اجرای صحیح سیاست‌ها در اقتصاد انرژی بخش قابل توجهی از ناترازی ها را برطرف می کند

رئیس «کمیته اقتصاد دانش بنیان و دیجیتال» کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بخش قابل توجهی از رفع ناترازی‌ها در حوزه انرژی، منوط به اجرای صحیح سیاست‌ها در اقتصاد انرژی است که باید دنبال شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سعید رحمت‌زاده پشتیری با اشاره به راهکارها در راستای رفع ناترازی انرژی در کشور، ضمن تاکید بر این نکته که در راستای رفع ناترازی انرژی بیشتر وقتمان را صرف معلول و آفت‌ها می‌کنیم، اظهار کرد: متأسفانه بیشتر وقت مسئولین صرف رفع مشکلات و مسائلی که دامن گیر موضوعی در کشور شده می‌شود و همواره ما آثار مسائل را مشاهده و از دلایل مؤثر آن چشم‌پوشی می‌کنیم و این مسئله یک نکته بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه نیازمند تغییر نگاه در این بخش هستیم، افزود: اگر تنها متوجه آثار مسائل و مشکلات باشیم نمی‌توانیم به اصطلاح آثار سو آن را برطرف کنیم. از این رو مسائل در حوزه رفع ناترازی انرژی هم به همین منوال است و در حال حاضر ما بیشتر به دنبال معلول هستیم تا علت‌ها؛ بنابراین آن چیزی که می‌تواند مشکل ما در ناترازی انرژی را برطرف کند، مدیریت مناسب است.

نماینده مردم «صومعه سرا» در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توجه به بهینه سازی مصرف انرژی و اصلاح قیمت‌ها نقش مهمی در رفع ناترازی انرژی خواهد داشت، عنوان کرد: همچنین یکی از مطالبات مهم نمایندگان از دولت و همچنین وزارتخانه‌ها به ویژه در حوزه انرژی، اجرای برنامه هفتم توسعه و احکام مطرح آن است.

رحمت‌زاده پشتیری با بیان اینکه تشکیل ستاد بهینه سازی مصرف انرژی در احکام برنامه هفتم توسعه منعکس شده است، ادامه داد: این موارد از جمله قدم‌های رو به جلوست، اما آن چیزی که در واقع به دلایل مختلف اعم از مسائل اجتماعی، کمتر به آن پرداخته می‌شود و شاید یکی از نقاط اصلی برای حل مشکل مذکور باشد؛ موضوع اصلاح قیمت‌هاست.

وی با تاکید بر این نکته که عدم ظرفیت‌های اجتماعی لازم و انسجام در حکمرانی انرژی باعث شده تا اصلاح قیمت‌ها در حوزه انرژی مورد توجه قرار نگیرد، تصریح کرد: با این حال این کم اهمیتی، در احکام برنامه هفتم توسعه هم مشاهده می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بهینه‌سازی مصرف انرژی نیازمند همت و توجه مسئولین حوزه انرژی است، بیان کرد: اگر در این بخش بیشتر به مردم تکیه داده و عمده مسائل را با مردم به اشتراک بگذاریم؛ یعنی کاستی‌ها و مشکلات را با مردم در میان گذاشته و فقط نگرانی‌ها را عنوان نکنیم و مردم را نترسانیم، قطعاً یک فرهنگ عمومی در راستای بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور شکل خواهد گرفت. این مسئله به طور حتم می‌تواند بخش عمده‌ای از ناترازی‌ها را برطرف کند.

رحمت‌زاده با بیان اینکه در موضوع ناترازی انرژی، همواره به موضوع مصرف توجه کرده‌ایم، ادامه داد: این در حالیست که ما باید به منابع انرژی هم توجه جدی داشته باشیم. از این رو ما باید در حوزه تولید انرژی هم به درستی زیرساخت‌ها را آماده و نوسازی کنیم و از یک جانبه نگری‌ها در این بخش فاصله بگیریم چرا که یک جانبه‌نگری در این بخش، یکی از دلایل اساسی تداوم ناترازی‌ها است همچنین یکی از راهکارهای قابل توجه و مؤثر در حوزه رفع ناترازی انرژی، استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در کشور است.

وی با اشاره به اینکه ما باید به سمت استفاده از انرژی‌های نو و تجدید پذیر حرکت کنیم، بیان کرد: باید انرژی‌های نو و تجدید پذیر سهم بیشتری در سبد انرژی ما داشته باشند چرا که این انرژی‌ها می‌توانند بسیاری از مصارف ما در این بخش را ساماندهی کنند.

رئیس «کمیته اقتصاد دانش بنیان و دیجیتال» کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید مجدد مبنی بر استفاده از ظرفیت دانش بنیان‌ها در رفع ناترازی انرژی ادامه داد: این موارد از جمله ظرفیت‌هایی است که ما کمتر به آن توجه و بها می‌دهیم این در حالیست که بسترهای قانونی لازم برای توجه به این ظرفیت‌ها در کشور وجود دارد.

رحمت‌زاده خاطرنشان کرد: همچنین ما بیشتر از آنکه به فکر ساماندهی انرژی باشیم باید به فکر اقتصاد انرژی باشیم. از این رو اگر ما برنامه مشخصی برای اقتصاد انرژی داشته باشیم طبیعتاً زودتر به اهدافمان در ساماندهی حوزه انرژی دست پیدا خواهیم کرد همچنین بخش قابل توجهی از رفع ناترازی‌ها در حوزه انرژی، منوط به اجرای صحیح سیاست‌ها در اقتصاد انرژی است که باید دنبال شود.

کد خبر 798077

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.