روز جهانی اقدامات بشردوستانه World Humanitarian Action Day + بودجه‌بندی کمک‌های اروپا

روز جهانی اقدامات بشردوستانه World Humanitarian Action Day هر سال در نوزدهم اکتبر (۲۸ مهر) برگزار می‌شود. اتحادیه اروپا با توجه به برآورد حدود ۳۰۰ میلیون نیازمند به کمک‌های بشردوستانه در سال ۲۰۲۴، بودجه تعهد خود را برای حمایت از آسیب‌پذیرترین اقشار جهان به ۱.۸ میلیارد یورو افزایش داده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نوزدهم اکتبر هر سال روز جهانی اقدامات بشردوستانه World Humanitarian Action Day است که به قدردانی و احترام ویژه به شهدای اهداف بشردوستانه اختصاص دارد. این مناسبت خواستار نمایش گسترده جهانی از حمایت عمومی از این اقدامات است. هنگامی که نهادهای حاکم شکست می‌خورند، سازمان‌های غیرانتفاعی و بشردوستانه پا به عرصه وجود می‌گذارند، اما خدمت به بشریت با حضور در خط مقدم عواقب شدیدی دارد که اغلب می‌تواند کشنده باشد.

روز جهانی اقدامات بشردوستانه از افرادی تجلیل می‌کند که برای کمک به افراد نیازمند با ناملایمات و خطر مواجه می‌شوند یا هنگام نجات دیگران جان خود را از دست داده‌اند. در این روز مردم سراسر جهان را تشویق می‌کند به سازمان‌های بشردوستانه بپیوندند و به پیام‌رسانان فعال بشریت تبدیل شوند.

این روز همچنین مرزهای بشردوستانه را بررسی می‌کند و سعی دارد در حالی که کمک‌های بشردوستانه همیشه در دسترس است، برای جامعه‌ای بهتر و انسانی‌تر تلاش کند که در آن نیازی به چنین مناسبتی نباشد.

تاریخ روز جهانی اقدامات بشردوستانه ۱۴۰۳

روز جهانی اقدامات بشردوستانه هر سال در نوزدهم اکتبر مصادف با بیست‌وهشتم مهر ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

روز جهانی اقدامات بشردوستانه World Humanitarian Action Day + بودجه‌بندی کمک‌های اروپا

اقدامات بشردوستانه چیست؟

تعریف اقدامات بشردوستانه عبارت است از حفظ کرامت انسانی، کاهش درد و رنج و نجات جان افراد بدون توجه به نژاد، جنسیت، قومیت، وابستگی سیاسی یا مذهب تا پس از زنده ماندن از تأثیر مخرب شرایط اضطراری پیچیده، بحران‌ها، بلایای طبیعی یا جنگ به زندگی عادی خود بازگردند.

این اقدامات شامل حفاظت از غیرنظامیان و افرادی است که در جنگ‌ها شرکت نمی‌کنند و شامل طیف وسیعی از فعالیت‌ها هم‌چون تأمین غذا، سرپناه، آب، مراقبت‌های بهداشتی و حمایت از افراد نیازمند و حقوق آن‌ها در کنار تضمین مشارکت خودشان در فرآیندهای تصمیم‌گیری و تسهیل بازگشت آن‌ها به حالت عادی زندگی و معیشت می‌شود. اقدامات بشردوستانه می‌تواند توسط افراد، سازمان‌ها یا دولت‌ها انجام شود و بسته به ماهیت و دامنه بحران یا فاجعه ممکن است اشکال مختلفی داشته باشد.

چهار اصل بشردوستی عبارتند از انسانیت، منصف بودن، بی‌طرفی و استقلال. بشردوستان در سراسر جهان برای نجات جان میلیون‌ها نفر و خدمت فداکارانه به میلیاردها انسان شایسته تحسین و حمایت هستند و روز جهانی اقدامات بشردوستانه فرصتی برای تجلیل از روح ابتکارات بشردوستانه جهانی و فعالیت نیروهای بشردوستانه در سراسر جهان است. این روز در وهله اول از داوطلبان، کارگران و کارکنان پشتیبانی تجلیل می‌کند که جان خود را فدای این هدف کرده‌اند.

روز جهانی اقدامات بشردوستانه World Humanitarian Action Day + بودجه‌بندی کمک‌های اروپا

تاریخچه روز جهانی اقدامات بشردوستانه

نخستین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در زمینه بشردوستی در سال ۱۹۴۶ با حضور ۵۱ کشور در لندن تشکیل و در سال ۲۰۰۹ نوزدهم آگوست به‌عنوان روز جهانی بشردوستی معرفی شد که به گرامی‌داشت شهدای بمباران مقر سازمان ملل در بغداد در سال ۲۰۰۷ اختصاص داشت. سپس در سال ۲۰۱۱ سازمان ملل کمپین «مردم به مردم کمک می‌کنند» را راه‌اندازی کرد تا مردم را تشویق کند در فعالیت‌های بشردوستانه مشارکت کنند.

