به گزارش خبرگزاری ایمنا در گلستان، ذوالفقار امیرشاهی ظهر امروز –شنبه بیستویکم مهر- با بیان اینکه ترکمنستان پل ارتباطی گلستان با آسیای میانه است، اظهار کرد: این موضوع باید مبنای توسعه منطقهای ما قرار بگیرد.
وی افزود: عزم و اراده قوی جمهوری اسلامی ایران به ویژه دولت چهاردهم مبنی بر تصمیم و تاکید بر ارتباط با همه کشورهای جهان به ویژه همسایگان به جز کشورهای متخاصم قابل تقدیر است و این تصمیم یک فرصت طلایی برای جمهوری اسلامی ایران و همسایگان آن به شمار میرود.
مسئول نمایندگی دفتر وزارت امور خارجه در گلستان اضافه کرد: ایران و ترکمنستان ظرفیتهای بسیار زیادی دارند که تبادل و صدور کالا و خدمات فنی و مهندسی در زمینههای کشاورزی، دامپروری و صنعت و غیره از جمله بخشهایی است که میتواند بیش از پیش تقویت شود.
وی خاطرنشان کرد: تجار ترکمنستان میتوانند بهراحتی و با هزینه بسیار پایین و با سود بسیار بالا و در کوتاهترین وقت و مسافت، خود را به ایران برسانند و با همتایان خود اعم از تجار و صاحبان صنایع ارتباط برقرار کنند.
امیرشاهی بیان کرد: همه زمینههای گسترش مناسبات اقتصادی و بازرگانی در استان گلستان برای جمهوری ترکمنستان فراهم است، از این رو رئیسجمهور نیز با این کشور همسایه، رایزنیهای خوبی به عمل آوردند که امیدوارم در آینده نه چندان دور خروجی این سفر در زمینههای اقتصادی، سیاسی، خدمات فنی و مهندسی، گاز و فعال شدن گذرگاه مهم اینچهبرون و غیره عملیاتی و محقق شود.
وی تصریح کرد: استان گلستان ۳۹۰ کیلومتر مرز مشترک آبی و خاکی با کشور ترکمنستان دارد و زبان، فرهنگ، مذهب، تاریخ، جغرافیا و آداب و رسوم و سنت و سایر مؤلفههای اجتماعی و قومی بین مردم ایران و ترکمنستان مشترک است که باید این جایگاه در مسیر حقیقی و واقعی خود و توسعه مناسبات دو کشور قرار بگیرد.
مسئول نمایندگی دفتر وزارت امور خارجه در گلستان از اینچهبرون به عنوان گذرگاه بسیار مهم و استراتژیک و دروازه ورود ایران به آسیای میانه یاد کرد و گفت: بیشترین حملونقل و ترانزیت کالا از طریق همین گذرگاه مهم صورت میگیرد.
وی در خاتمه یادآور شد: یکی از مهمترین محورها در خصوص ارتباط با گلستان از جمله فعال شدن تردد مسافر و کالا و فعال شدن بازارچههای مرزی بین استان گلستان و ترکمنستان، سوآپ گاز، توسعه مناسبات گردشگری و توسعه توریستدرمانی است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
نظر شما