به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، علیاکبر اسدی امروز _یکشنبه بیست و دوم مهر_ در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی اظهار کرد: یکی از مهمترین چالشها طی سالیان گذشته در زمینه کنترل و کاهش آلودگی هوای شهر اراک، نبود امکان شناسایی بهروز شده عاملان اصلی ایجاد این بحران بوده است.
وی افزود: همواره در فصل آلودگی هوا متهمان مختلفی مورد اشاره قرار میگرفتند، بدون اینکه سهم هر کدام از آنها در ایجاد این بحران شناسایی محاسبه و ارائه شده باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی با بیان اینکه طرح پژوهشی تعیین سهم منابع آلودگی هوای شهر اراک باید تدوین شود، گفت: تهیه این طرح موجب برنامهریزی و تخصیص بودجه هدفمند برای کاهش آلودگی هوا میشود.
اسدی افزود: دستگاههای اجرایی استان مرکزی ملزم به همکاری در تدوین سیاهه انتشار آلودگی هوای کلانشهر اراک هستند و هیچگونه اهمالی در این زمینه پذیرفتنی نیست.
وی خاطر نشان کرد: حتی اگر دستگاهی اطلاعات خود را محرمانه میداند باید در چارچوب قوانین و مقررات و با در نظر گرفتن محرمانه بودن، آن را در اختیار مشاور طرح قرار دهد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی، هدف از تهیه سیاهه انتشار را کمیسازی مقادیر آلایندگی تولیدی از منابع آلاینده مختلف، شناسایی و اهمیتسنجی و مقایسه منابع مختلف برای آلایندگیهای گوناگون و اثرسنجی سناریوهای مختلف کاهش آلودگی هوا برشمرد و گفت: شرکتهای اصلی در تدوین سیاهه انتشار شامل آلومینیم، نیروگاه، پتروشیمی و پالایشگاه هستند که باید اطلاعات آنها با حضور مدیران واحدها اخذ شود.
اسدی ادامه داد: باید هماهنگی لازم با هواشناسی استان مرکزی انجام شود، چراکه یکی از دادههای اصلی در این زمینه به شمار میرود و جمع بندی جلسات کارشناسی این طرح حداقل باید یک نشست در ماه باشد.
وی اضافه کرد: سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک چندین سال معطل بود و پس از سالها توسط نیروهای بومی منطقه و از سوی دانشگاه اراک تهیه شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی با بیان اینکه سیاهه انتشار مهمترین ابزار علمی و مدیریتی شناخت و کاهش آلودگی هواست گفت: بدون سیاهه انتشار برنامهریزی برای کاهش آلودگی هوا کاملاً بیهدف است.
اسدی افزود: سیاهه انتشار اهداف کیفی را به اهداف کمی تبدیل و پایش اثربخشی برنامههای کاهش آلودگی هوا را میسر میکند.
نظر شما