به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، در پی انتشار اخباری مبنی بر ورود سامانه جدید بارشی به کشور و تحت تأثیر قرار گرفتن نوار شمالی با بارشهای رگباری، مدیران دستگاههای مرتبط در سطح سه استان شمالی از جمله استان گیلان به حالت آمادهباش درآمدند تا درصورت وقوع حادثه با آمادگی بیشتری به مقابله با آن بروند.
یکی از مخاطراتی که ممکن است در این استان گردشگرپذیر رخ دهد، وقوع ناگهانی سیل به ویژه در نزدیکی رودخانههای فصلی و مسیلها است، در این راستا سازمان مدیریت بحران استان برنامههایی را به فرمانداران، بخشداران و دهیاران ابلاغ کرده است و همه نهادهای مرتبط تا آخر هفته به حالت آمادهباش درآمدند.
موسی فکور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان شب گذشته _یکشنبه بیستونهم مهر_ اظهار کرد: در پی صدور هشدار نارنجی اداره کل هواشناسی گیلان مبنیبر بارش باران طی روزهای دوشنبه تا چهارشنبه جاری جلسه ستاد بحران گیلان در استانداری برگزار و اعلام آمادهباش از سوی استاندار گیلان صادر شد.
وی افزود: به همه فرمانداریهای شهرستانها اعلام کردیم که جلسه ستاد مدیریت بحران را برگزار کنند و همه دستگاهها باید آمادگی لازم را داشته باشند تا چنانچه حوادثی در شهرستانها رخ داد بتوانند به سرعت نسبت به رفع آن اقدام کنند.
براساس پیشبینی هواشناسی بارش باران در بعضی شهرستانها بیشتر خواهد بود بنابراین مقرر شده است در صورت وقوع شرایط بحرانی، ماشینآلات مورد نیاز از شهرستانهای معین به شهرستان دچار بحران اعزام شود
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری گیلان با بیان اسکان اضطراری در دستور کار قرار دارد، خاطرنشان کرد: اطلاعرسانی مستمر درباره شرایط جوی به مردم توسط سازمان هواشناسی، ستاد مدیریت بحران و دستگاههای اجرایی انجام میشود.
فکور تصریح کرد: بلوکبندی برای ارائه خدمات به مردم توسط اداره کل راهداری و حملونقل جادهای گیلان انجام میشود و با توجه به اینکه در ارتفاعات استان، احتمال بارش برف پیشبینی شده است، باید آمادگی لازم را داشته باشیم و تمام ماشینآلات آماده کمک و خدماترسانی به مردم است.
وی ادامه داد: براساس پیشبینی هواشناسی بارش باران در بعضی شهرستانها بیشتر خواهد بود، بنابراین مقرر شده است در صورت وقوع شرایط بحرانی، ماشینآلات مورد نیاز از شهرستانهای معین به شهرستان دچار بحران اعزام شود.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری گیلان گفت: هشدارهای لازم درباره نقاط پرخطری همچون آبنماها و پلها به فرمانداریهای شهرستانها صادر شده است تا در صورت مواجهه با خطرات احتمالی، نسبت به انسداد و بازگشایی راهها با استفاده از ظرفیت دهیاریها اقدام کنند.
فکور تاکید کرد: بهمنظور جلوگیری از وقوع حوادث و صدمات ناگوار انسانی، طی این مدت شهروندان و مسافران از طبیعتگردی و کوهنوردی در مناطق کوهستانی و هرگونه تردد و توقف، اسکان و برپایی چادر مسافرتی در حاشیه رودخانهها و مسیلها اجتناب کنند.
محمدرضا حقبین، مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان نیز عنوان کرد: با صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی مبنی بر فعالیت سامانه بارشی و سرد در استان گیلان از روز دوشنبه تا چهارشنبه جاری، روز یکشنبه جلسه پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران را برگزار کردیم.
وی گفت: به تمام دستگاهها هشدار اعلام شده و تمام فرمانداران، بخشداران، دهیاران، تیمهای امدادی و جمعیت هلالاحمر با تجهیزات و امکانات لازم در سطح استان در آمادهباش کامل هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان تصریح کرد: مطابق هشدار سطح نارنجی هواشناسی صادر شده، از روز دوشنبه تا چهارشنبه بارندگی (بعضی مناطق رگباری و شدید، گاهی خیلی شدید)، رعدوبرق، وزش باد (گاهی شدید، به صورت موقت خیلی شدید)، مهآلودگی، کاهش دما (بهطور متوسط هشت تا ۱۲ درجه سلسیوس) و در نقاط مستعد بارش تگرگ و ارتفاعات ۱۵۰۰ به بالا بارش برف پیشبینی شده است، بنابراین بهمنظور جلوگیری وقوع حوادث و صدمات ناگواری انسانی، شهروندان و مسافران هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند و از کوهنوردی در مناطق کوهستانی و برپا کردن چادر مسافرتی و اتراق در کنار رودخانهها و کانالهای آب خودداری کنند.
وی گفت: طی این مدت، تمهیدات لازم در بخشهای مختلف کشاورزی توسط کشاورزان، احتیاط در ترددهای جادهای به سبب لغزندگی و کاهش دید و به همراه داشتن زنجیر چرخ و لوازم گرمایشی هنگام تردد در مناطق کوهستانی و برفگیر، محکم کردن سازههای موقت، تبلیغاتی و پوشش گلخانهها و هنگام وقوع رعدوبرق پناه گرفتن در مکانهای امن و سرپوشیده ضروری است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان تاکید کرد: بر اساس پیشبینی هواشناسی، شرایط دریای خزر طی سه روز آینده مواج و طوفانی است و ارتفاع موج به بیش از دو متر خواهد رسید، از این رو طی این مدت تمام فعالان دریایی از انجام فعالیتهای مرتبط جدا خودداری کنند.
نظر شما