ترکیب فناوری‌های پیشرفته برای حل چالش‌های ملی

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: مقام معظم رهبری بر حرکت مبتکرانه به سوی علم نافع، تمرکز بر علوم نوین و فناوری‌های بین‌رشته‌ای می‌تواند کشور را به پیشرفت علمی جهانی برساند و هم‌زمان به حل مشکلات اساسی کشور کمک کند.

سعید خدایگان با توجه به توصیه مقام معظم رهبری درباره حرکت مبتکرانه و جهش علمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: توصیه مقام معظم رهبری بسیار دقیق و هدفمند است، ایشان همواره بر علم نافع تأکید داشته‌اند، و این بار نیز به نظر می‌رسد که مدنظرشان علمی است که نه‌تنها در جهت پیشرفت کشور باشد، بلکه به‌طور مستقیم به حل مشکلات اولویت‌دار و نیازهای واقعی جامعه پاسخ دهد.

وی افزود: در مقایسه با جهش علمی قبلی که کشور ما طی آن به تراز بالایی در عرصه علمی جهانی رسید، این بار باید تمرکز بیشتری روی علوم نوین، مانند علوم همگرا و بین‌رشته‌ای و همچنین فناوری‌های جدید داشته باشیم. علوم همگرا، به‌ویژه در حوزه‌هایی مانند فناوری نانو، زیست‌فناوری، هوش مصنوعی و کوانتوم، می‌توانند به ما کمک کنند که نه‌تنها در سطح علمی جهانی به پیشرفت‌های قابل‌توجهی دست یابیم، بلکه مشکلات و چالش‌های اساسی کشور، نظیر بحران آب، انرژی، محیط‌زیست و سلامت را نیز بهتر مدیریت کنیم.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: برنامه‌ریزی ما در این زمینه باید به گونه‌ای باشد که به جای تمرکز صرف بر تولید علم، به کاربردهای عملی آن در صنایع و جامعه نیز توجه کنیم. ترکیب علوم نوین و فناوری‌های پیشرفته با مسائل ملی، یک مسیر مؤثر برای پیشبرد جهش علمی خواهد بود و ما می‌توانیم از این طریق در سطح بین‌المللی نیز رقابت کنیم. در نهایت، چنین رویکردی می‌تواند به شکلی واقعی به پیشرفت کشور و بهبود زندگی مردم کمک کند و آثار این جهش علمی را در تمامی بخش‌ها مشاهده کنیم.

کد خبر 799059

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.