سازمان ملل در سال ۲۰۱۳ پروژه «جهان به اقدامات بیشتری نیاز دارد» را برای دعوت از شرکت‌های خصوصی و نیکوکاران برای حمایت از مفهوم اقدام و همکاری در کمک‌های بشردوستانه به مرحله اجرا گذاشت.

برنامه اروپا برای ارائه کمک‌های بشردوستانه

با برآورد حدود ۳۰۰ میلیون نیازمند به کمک‌های بشردوستانه در سال ۲۰۲۴، اتحادیه اروپا بار دیگر تعهد خود را برای حمایت از آسیب‌پذیرترین اقشار جهان تقویت کرده و از تصویب بودجه کمک‌های اولیه ۱.۸ میلیارد یورویی خبر داده است.

روز جهانی اقدامات بشردوستانه World Humanitarian Action Day + بودجه‌بندی کمک‌های اروپا

این کمک‌ها شامل ۲۰۰ میلیون یورو به پیامدهای جابه‌جایی اجباری، ناامنی غذایی، سوءتغذیه حاد و مزمن، خطرات طبیعی و اپیدمی‌های مکرر در سواحل بورکینافاسو، مالی، موریتانی و نیجر، جمهوری آفریقای مرکزی و حوضه دریاچه چاد، کامرون و نیجریه می‌شود که با درگیری، ناامنی و تغییرات آب‌وهوایی دچار بحران شده‌اند.

حدود ۳۴۶ میلیون یورو به افرادی کمک خواهد شد که در شرق و جنوب آفریقا متأثر از درگیری‌های طولانی‌مدت در منطقه دریاچه‌های بزرگ هستند و کسانی که در اثر حوادث آب‌وهوایی شدید و درگیری‌های مسلحانه در سودان، سودان جنوبی، اوگاندا، ماداگاسکار، موزامبیک و شاخ آفریقا، جیبوتی، اتیوپی، کنیا و سومالی آواره شده‌اند.

۴۷۰ میلیون یورو از بودجه بشردوستانه اتحادیه اروپا در خاورمیانه و شمال آفریقا با توجه به نیازهای بشردوستانه شدید در غزه و جمعیت غیرنظامی فلسطین، همچنین بحران منطقه‌ای جاری در سوریه، لبنان، یمن و کشورهای همسایه آن تخصیص خواهد یافت.

حدود ۱۱۵ میلیون یورو به اروپای جنوب شرقی و همسایگی اروپا اختصاص داده خواهد شد تا به پیامدهای درگیری روسیه و اوکراین، همچنین پروژه‌های تأمین مالی برای نیازهای جاری در بالکان غربی، قفقاز و اثرات بحران سوریه و ترکیه و پیامدهای ماندگار زلزله‌های سال گذشته بپردازد.

۱۸۶ میلیون یورو به آسیب‌پذیرترین جمعیت در آسیای جنوبی و اقیانوس آرام کمک خواهد کرد که تا نیازهای میانمار، بنگلادش و فیلیپین را هدف قرار دهد و در عین حال به تأثیر تغییرات آب‌وهوایی در منطقه رسیدگی کند.

۱۱۱.۶ میلیون یورو به آمریکای مرکزی و جنوبی و کارائیب و پاسخ به تأثیر بحران در ونزوئلا، پیامدهای انسانی درگیری‌های مسلحانه در کلمبیا، بحران چند لایه در هائیتی، همچنین خشونت‌های فراگیر در آمریکای مرکزی، مکزیک و اکوادور و مناطق در معرض خطرات طبیعی مکرر این بخش‌ها اختصاص پیدا خواهد کرد.

۳۱۵ میلیون یورو برای پاسخ‌گویی به شرایط اضطراری ناگهانی و بحران‌های غیرقابل پیش‌بینی بشردوستانه در نظر گرفته شده است که ممکن است در طول سال رخ دهد.

بیش از ۹۸ میلیون یورو به فعالیت‌های افقی، پروژه‌های نوآورانه و ابتکارات سیاستی، به‌عنوان مثال مشارکت‌های برنامه‌ای چند ساله و ظرفیت‌های پاسخگویی افزایش‌یافته اختصاص داده شده است.

روز جهانی اقدامات بشردوستانه World Humanitarian Action Day + بودجه‌بندی کمک‌های اروپا

کد خبر 801841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.