به گزارش خبرگزاری ایمنا، عملیات غرورآفرین «وعده صادق ۲» که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اجرا شد، بهطور مستقیم به تهدیدات رژیم صهیونیستی پاسخ داد و قدرت بازدارندگی ایران را در منطقه افزایش داد. این عملیات که با شلیک موشکهای بالستیک و فراصوت به زیرساختهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی انجام شد، پاسخی به ترورهای اخیر رژیم اشغالگر قدس علیه شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و نیز شهید سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان و همچنین شهید عباس نیلفروشان از فرماندهان سپاه قدس در لبنان تلقی میشود.
سپاه قهرمان ایران در این عملیات شگفتانگیز ضمن از کار انداختن بسیاری از مراکز راهبردی در اراضی اشغالی توانست این اخطار را به رژیم جعلی و نامشروع صهیونیستی بدهد که در صورت استمرار یافتن اقدامات خصمانه این رژیم علیه منافع ملی ایران، باید منتظر پاسخ محکمتری از سوی ایران باشد و این بار نه فقط مراکز نظامی و امنیتی که حمله گسترده به مراکز استراتژیک، نظیر پالایشگاهها و خطوط گاز و فرودگاهها و حتی تأسیسات اتمی رژیم تنها میتواند بخش کوچکی از پاسخ آینده ایران باشد.
پس از این عملیات «وعده صادق ۲» نماز جمعه نصر به عنوان نماد حمایت اجتماعی از این عملیات به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی و با حضور میلیونی مردم انقلابی تهران اقامه شد که نشاندهنده همبستگی ملی و دفاع از تمامیت ارضی کشور است. رهبر انقلاب در این نماز دشمن شکن بر اتحاد و همبستگی مسلمانان، حمایت از مقاومت و مشروعیت اقدامات نیروهای مسلح ایران علیه رژیم صهیونیستی تاکید کردند و به کشورهای اسلامی در خصوص کمک به یکدیگر در زمان بحران هشدار دارند.
همچنین مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران پس از نمایش اقتدار نیروهای مسلح که رسانههای غربی نیز بر موفقیتآمیز بودن آن در هدف قرار دادن اساسی مراکز راهبردی صهیونیستها اذعان کردند، به منظور گسترش مناسبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی سفرهایی را به کشورهای منطقه انجام دادند. در اولین گام مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران به قطر رفت و به طور همزمان سیدعباس عراقچی، رئیس دستگاه دیپلماسی کشور به لبنان و سوریه عزیمت کرد و پس از بازگشت به ایران در ادامه سفرهای منطقهای خود عربستان، قطر، عراق و عمان را به عنوان مقصد بعدی خود برگزید. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز سفرهایی را به کشورهای منطقه آغاز کرده است و طی روزهای گذشته در اقدامی شجاعانه در راستای حمایت از مردم مقاوم لبنان در حالی که هدایت هواپیما را شخصاً بر عهده داشت به بیروت رفت و از مناطق درگیر جنگ به صورت میدانی بازدید کرد. این سفرهای دیپلماتیک به ویژه سفر به کشورهای سوریه و لبنان نشاندهنده تعهد ایران به حمایت از جبهه مقاومت و تقویت روابط دوجانبه با این کشورها است که البته به تقویت موقعیت ایران در غرب آسیا نیز کمک خواهد کرد.
نکته جالب توجه اینکه سفرهای منطقهای اخیر توسط مقامات بلندپایه کشورمان در حالی انجام میشود که پس از عملیات وعده صادق ۲ رژیم صهیونیستی بارها پرواز در آسمان کشورهای منطقه را برای ایران ممنوع اعلام کرده است، اما دستگاه دیپلماسی کشور بیتوجه به مخاطرات، مسیر فعالیت بیشتر را در پیش گرفت و در راستای سیاست همسایهگرایی و نیز پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی ایران و کاهش تنش در منطقه و ایجاد اجماعی قوی بین دول اسلامی علیه جنایات رژیم غاصب صهیونیستی سعی کرد همسایگان را برای اجماع گسترده علیه صهیونیستها مورد خطاب و همکاری قرار دهد و از ابزار دیپلماسی برای نیل به اهداف مذکور بهره ببرد. این سفرها تأثیرات خود را داشت به نحوی که سران مورد خطاب نیز بر موضع ایران مبنی بر لزوم مهار ماشین کشتار رژیمصهیونیستی صحه گذاشتند.
در همین رابطه محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی در دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان، ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به تشدید بحران و گسترش جنگ در منطقه، بر ضرورت اهتمام تمامی کشورهای منطقه به حراست از ثبات و امنیت منطقهای تاکید کرد. شیخمحمد بن عبدالرحمن آلثانی، نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر نیز در دیدار با عراقچی، خواستار همکاریهای منطقهای بهمنظور توقف جنگ و جنایات رژیمصهیونیستی، دستیابی به ثبات و امنیت پایدار در منطقه و کمک به مردم فلسطین و لبنان شد.
