به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، نقی سیاهکالی مرادی عصر امروز _سهشنبه یکم آبان_ با حضور در جلسه مشاوره خانواده دبستان راهیان کوثر شهر قزوین اظهار کرد: مادران رئیس سلامت روان در خانواده و در هرجامعهای محسوب میشوند و مادر در خانواده با تعامل سازنده با همسر و فرزندان نقشی اساسی در بهبود و ارتقای سلامت روان خانواده ایفا میکند.
وی اضافه کرد: مهارت فرزندپروری در تربیت فرزندان نقش بسیار مهمی دارد و به والدین کمک میکند تا ارتباط بهتری با فرزندان خود داشته باشند. در ضمن روشهایی که والدین برای تربیت فرزندان خود به کار میبرند، برای سلامت روانی آنها بسیار مهم است.
دبیر شورای آموزش و پرورش استان قزوین با بیان اینکه والدین با داشتن ارتباط مؤثر میتوانند نیازهای فرزندان خود را درک و برآورده کنند، گفت: سبک تربیتی زوجین باید هماهنگ باشد و در تربیت فرزندان تفاوتهای فردی آنها مدنظر قرار گیرد که در این حوزه والدین باید به صورت ویژه وقت بگذارند.
سیاهکالی مرادی با اشاره به نقش به عوامل مؤثر بر رفتار از جمله خانواده، محیط و وراثت افزود: آموزش مهارتهای دهگانه زندگی از جمله، مهارت تصمیم گیری، حل مسئله، ارتباط مؤثر و خودآگاهی اهمیت بسیار بالایی دارد و در این راستان باید از مشوقهای کلامی، غیرکلامی، مادی، غیرمادی و حمایتی در تربیت فرزندان بهره گرفت.
وی ادامه داد: اقتدار همراه با محبت بهترین شیوه تربیتی است و بدترین شیوه تربیتی نیز متعلق به خانوادههایی است که دائم اختلاف دارند که به شدت بچهها دچار آسیب روانی میشوند و بنابراین باید روی شیوههای تربیتی به دقت متمرکز شویم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در بخش دیگری از سخنانش به شاخصهای عدالت آموزش در مدارس اشاره کرد و گفت: طبق قانون مدارس شبانهروزی در بدو تشکیل حداقل باید ۶۵ دانشآموز ثبتنام شده باشد.
سیاهکالی مرادی افزود: در استان قزوین ۲۸ مدرسه شبانهروزی داریم که جمعیت دانشآموزان آنها کمتر از حد نصاب است و با زیر ۲۰ دانشآموز اداره میشوند که به طور قطع این امر ما را به عدالت تربیتی و سهم برابر آموزشی نزدیکتر میکند.
وی ادامه داد: از ۱۶۳۴ مدرسه استان قزوین ۴۶ درصد آنها در نواحی روستایی و محروم قرار دارند که وجود این آمار مسئولیت ما را برای توسعه عدالت تربیتی و نصیب برابر آموزشی بیشتر و سنگینتر خواهد کرد.
نظر شما