به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، عطا پور شیرزاد امروز_ دوشنبه سیام مهر_ در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: طی ۲ سال گذشته ۵۷۹ هکتار از اراضی به محیط زیست استان برگشت داده شد که عدد قابل توجهی است و از تخریب و ممانعت ۱۲۰۰ هکتار از اراضی مناطق تحت مدیریت، جلوگیری شد.
وی افزود: مجموعه اقدامات در استان فارس منجر به کسب تقدیرنامه از سوی معاونت قضائی در حوزه پیشگیری از وقوع جرم به جهت بهکارگیری مجازاتهای جایگزین حبس شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس همچنین به وضعیت کیفیت هوا اشاره و تصریح کرد: با گذشت ۲۱۶ روز از سال بیش از ۸۲ درصد روزها هوای پاک، ۱۷ درصد قابل قبول و یک درصد ناسالم برای گروههای حساس بوده است و میتوان گفت در سطح کلان شهرهای کشور یکی از شهرهایی بودیم که بهترین شرایط هوایی را داشتهایم. اما نمیتوان تنها به این موضوع اکتفا کرد و در شرایطی که استانداردها رعایت نشود از این وضعیت مطلوب خارج میشویم.
پورشیرزاد خاطرنشان کرد: در خصوص واحدهای صنعتی و مشاغل مزاحم نیز ۴ واحد صنعتی بزرگ در شیراز وجود دارد که کارخانه روغن نباتی موظف به جابهجایی شد، همچنین کارخانه سیمان فارس که در قسمت غربی شیراز قرار دارد با توجه به اینکه سیستمهای فیلتراسیون جدید در کارخانه نصب شده است اما برنامه جابهجایی کارخانه تا پایان ۱۴۰۴ تعیین شده است؛ همچنین کارخانه ریشمک بهصورت کامل جابهجا و تمام تجهیزات به بیرون از شهر منتقل شد و کارخانه پشم شیشه نیز در حال جابهجایی است.
وی همچنین اضافه کرد: با رایزنی صورت گرفته با شهرداری در بخش شرقی کلانشهر شیراز فضایی به جهت ساماندهی مشاغل مزاحم شهری تخصیص داده شده است.
برای اجرای پروژه گردشگری در سد تنگ سرخ، استعلامی صادر نشده است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس در ادامه در پاسخ به خبرنگار ایمنا در خصوص آخرین وضعیت سد تنگ سرخ و صدور مجوزات، پاسخ داد: سد تنگ سرخ از ابتدا بدون دریافت مجوزات شروع به فعالیت کرد اما با پیگیریهایی که در سطح ملی انجام شد از انجام هر گونه فعالیت جلوگیری شد و سالهاست که کارگاه اجرایی تعطیل است اما دغدغهها در خصوص این سد بسیار جدی است و در نهایت به جهت اینکه ایجاد مهندسی ارزش مطرح شد این موضوع اتفاق افتاد اما گزارش رسمی ارائه نشد. لذا این موضوع مطرح شد که احداث سد با طرحهای جایگزین گردشگری و احداث سیلاب در دستور کار باشد.
پورشیرزاد ادامه داد: با تشکیل کمیته علمی و بررسی و تحقیق صورت گرفته در خصوص این پروژه، کارشناسان به این باور رسیدند که با اجرای پروژههای جایگزین اهداف اجرای سد محقق خواهد شد؛ این در حالی است که یکی از شهرداران اسبق شیراز در جلسهای اعلام کرده بود که کلیه مجوزات زیست محیطی اخذ شده است و باید اقدامات اجرایی آغاز شود. اما هیچگونه مجوزی در این خصوص از سوی سازمان حفاظت محیط زیست چه در سطح ملی و چه در سطح محلی صادر نشده است.
وی تاکید کرد: برای هیچ گونه اقدامات اجرایی پروژههای گردشگری در سد تنگ سرخ استعلامی از سوی محیط زیست صادر نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس همچنین اظهار کرد: در آخرین جلسه شورایعالی حفاظت محیط زیست، ۱۲ هزار هکتار از عرصههای منطقه حفاظت شده شمال تنگ سرخ و قلات شیراز، بهعنوان منطقه حفاظت شده تعیین شده است.
معادن شن و ماسه شیراز از ساعت ۱۸ عصر به بعد اجازه فعالیت ندارند
در این نشست همچنین کامران اسلاملو رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شیراز در سخنانی اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون بیش از ۱۲ هزار ساعت احکام جایگزین حبس برای متخلفان اعمال شد.
وی افزود: برای اولین بار در سطح کشور، استان فارس و به ویژه شهرستان شیراز موفق به کسب بیشترین احکام جایگزین حبس شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شیراز همچنین به فعالیتهای معادن شن و ماسه و آسفالت در شمال غرب شیراز اشاره و تصریح کرد: یکی از اقدامات بسیار شاخص که در حوزه ورودی کریدور شمال غرب شیراز به ویژه در منطقه دوکوهک صورت گرفت فعالیت تمامی واحدهای شن و ماسه و کارخانههای آسفالت مکلف به ساعت کاری مشخص شدند و از ساعت ۱۸ عصر به بعد و در روزهای پنج شنبه و جمعه اجازه فعالیت نخواهند داشت و در غیر این صورت با آنها برخورد خواهد شد.
اسلاملو خاطر نشان کرد: تعداد معدنهای شن و ماسه در منطقه دوکوهک شیراز که در حال فعالیت هستند، ۲۰ معدن است.
به گزارش ایمنا، رشد آمار حیات وحش استان، صدور مجوز استقرار برای ۱۲۷۳ واحدهای صنعتی که ۱۷۲ مورد مخالفت احداث و ۳۷۱ مورد موافقت و بهره برداری قرار گرفت و پایش بیش از ۹۷۰۰ واحدهای صنعتی در سطح استان در سال گذشته از دیگر موضوعات مورد ارائه در این نشست از سوی مدیرکل و معاونین اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس بود.
نظر شما