عراقچی همچنین طی سفرهای منطقهای خود صراحتاً به مقامات عربی گفته است که اگر کشورهای خلیج فارس، حریم هوایی خود را برای رژیم اسرائیل باز کنند، این یک اقدام جنگی خواهد بود. در همین رابطه سه کشور عربستان، امارات و قطر طی نامهای به آمریکا اعلام کردند که حریم هوایی خود را برای تجاوز احتمالی اسرائیل به ایران، در اختیار این رژیم قرار نخواهند داد.
بغداد، مسقط و قاهره سه ایستگاه سومین سفر سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه به منطقه است. سفرهایی که فارغ از آنچه در بطن روابط دوجانبه جریان دارد، اولویت فوری کاهش تنش و به مقصد رساندن ابتکارعمل برای پایان جنگ و اجرای آتشبس جنگ غزه و لبنان را در دستور کار دارد.
وزیر امور خارجه ایران روز گذشته عراقچی پس از دیدار با «فواد حسین» وزیر خارجه عراق به دیدار نخست وزیر این کشور رفت، «محمد شیاع السودانی» در این دیدار تاکید داشت که کشورش با همکاری با شرکا و دوستان خود در سطح بینالمللی «همه تلاش خود را برای آتشبس در غزه و لبنان بهکار خواهد بست».
بر این اساس میتوان فعال شدن هرچه بیشتر دیپلماسی کشورمان و همراه کردن زعمای کشورهای مسلمان علیه رژیم صهیونیستی را یکی از برکات عملیات راهبردی وعده صادق ۲ دانست. یقیناً برهم کنش دو ساحت میدان و دیپلماسی موجب افزایش قدرت بازدارندگی جبهه مقاومت با محوریت ایران و نیز عقب نشینی دشمن صهیونیستی از مواضع موجود شود.
سه ضلع اقتدار؛ از میدان سخت تا دیپلماسی
سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: با توجه به اینکه بعد از شهادت شهید هنیه از دهم مرداد ماه تا دهم مهرماه فضای خاصی بر کشور حاکم بود و مقامات ارشد کشور هم در خصوص انتقام این اقدام تروریستی و تنبیه متجاوز و خونخواهی مهمان عزیز کشور مطالبی را عنوان کردند، عملیات «وعده صادق ۲» به خوبی و در زمان مناسب، با آشنایی و اشراف کامل اطلاعاتی توسط رزمندگان هوافضای سپاه پاسداران اتفاق افتاد.
وی ضلع دوم تکمیل کننده عملیات وعده صادق ۲ را نماز جمعه وحدت آفرین، شجاعانه و میلیونی ملت ایران در پشت سر رهبر معظم انقلاب دانست و افزود: در واقع تکمیل کننده عملیات وعده صادق ۲ نماز جمعهای بود که بلافاصله توسط رهبر معظم انقلاب در زمانی که تهدیدات رژیم صهیونیستی و حامیان او به اوج خود رسیده بود، اقامه شد.
کارشناس مسائل بینالملل ابراز کرد: در حقیقت تکمیل کننده عملیات سختی که کمتر از دو ساعت از ابتدا تا انتها طول کشید، عملیات نرمی بود که با درایت و اشاره رهبر معظم انقلاب و نیز با دریافت پیام روشن و شفاف معظمله از جانب مردم و لبیک میلیونی آنها به ولایت صورت گرفت که این مهم میتواند کاملاً کشور را در یک شرایط ویژه بازدارندگی قرار دهد.
وی ابراز کرد: ضلع سوم این حرکت بزرگ موضوع دیپلماسی بود که به صورت میدانی در حال انجام است؛ یعنی ضلع اول اقدامات نظامی-دفاعی، ضلع دوم عملیات نرم و تحکیم کننده و پشتیبان عملیات نظامی و ضلع سوم عملیات دیپلماسی بود.
صدرالحسینی تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که بعد از عملیات وعده صادق ۲ رئیس جمهور سفری به قطر داشتند و در آنجا بسیاری از ابهامات و سوالات در خصوص این عملیات را پاسخ دادند از بابت اینکه این اقدام برای تأمین امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و پاسخ به جنایت رژیم صهیونیستی و تأمین منطقهای امن انجام گرفت.
