به گزارش خبرگزاری ایمنا از تهران، علی قاسمزاده صبح امروز _سهشنبه یکم آبان_ در آئین امضای تفاهمنامه همکاری با رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران با بیان اینکه در ادبیات دینی زهد نزدیکترین واژه به بهرهوری است، اظهار کرد: شهید مطهری در کتاب «سیری در نهجالبلاغه» در تعریف زهد میفرمایند که برداشت کم و بازدهی زیاد معنی زهد است؛ ایشان این تعریف را از مرحوم سید علیاکبر پرورش در سفری که قبل از انقلاب به اصفهان داشتهاند، برداشت کردهاند.
وی رویکرد شهرداری اصفهان به مسئله بهرهوری را فرهنگی دانست و با بیان اینکه ۵۰۰ خانوار اصفهانی هیچ زباله تفکیک نشدهای ندارند، افزود: در اصفهان ۹۰ درصد پسماندها از مبدا تفکیک میشود و در این زمینه شهرداری وارد عرصه تفکیک زبالههای تر از جمله تفاله چای و پوست میوه شده است.
در ادامه میرسامان پیشوایی، رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در صدر برنامه هفتم و سیاستهای کلی مسئله رشد اقتصادی را مطالبه کردهاند که ۳۵ درصد این سهم را متوجه بهرهوری دانستهاند.
وی با بیان اینکه این مطالبه رهبری در بهرهوری هنوز محقق نشده است، خاطرنشان کرد: شرایط نامطلوب بهرهوری در کشورمان در حالی است که در کشورهای آسیایی از جمله سنگاپور اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران عنوان کرد: ما در سازمان و در دوره سه ساله ریاستجمهوری شهید رئیسی جهشی را در این زمینه شاهد بودیم که با اصلاحات ساختاری و اتفاقاتی که در طرحهای عمرانی صورت گرفت، محقق شد و در نهایت شاهد رشد ۳.۵ درصدی بهرهوری بودیم.
پیشوایی رویکرد دولت سیزدهم در اتمام طرحهای نیمهتمام را در افزایش بهرهوری مهم دانست و ادامه داد: رویکرد دولت در تکمیل پروژههای نیمهتمام به رشد بهرهوری کمک کرد و باعث شد این موفقیت محقق شود، چراکه شاهد خواب سرمایه شدیدی در بسیاری از طرحهای کشور هستیم؛ بنابراین مدیریت شهری از حوزههایی است که در تحقق بهرهوری مهم است.
وی با بیان اینکه شهرداریها تأثیر مستقیمی بر کسب و کارها دارند، خاطرنشان کرد: مدت زمان متوسط کسب مجوز ساختوسازها یکی از این موارد است، تعداد مراحل این مجوزها در تهران ۱۱۹ مرحله بود که مردم نیز درگیر آن میشوند در حالی که قرار بود خدمات مبتنی بر شهروندی در این زمینه صورت گیرد.
طرحهای ارتقای و پایش در مجموعه شهرداری تصویب شد
در ادامه سعید ابراهیمی، معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه شهرداری اصفهان سابقه زیادی در مباحث تحولی داشته است، تاکید کرد: ما در شهرداری اصفهان طی چند سال گذشته تلاش کردهایم به لایههای عمیقتر این موضوع وارد شویم و مقداری به جزئیات بپردازیم، در همین راستا طرحهای ارتقا و مباحث پایش را در مجموعه شهرداری تصویب و کمیته عالی بهرهوری در اصفهان ایجاد شد.
وی نگاه عمیق و دقیق به مسئله بهرهوری را هدف امضای این تفاهمنامه دانست و عنوان کرد: بلوغ ما به لحاظ درک از بهرهوری متفاوت است؛ بنابراین باید با نگاه و لنز دقیقتری به این موضوع بپردازیم که تعامل با سازمان بهرهوری میتواند در این راستا راهگشا باشد.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان شهرداریها را بهخاطر ارتباط مستقیم با مردم دارای یک فضای پویا معرفی و تاکید کرد: بهرهوری یک اتفاق مبارک است که میتواند نظام کلان مدیریت شهری را منتفع کند.
در ادامه علی ندافپور، مدیرکل نوسازی و تحول اداری شهرداری اصفهان تاکید کرد: شهرداری اصفهان سابقه همکاری با سازمان بهرهوری را داشته است که با این تفاهمنامه این همکاری بیشتر خواهد شد و امیدواریم در موضوعات علمی به مسائل عملیاتی بیشتری در شهر بپردازیم.
اسماعیل حبیبی، مشاور رئیس سازمان ملی بهرهوری نیز با بیان اینکه یکی از رویکردهایی مورد تاکید سازمان ملی بهرهوری رویکرد ترویج نرم است، تاکید کرد: ما با این رویکرد دستورالعمل و مراحل الزامآور نمونههای موفق عملکردی را ترویج و تکثیر میکنیم؛ بنابراین در سطح شهرداریها باید نمونههای بهرهور را در سطح کشور معرفی کنیم.
علی کرمپور حقیقی، معاون راهبری عمومی و اجتماعی سازمان ملی بهرهوری، شهرداری اصفهان را یکی از شهرداریهای پیشرو دانست و گفت: در شهرداری تهران بهدنبال الگوگیری از طرحهای نوآورانه شهرداری اصفهان بودهایم.
وی اضافه کرد: در شهرها به خاطر اینکه خدمات مردمی ملموس است در این زمینه میتوانیم منشأ اثر باشیم و مفاهیم را از طریق شهرداریها به مردم منتقل کنیم.
به گزارش ایمنا، تفاهمنامه صورت گرفته در زمینه ارتقای بهرهوری میان شهرداری اصفهان و سازمان ملی بهرهوری ایران در راستای استفاده از تجارب این دو مجموعه صورت گرفته است.
نظر شما