برگزاری رویداد «شبیه‌سازی شورای امنیت سازمان ملل» با حضور ۱۵ دانشگاه

دومین دوره رویداد علمی «شبیه‌سازی شورای امنیت سازمان ملل متحده با موضوع غزه» در دانشگاه علامه‌طباطبائی و با حضور ۱۷ تیم دانشجویی و با هدف ایجاد شرایطی برای قرار گرفتن دانشجویان در فضای شبیه به فعالیت اجرایی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دانشگاه علامه طباطبایی، دومین دوره رویداد علمی شبیه‌سازی شورای امنیت سازمان ملل متحده با موضوع غزه، با حضور شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی جمعی از استادان، مدیران و دانشجویان دانشگاه و ۱۷ تیم از ۱۵ دانشگاه‌ها در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار شد.

شجاع احمدوند سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی در این رویداد اظهار کرد: اولین بار در دوران تحصیل با مفهوم شبیه‌سازی سیاسی آشنا شدم که طی آن یکی از استادان با تقسیم کلاس به سه گروه به دنبال ایجاد فضای گفت‌وگو بود.

وی با اشاره به برگزاری نخستین دوره مسابقات شبیه‌سازی شورای امنیت سازمان ملل متحده در سال گذشته، افزود: امسال دانشجویان با یاری از تجربه کسب شده، موضوع غزه و جنایات رژیم صهیونیستی و سکوت سازمان‌های بین المللی را ارزیابی کردند. کار اصلی دانشجو همین است که از جهت‌های مختلف به موضوعات بپردازد و حلقه واسط بین تئوری و اجرا باشد.

احمدوند گفت: برگزاری این نشست‌ها علاوه بر افزایش قوه استدلال و آگاهی نسبی دانشجویان با شرایط اجرا باعث کمک به دستگاه دیپلماسی کشور خواهد شد. این نشست می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر رشته‌های علوم انسانی باشد تا زمینه برای عملیاتی شدن تئوری‌ها فراهم شود.

مجید عباسی رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه‌طباطبائی نیز در این رویداد با اشاره به نحوه شکل‌گیری شورای امنیت اظهار داشت: بعد از جنگ جهانی دوم سازمان ملل برای جلوگیری از جنگ و جنایت علیه حقوق بشر جلوگیری کند، در ساختار سازمان ملل یک رکن اجرایی قوی به نام شورای امنیت به منظور حفظ صلح و امنیت بین‌الملی تشکیل شد. این شورا در برخی مواقع موفق عمل کرد اما در بسیاری مواقع به دلیل درگیر شدن در بازی‌های سیاسی و طرفداری از منافع کشورهای ابرقدرت‌ها عملکرد ناموفقی نیز داشته است.

برگزاری رویداد «شبیه‌سازی شورای امنیت سازمان ملل» با حضور ۱۵ دانشگاه

عباسی گفت: یکی از این موارد شکست شورای امنیت در پرونده غزه بود؛ پرونده‌ای که به دلیل تأمین منافع کشورهای آمریکا و انگلیس از سیر قانونی خود خارج شده و این شورا توانایی پایان دادن به این مناقشه را ندارد و نمی‌تواند مانع از جنایات رژیم صهیونیستی شود.

وی ادامه داد: امسال دومین رویداد شبیه‌سازی شورای امنیت با حضور ۱۷ تیم از ۱۵ دانشگاه برگزار شد و هدف از برگزاری این رویداد ایجاد شرایطی به منظور قرار گرفتن دانشجویان در فضای شبیه به فعالیت اجرایی است.
دانشجویان یک سری دروس تئوری را مطالعه می‌کنند که بعضاً در بازار کار، چندان کارایی ندارد و نیاز به آموزش‌های عملی برای پر کردن این خلأ است.

مجیدرضا مؤمنی دبیر اجرایی این رویداد نیز اظهار کرد: این دومین رویداد علمی شبیه‌سازی است که ما در دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار می‌کنیم و بر اساس اتفاقات و تحولاتی که در منطقه و عرصه بین الملل رخ داده و ظلم و ستمی که بر مردم مظلوم غزه روا داشته شده و در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و سالروز عملیات طوفان‌الاقصی، موضوع این برنامه را به شبیه‌سازی شورای امنیت در پرونده غزه اختصاص دادیم.

برگزاری رویداد «شبیه‌سازی شورای امنیت سازمان ملل» با حضور ۱۵ دانشگاه

وی افزود: در این رویداد فرصت معتنمی فراهم شده که دانشجویان علاوه بر آموزه‌های نظری خود، تجربیات عملی را نیز فرار بگیرند تا در آینده نقش‌های حرفه‌ای خود را بتوانند به خوبی ایفا کنند.

دبیر اجرایی ادامه داد: در دومین دوره رویداد علمی «شبیه‌سازی شورای امنیت سازمان ملل متحده با موضوع غزه»، ۱۷ گروه از دانشگاه‌های سراسر کشور حضور دارند که از این تعداد ۹ گروه از دانشگاه‌های خارج از تهران و ۸ گروه نیز از دانشگاه‌های تهران هستند. این رویداد محفلی باشد که ضمن کمک به دستگاه دیپلماسی در راستای سیاست‌های خارجی، یک فرصتی هم برای دانشجویان به منظور آموختن بیشتر و آشنایی با سازکار و عملکرد نهاد مهم شورای امنیت فراهم کند.

منبع: ایرنا

کد خبر 798319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.