به گزارش خبرگزاری ایمنا، پیگیری «بازگشت دانشجویان و اساتید اخراجی به دانشگاه» یکی از موارد مطروحه توسط دکتر پزشکیان است که از هنگام مناظرات انتخاباتی کنون همواره مورد توجه سکاندار دولت چهاردهم بوده است.
هشتم شهریور سال جاری بود که رئیسجمهور در آئین تودیع و معارفه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری باز هم بر این مسئله تاکید کرد و خواستار بازنگری در آرای پرونده اساتید و دانشجویان اخراجی از دانشگاهها شد.
پزشکیان در این آئین اظهار کرد: دانشجو که اعتراض میکند، من هم باید جوابش را بدهم یا حرفش حق است که باید اطاعت کنم یا اشتباه میکند که هدایتش میکنم. دانشجو نمیتواند آدم بدی باشد؛ دانشجو فردای مملکت ماست و باید بتواند سوال کند.
اختلال، دانشگاهها را از دستیابی به اهداف والای خود باز خواهد داشت
مواضعی که رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در عین اینکه آن را تأیید میکند، اما معتقد است که اگر میخواهیم رأفتی نسبت به دانشجویی که در حوادث سال ۱۴۰۱ دانشگاهها و مشابه آن، دچار سهلانگاری و تخلفاتی شده انجام شود، بهتر است، مسیر این اتفاق به شکل قانونی و با نظر و هماهنگی مسئولان دانشگاهها که از تجارب زیسته ارزشمندی در مدیریت مراکز علمی و دانشگاهی برخوردارند، همراه باشد.
حجتالاسلام مصطفی رستمی با بیان اینکه برخی دولتمردان با دلسوزی و علاقهمندی به شعار راهبردی وفاق ملی، سعی دارند بنا بر تشخیصهای خود در حوزههای مختلف، عمل کنند، اظهار کرد: این نگاه از یک سو جای تشکر و سپاسگزاری دارد، اما به نظر میرسد فضای دانشگاهی از اقتضائات و الزامات خود و تجربیات زیسته خود برخوردار است که بهطور حتم استفاده از این تجربیات، نتایج مطلوبی برای مدیریت بهتر دانشگاهها در شرایط خاص بهدنبال خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه باید از همه دانشجویانی که به شکل ناخواسته تخلفاتی مرتکب شدهاند با رأفت برخورد کرد، افزود: البته از طرفی کیان عموم اساتید و دانشجویان فعال در فضاهای علمی و دانشگاهی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، رسالت اصلی دانشگاهها را تلاش برای مرجعیت علمی، تولید دانش، پاسخ به نیازها و رفع مسائل جامعه و البته تربیت یک نسل شایسته برای اداره کشور عنوان کرد و گفت: البته همه دستگاهها و نهادها باید در کنار یکدیگر برای دستیابی به این اهداف مهم به دانشگاهها کمک کنند.
حجتالاسلام مصطفی رستمی بیان کرد: این امر، نیازمند وجود فضایی آرام و همراه با همدلی است و بهطور حتم عوامل مخل و ایجاد ناآرامی و بیثباتی در محیطهای علمی دانشگاهی، این مجموعهها را در دستیابی به اهداف والای خود باز خواهند داشت.
کار دانشگاه را باید به دانشگاه سپرد
وی با تاکید بر اینکه فضای سیاسی دانشگاهها باید آزاد، پر نشاط و محیط گفتوگو باشد، بیان کرد: بهطور حتم محیط و فضای ناآرام و بیثبات حتماً فضای ذهنی دانشمندان و پژوهشگران را برای انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی با مشکل مواجه خواهد کرد و مسئولان و مربیان محیط دانشگاهی را در ایفای وظایف و نقش خود با چالش و ضعف مواجه خواهد کرد.
حجتالاسلام رستمی حرکت دانشجویان در چارچوب مقررات و هنجارهای اجتماعی و قانونی را برای بسیار مهم خواند و گفت: ورود بیرونی از هر مجموعه در تصمیمات مربوط به دانشگاهها مدیریت این مجموعهها را با مشکل و ضعف مواجه خواهد کرد، باید به دانشگاهها اجازه داد که خود فضای مجموعه را اداره کنند و کار دانشگاه را باید به دانشگاه سپرد.
وی افزود: حتی اگر میخواهیم رافتی نسبت به دانشجویی که دچار سهلانگاری و تخلف شده است صورت گیرد، حتماً باید این اتفاق با نظر و هماهنگی مسئولان دانشگاهها به عنوان یک مسیر قانونی و صحیح باشد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه، فضای خوابگاهی دانشگاهها گاه، همراه با تنش است چرا که گروهی از دانشجویان در سنین جوانی از مناطق مختلف کشور و با فرهنگهای گوناگون در یک محیط متراکم دور یکدیگر جمع شده و با هم زندگی میکنند، وجود این وضعیت و تجارب مختلف در فضاهای دانشگاهی و فعالیت در این حوزه به طور حتم ظرفیت مناسبی برای دستاندرکاران حوزه مدیریتی دانشگاهها همچون مدیریت خوابگاهها ایجاد کرده است.
حجتالاسلام رستمی با ابراز تأسف از بعضی هنجارشکنیها که سال ۱۴۰۱ در دانشگاهها اتفاق افتاد، گفت: این حوادث، مظلومیت رؤسای دانشگاهها را به خوبی به نمایش گذاشت، چراکه مدیران دانشگاهی تلاش فراوانی کردند که دانشجویان درگیر این موقعیت بهویژه افرادی که احساسی و هیجانی رفتار کرده بودند، کمتر ین آسیب را ببینند.
وی معتقد است: حمایت و مراقبت از دانشجو بهعنوان مسئولیت خطیر مدیران دانشگاهها همواره مورد توجه آنها بوده و به شکل عملی توسط مدیران، معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها رعایت شده است و حتی اعضای کمیتههای انضباطی دانشگاهها نیز همواره تلاش وافری در صدور آرای خود داشته و بیشترین ملاحظه را با دانشجویان برای جلوگیری از هر گونه آسیبی به آنها داشتهاند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: اما هنگامی که فضای دانشگاهها بحرانی میشود، به احتمال زیاد، رفتارهایی برخلاف استانداردها بروز پیدا میکند و بهطور حتم تجربیات، آموزشها، مهارتافزایی و همافزاییها کمک خواهد کرد که دانشگاهها در وضعیتهای خاص، بهترین عملکرد را داشته باشند.
منبع: ایرنا
نظر شما