راه نجات کشور اصلاح ساختار و مقررات است

استاندار مرکزی گفت: راه نجات کشور اصلاح ساختار و مقررات است، چراکه ساختار بیمار و مقررات وصله پینه‌ای با بهترین بودجه و مدیر، خروجی نخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، فرزاد مخلص‌الائمه ظهر امروز _سه‌شنبه هفدهم مهر_ در آئین افتتاح شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ نیمور محلات اظهار کرد: برای برطرف شدن ناکارآمدی، باید منشأ آن را شناسایی کرد، پژوهش‌های متعددی در دنیا انجام شده است که بر اساس آن‌ها همه فرضیه‌هایی که عواملی از قبیل مدیران، بودجه، دعواهای سیاسی و … منشأ ناکارآمدی عنوان می‌کنند، رد می‌شود و هیچ یک از این گزاره‌ها را تأیید نمی‌کند.

وی افزود: راه نجات کشور اصلاح ساختار و مقررات است، ساختار بیمار و مقررات وصله پینه‌ای با بهترین بودجه و مدیر، خروجی نخواهد داشت.

استاندار مرکزی با بیان اینکه برای بهبود و ارتقای معدن باید ساختارها اصلاح شود، تصریح کرد: ایجاد وزارت معدن و صنایع معدنی یک راه برای برون رفت از وضعیت ناکارآمد در بخش معدن است.

مخلص‌الائمه ادامه داد: برای اینکه بخواهیم معدن را به حدی که در سیاست کلی بخش معدن قانون برنامه ششم آمده برسانیم باید ساختارهای آن اصلاح شود، زیرا تا مادامی که وضعیت موجود را در ساختار وزارت صنعت، معدن و تجارت داریم و معدن در میان دو حوزه بسیار مهم صنعت و تجارت که با ساختارهای دیگر درگیرند قرار گرفته، بهبودی در شرایط معدنی کشور به وقوع نمی‌پیوندد.

وی گفت: نرخ بیکاری استان مرکزی در بهار امسال به ۴.۸ درصد رسید که کمترین نرخ بیکاری در تاریخ نظام برنامه‌ریزی و آمار کشور است.

استاندار مرکزی افزود: این نرخ در تابستان امسال هم به عدد ۴.۳ درصد رسید که در کشور و استان بی سابقه است که امید می‌رود این روند ادامه یابد.

مخلص‌الائمه با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی سنگ فرصت خوبی برای بررسی مسائل حوزه سنگ و معدن است، افزود: مناسبت‌های ثبت شده در تقویم فرصتی برای یادآوری موضوعات مختلف، تجلیل از فعالان هر حوزه، بررسی مسائل و موضوعات مرتبط با اقشار مختلف است و نمایشگاه‌ها نیز همین ویژگی را دارد.

وی ادامه داد: اقدامات خوبی برای رفع بیکاری دانش‌آموختگان انجام شده و این مهم باید همچنان مورد توجه قرار گیرد، البته دولت برای کاهش بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی برنامه جدی دارد.

باید گره‌های موجود در مسیر فعالیت فعالان معدنی باز شود

محمد جلالی نماینده محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی هم اظهار کرد: باید تلاش شود تا گره‌های موجود در مسیر فعالیت فعالان معدنی باز شود.

وی افزود: اگر تلاش شبانه‌روزی انجام نشود امکان تحقق رشد ۱۳ درصدی در حوزه معدن وجود نخواهد داشت.

نماینده محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: محلات و دلیجان رنگین کمانی از منابع معدنی است، این دو شهرستان از نظر جغرافیایی و جمعیت کوچک، اما در مباحث اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و … بسیار تاثیرگذارند.

جلالی با بیان اینکه حوزه معدن نیازمند قانون جدید نیست و برخی تنگناهای موجود با هم‌افزایی رفع می‌شود، افزود: فعالان معدنی شهرستان محلات تلاش می‌کنند معدن را بهره‌برداری و محیط زیست و منابع طبیعی را حفظ کنند و هم به مسئولیت‌های اجتماعی خود را به خوبی عمل کنند.

ایران باید سهم بیشتری از بازارهای جهانی را در حوزه سنگ به دست گیرد

بهرام شکوری رئیس انجمن سنگ ایران هم اظهار کرد: باید تلاش شود تا ایران سهم بیشتری از بازارهای جهانی را در حوزه سنگ به دست گیرد.

وی افزود: هیچ دولت‌ی قوانین حوزه معدن را به درستی اجرا نکرده‌است، زیرا دولت‌ها نگاه درآمدی به بخش معدن دارند.

رئیس انجمن سنگ ایران با اشاره به ضرورت حضور تجار خارجی در نمایشگاه‌های سنگ ایران تاکید کرد: راه نجات کشور، بخش‌خصوصی و حمایت جدی از فعالیت اقتصادی است.

شکوری افزود: به تازگی تفاهم نامه‌ای با ایتالیا جهت آموزش اکتشاف به خصوص در حوزه سنگ‌های تزئینی منعقد کرده‌ایم.

وی ادامه داد: استان مرکزی رتبه دوم در تولید سنگ کشور را داراست اگرچه نتوانسته‌ایم در این حوزه ارزآوری خوبی ایجاد کنیم، اما اشتغال بالایی به ویژه در مناطق محروم انجام شده است.

کد خبر 798568

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.