشته باشد، اضافه کرد: الگوی کشت باید به سمتی برود که نیاز کشور از طریق کشاورزی تأمین شود تا ما از واردات محصول بی‌نیاز شویم.

وی ادامه داد: اگر کشاورز از خرید تضمینی محصول مطمئن باشد به راحتی محصول مورد نظر را کشت خواهد کرد.

سنگدوینی با بیان اینکه اغلب کالاهای تولیدی استان خام‌فروشی می‌شود، افزود: برای جلوگیری از خام‌فروشی باید صنایع تبدیلی و بسته‌بندی در استان مهیا شود، محصولاتی همچون گوجه فرنگی، سیب زمینی، چغندرقند و حتی مرغ می‌تواند با ایجاد صنایع تبدیلی ارزش افزوده آن را افزایش داد.

وی معتقد است که دولت باید قبل از کشت محصول، قیمت خرید تضمینی را اعلام کند، به عبارتی باید به این سمت برویم که در هنگام تعیین بودجه، برای خرید تضمینی رقم خوبی دیده شود.

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جهاد کشاورزی در این زمینه پشتیبانی خوبی نداشته است، افزود: اگر تضمین خرید ندهیم، کشاورز محصول مورد نظر را کشت نمی‌کند.

وی با انتقاد از معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار گلستان گفت: برخی از مسئولان استان نتوانستند نیاز آرد نانوایی‌های استان را تأمین کنند و این مسئله موجب شد تا مردم برای تأمین نان مشکل داشته باشند.

سنگدوینی با یادآوری اینکه گلستان جزو چهار استان محروم کشور به شمار می‌رود، افزود: از این رو نان، قوت غالب مردم به حساب می‌آید و باید در سرانه مصرف این نیازها ارزیابی شود ضمن اینکه حضور مهاجران افاغنه نیز موجب شده است تا مردم در تأمین نان با مشکل مواجه شوند، چراکه این افراد در سرانه استان محاسبه نشده‌اند.

کد خبر 803996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.