مظاهر ربیعی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری با اشاره به روز ملی صادرات اظهار کرد: در ۱۲ ماه گذشته، ۳۵۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۷۴ میلیون دلار از استان صادر شده است که از نظر وزن ۱۲۳ درصد و از نظر ارزش ۹۴ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.
وی افزود: صادرات استان در شش ماهه نخست سالجاری حدود ۲۲۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار بود که از نظر وزن ۴۳ درصد و از نظر ارزش ۳۳ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
سرپرست گمرک چهارمحالوبختیاری گفت: کود اوره، میلگرد، لوازم خانگی و محصولات کشاورزی به ترتیب از عمدهترین محصولات صادر شده از استان هستند.
ربیعی بیان کرد: محصولات چهارمحالوبختیاری به ۲۳ کشور جهان صادر میشوند که مهمترین آنها کشورهای عراق، ترکیه، عمان، کنیا، میانمار، ارمنستان، افغانستان و ازبکستان هستند.
وی خاطرنشان کرد: تعهد ارزی یکی از چالشهای صادرکنندگان استان است، همچنین صادرات فلهای تعدادی از محصولات از جمله بادام موجب کاهش ارزش افزوده میشود که این مورد از دیگر چالشهای پیش روی صادرکنندگان استان است.
سرپرست گمرک چهارمحالوبختیاری ادامه داد: با وجود اینکه گمرک استان تسهیلات بسیار خوبی در روند صادرات به صادرکنندگان ارائه میدهد، همچنان برخی از صادرکنندگان محصولات خود را از سایر گمرکات کشور صادر میکنند، تلاش شده است که این افراد شناسایی و تشویق به صادرات از گمرک استان شوند.
ربیعی گفت: ارائه تسهیلات مالی، مشوقهای مالیاتی، تسهیل امور گمرکی از جمله سادهسازی و کاهش زمان تشریفات گمرکی و کاهش بروکراسیهای اداری، ارائه مشاوره لازم به صادرکنندگان در زمینه قوانین و مقررات و تسهیل امور صادراتی، از نقشهای مهم دولت در توسعه صادرات استان است.
وی بیان کرد: اگرچه افزایش نرخ ارز بهطور مستقیم ممکن است، موجب افزایش صادرات غیرنفتی شود، اما با توجه به افزایش تورم، در نهایت موجب میشود صادرات غیرنفتی کاهش پیدا کند.
سرپرست گمرک چهارمحالوبختیاری خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود، در سالجاری نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار صادرات از استان انجام شود.
نظر شما