وی اضافه کرد: بلافاصله بعد از آن، سفر دیپلماتهای ارشد کشور یعنی وزیر امور خارجه و همراهان وی به لبنان و سوریه انجام شد که در حقیقت این ضلع سوم توانست عملیات نظامی و عملیات نرم را به یک مثلث قدرت برای اقتدار جمهوری اسلامی تبدیل کند و قطعاً این اقدام نشان میدهد که دیپلماسی فعلی در جمهوری اسلامی با میدان؛ چه میدان عملیات نظامی و چه میدان عملیات تحکیمی و نرم کاملاً همراه است.
کارشناس مسائل بینالملل خاطرنشان کرد: این سه ضلع اقتدار نشان میدهند که میتوانند در بسیاری از موضوعات پیش رو نیز هماهنگی کامل داشته باشند و منافع و امنیت ملی به همراه توسعه ملی و جایگاه ویژه کشور در منطقه و در نظام بینالملل را تأمین کنند.
تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنش در منطقه
حسن هانی زاده، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: سفرهای منطقهای وزیر امور خارجه ایران در شرایط حساس کنونی و جنگ غزه و تجاوزات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به اعتبار اینکه عربستان، قطر، عراق و عمان از جمله کشورهای مهم عضو شورای همکاری خلیجفارس و عضو اتحادیه عرب و عضو سازمان همکاریهای اسلامی است و نقش بسیار مهمی در رخدادهای منطقه دارد.
وی افزود: در این سفر عراقچی در رابطه با مسائل منطقه و تجاوزات رژیم صهیونیستی و سکوت جامعه جهانی نسبت به کشتار مردم غزه و جنوب لبنان همچنین جبهه مقاومت بحث و رایزنی کرده است.
کارشناس مسائل غرب آسیا اضافه کرد: یکی از مسائلی که در این سفر مورد توجه قرار داشت، مسئله استفاده احتمالی رژیم صهیونیستی از آسمان کشورهای منطقه برای ماجراجویی علیه کشورهای عضو محور مقاومت است؛ بر این اساس عراقچی از کشورهای عرب حوزه خلیجفارس خواست تا اجازه ندهند که هواپیماهای رژیم صهیونیستی و آمریکا از آسمان کشورهایشان برای ماجراجویی علیه محور مقاومت و احتمالاً ایران استفاده کنند.
وی ادامه داد: موضوع دیگر درخواست عراقچی از عربستان برای ایفای نقش موثرتری در رابطه با پایان دادن به کشتار مردم غزه و جنوب لبنان است، بنابراین در این سفر مسائل مهم منطقه، مسائل مربوط به روابط ایران با کشورهای حوزه خلیجفارس مورد رایزنی قرار گرفت.
هانیزاده ابراز کرد: همچنین در این دیدارها مطرح شد که چنانچه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران دست به ماجراجویی تازه بزنند، ایران آمادگی دفاع کامل از تمامیت ارضی خود را دارا است و از آن استفاده خواهد کرد و کشورهای عرب حوزه خلیجفارس نباید به اقدامات ماجراجویانه اسرائیل کمک کنند.
وی یادآور شد: وزیر امور خارجه در این دیدارها تاکید کرد که رژیم صهیونیستی به پشتوانه آمریکا منطقه را دچار آشوب و جنگ گسترده خواهد کرد، اما ایران به دنبال این ماجراجویی نیست، بلکه به دنبال برقراری آرامش و آتشبس در غزه است، بنابراین عربستان و کشورهای حوزه خلیجفارس باید تحرک بیشتری برای پایان دادن به جنگ در غزه و منع رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار مردم جنوب لبنان از خود نشان دهند.
کارشناس مسائل غرب آسیا درباره واکنش عربستان به سخنان وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: عربستان شرایط ایران، لبنان و حتی غزه را بهخوبی درک میکند و به دلیل رابطه گستردهای که با آمریکا دارد میتواند از نفوذ خود روی آمریکا برای کاهش تنشهای موجود در منطقه استفاده کند؛ هرچند پایان یافتن تنشها در منطقه به نفع عربستان سعودی نیز خواهد بود.
به گزارش ایمنا، اقتدار میدانی و قدرت دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران که این روزها خود را در قالب سفرهای دیپلماتیک عراقچی به کشورهای منطقه، سفر پزشکیان به ترکمنستان و سفر رئیس مجلس به تاجیکستان و لبنان نشان میدهد، مدیون و مرهون مانور اقتدار نیروهای مسلح کشورمان در تعیین معادلات نظامی و امنیتی در میدان سخت تقابل با صهیونیستها و نیز نماز جمعه نصر در میدان نرم است. این وضعیت نشان میدهد هماهنگی دیپلماسی و میدان در خصوص مسائل منطقه جلوه دیگری از وفاق ملی است که موجب ایجاد رعب و وحشت در دل دشمن خواهد شد و این پیام را میرساند که اگر غلطی از دشمنان سر بزند پاسخ جمهوری اسلامی سخت و پشیمان کننده خواهد بود.
نظر شما