به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجانغربی و به نقل از روابط عمومی شیلات استان، منصور لطفی اظهار کرد: صید ماهی از منابع آبی شهرستانهای مختلف استان با عاملیت ۱۰ تعاونی و هفت تشکل صید و صیادی آغاز شد.
وی افزود: دریاچههای پشت سد ارس، سد شهید کاظمی بوکان، سد قیقاج، سد حسنلوی نقده، دریک سلماس، سنجاق مهاباد و سایر منابع آبی غیرشرب محل پرورش، تولید و صید این آبزیان هستند.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجانغربی گفت: پیشبینی میشود بیش از هشت هزار تن انواع ماهیان گرمابی از منابع آبی آذربایجان غربی صید و روانه بازار مصرف شود.
لطفی ادامه داد: کپور فیتوفاک، سوف، زرد پر، ماش، کُلمه، کولی، آمور از جمله ماهیانی هستند که صید آنها در منابع استانی مجاز است.
وی با بیان اینکه ۴۳۰ مزرعه پرورش ماهی در آذربایجانغربی مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: این استان سالانه با تولید ۲۰ هزار تن ماهی در رتبه اول کشوری در بین استانهای غیرساحلی قرار دارد.
لطفی با بیان اینکه سرانه مصرف ماهی در جهان بالای ۲۰ کیلوگرم و در کشور ما ۱۳.۲ کیلوگرم در سال است، گفت: این میزان در آذربایجان غربی ۸.۵ کیلوگرم در سال است که بسیار پایینتر از استانداردهای بینالمللی و حتی ملی به شمار میرود.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجانغربی افزود: بازارچهها و غرفههای عرضه مستقیم و زنده آبزیان و مراکز گردشگری و طبخ آبزیان در سطح استان به منظور ترویج فرهنگ مصرف ماهی و بالا بردن سرانه مصرف در طول سال مشغول به فعالیت هستند.
لطفی اضافه کرد: صنایع مرتبط با شیلات مانند کارخانه تولید پودر ماهی، عملآوری و بستهبندی ماهی و شاه میگو، کارخانه و مراکز تولید تجهیزات و ادوات مختلف شیلاتی نیز در استان راهاندازی شده است و برای توسعه فعالیت آنها برنامههای حمایتی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: بیش از سه هزار نفر در بخشهای مختلف صنعت پرورش آبزیان و در قالب ۳۰ تعاونی مرتبط در سطح استان اشتغال دارند.
نظر شما