به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، افزایش مداوم تأسیسات انرژی بادی بهویژه در پاسخ به نگرانیهای امنیت انرژی که توسط تنشهای ژئوپلیتیکی شتاب گرفته است، اهمیت بهرهبرداری و سرمایهگذاری بر این انرژی را دوچندان کرده است. مجموع نصب ۱۱۷ گیگاوات تأسیسات بادی در سال ۲۰۲۳ نشاندهنده افزایش ۵۰ درصدی محبوبیت این انرژی نسبت به سال ۲۰۲۲ است. چین نیروی محرکه توسعه انرژی بادی در جهان است و نزدیک به ۶۶ درصد از ظرفیت جهانی اضافه شده در سال گذشته را به خود اختصاص داده است.
مزارع بادی بزرگ در مناطقی مانند مغولستان داخلی و سینکیانگ در زمره بزرگترین نیروگاههای جهان قرار دارند. چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ تعداد مزارع بادی و خورشیدی خود را با سرمایهگذاریهای قابلتوجه دولت در طیف گستردهای از طرحهای انرژی تجدیدپذیر سه برابر کند، چین همچنین شاهد بعضی از بالاترین نرخهای رشد در تأسیسات توربینهای بادی در دهه گذشته بوده است.
در ادامه فهرست کشورهای برتر با بالاترین ظرفیت توربین بادی تا سال ۲۰۲۳ آمده است که با استفاده از دادههای گزارش بررسی آماری انرژی جهانی ۲۰۲۴ مؤسسه انرژی رتبهبندی شدهاند.
چین با داشتن ظرفیت توربین بادی ۴۴۱ هزار و ۸۹۵ مگاوات، یعنی تقریباً سه برابر ایالات متحده که در رتبه دوم قرار دارد، در انرژی بادی پیشتاز جهان است. در ایالات متحده، ظرفیت باد در دهه گذشته بیش از دو برابر شده است و تگزاس، آیووا و اوکلاهاما پیشتاز این انرژی هستند.
در سطح جهانی، انرژی بادی همچنان شاهد رشد قوی است، بهویژه در اروپا، جایی که کشورهایی همچون آلمان، اسپانیا، بریتانیا، فرانسه و سوئد تولیدکنندگان پیشرو هستند.
نظر شما