به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، حسن قربانی عصر امروز _دوشنبه شانزدهم مهر_ در یکصدوپنجاهوپنجمین جلسه صحن علنی شورا اظهار کرد: شهرداری اراک برای اجرای طرح ۲۴ متری باید دارای اختیارات تام باشد.
وی افزود: بعضی املاک، تمام ملک در محدوده تملک است که قانون گذرا برای آن شرایط را کامل در نظر گرفتهایم و بعضی املاک دارای مانده کم و زیاد از زمین باقیمانده تملک شده است که باید برای آنها نیز دستورالعملهایی در نظر گرفته شود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی کلانشهر اراک تصریح کرد: در بعضی ملکهای تملک شده ۵۰ متر میماند و در صورتی که بتوانیم شرایط را به نحوی پیش ببریم و این زمین با زمینهای اطراف تجمیع شود، میتواند مشوق خوبی برای مبادله با شهرداری باشد که در طرح فعلی و دستورالعملهای در نظر گرفته شده، لحاظ نشده است.
قربانی عنوان کرد: در طرح ۲۴ متری ۲۴۰ ملک باید تملک شود، سال گذشته برای تملک هفت ملک شهرداری اراک بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و اگر بخواهیم برای باقی مانده این املاک اقدام کنیم، بودجه چندین سال شهرداری اراک نیز کفاف انجام این طرح را نمیدهد.
وی تاکید کرد: در صورتی که شهرداری اراک برای اجرای این طرح دارای اختیارات تام نباشد و پشتیبانیهای لازم صورت نگیرد، این شورا و شورای آینده کاری از پیش نخواهد برد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی کلانشهر اراک اظهار کرد: در طرح ۲۴ متری بعضی املاک دولتی است، حمایت جدی دستگاههای مربوطه را نیاز دارد و باید در این باره کمکهای لازم انجام و جایگزین زمینهای آن توسط اداره کل مسکن و شهرسازی تأمین شود.
قربانی گفت: امتیازهای در نظر گرفته شده در طرح ۲۴ متری، تفاوت چندانی با امتیازات سایر مناطق ندارد و نیاز به وجود تغییرات ضروری است، زیرا در بیشتر موارد با مشکل تأمین پارکینگ مواجه میشود و ساختوساز دچار محدودیت خواهد شد.
اراک رکورددار افزایش قیمت مسکن است
پیمان عین القضاتی رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلانشهر اراک هم اظهار کرد: در چند سال اخیر اراک رکورددار افزایش قیمت مسکن بوده و جز ۱۰ شهر گران کشور است.
وی افزود: موضوع گرانی مسکن در اراک معلول علتی است و علت آن با یک نگاه رویکردی که شاید کمتر به آن پرداخته شده قابل رفع است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلانشهر اراک تصریح کرد: در توسعه شهرها یا سیاستهای توسعه شهری سه رویکرد وجود دارد که یکی از سیاست توسعه درونی شهری است.
عینالقضاتی افزود: سیاست توسعه شهری متصل یا پیوسته با ایجاد شهرکهای منفصل به شهر و در محدوده و سیاست توسعه شهری منفصل یا ناپیوسته با ایجاد شهرهای جدید صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: در طرح سیاستهای توسعه شهری، اراک مورد اول قرار گرفته یعنی جز سیاستهای توسعه درونی است، بنابراین در توسعه درونی شهری به جای گسترش افقی شهرها به صورت عمودی گسترش پیدا میکند و بافتهای قدیمی فرسوده و ناکارآمد شهری احیا بهسازی و نوسازی و اراضی بایر و غیره به کار گرفته میشود.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلانشهر اراک ادامه داد: شهر اراک با سیاست توسعه درونی شکست خورده از سال ۱۳۵۴ تاکنون و با منطقی که الان وجود دارد سازگار نیست، زیرا ضوابط شهرسازی پاسخگوی توسعه شهری است و الگویی که معرفی کردن با ضوابط آن تطبیق ندارد.
عین القضاتی ادامه داد: گرانی قیمت مسکن یک امر طبیعی است، ما دنبال قیمت مصالح، افزایش نرخ عوارض شهرداری و موضوعات این چنینی نباید باشیم چراکه این موارد در این موضوع مؤثر هستند اما برای برون رفت از این ماجرا پیشنهاد بنده تغییر سیاست توسعه شهری درونزا است و این هم میسر نیست، مگر اینکه در شورای معماری و شهرسازی به آن بپردازیم و گرانی خانه معلول این سیاست است.
نظر شما