روش‌های آبیاری سنتی در بخش کشاورزی کنار گذاشته شوند

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان قزوین گفت: باید استفاده از روش‌های سنتی و قدیمی آبیاری در بخش کشاورزی و صنایع وابسته به آن کنار گذاشته شوند تا به سمت شیوه‌های دانش‌بنیان حرکت کرده و از دانش روز در این زمینه استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، منصور ستوده عصر امروز _دوشنبه شانزدهم مهر_ در حاشیه امضای تفاهم‌نامه به‌کارگیری فناوری‌های نوین برای پیاده‌سازی دقیق کشاورزی آمایش‌محور اظهار کرد: پیشرفت‌های فناورانه در بخش کشاورزی کشاورزان را قادر می‌سازد تا از طریق روش‌های کم‌هزینه و کارآمد، علاوه بر مدیریت و صرفه‌جویی در مصرف آب میزان تولیدات خود را نیز افزایش دهند.

وی افزود: امروزه یکی از مباحث مهم کشور استفاده درست و بهره‌ورانه از منابع آب است و به همین خاطر باید استفاده از روش‌های سنتی و قدیمی آبیاری در بخش کشاورزی و صنایع وابسته به آن کنار گذاشته شوند تا به سمت شیوه‌های دانش‌بنیان حرکت کرده و از دانش روز در این زمینه استفاده کنیم.

دبیر شورای حفاظت از منابع آبی استان قزوین با اشاره به ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین برای پیاده‌سازی کشاورزی بر مبنای منابع آبی گفت: بر اساس برنامه‌های ابلاغی وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران و طرح‌های اولویت‌دار شرکت آب‌منطقه‌ای به دنبال اجرا و کاربردی‌سازی طرح‌های تحقیقاتی خود با هدف ارتقای بهره‌وری، حفظ و حراست از منابع آبی استان هستیم.

ستوده تاکید کرد: هدف از انعقاد و تبادل این تفاهم‌نامه همکاری ایجاد بستری مناسب برای بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان جهت کمک به رفع مسائل و نیازمندی‌های علمی و فناورانه در بخش کشاورزی برای به حداقل رساندن مصرف آب در این بخش است.

وی ادامه داد: نتایج و خروجی اجرای این تفاهم‌نامه می‌تواند به عنوان طرح‌های حفظ و احیای منابع آبی در سطوح بالای وزارت‌خانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی ارائه شده و به نقشه راهی برای بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی تبدیل شود.

دبیر کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان قزوین تصریح کرد: هدف تخصصی از اجرای تفاهم‌نامه یادشده کاستن از میزان مصرف در بخش کشاورزی استان قزوین در قالب یک طرح موردی است که نتایج آن می‌تواند به کاهش جدی سهم ۸۸ درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی استان قزوین بینجامد.

کد خبر 798155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.