علی اکبریتبار در گفتوگو با خبرنگار ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: در بخش مرکزی شهرستان بویراحمد، بیش از ۳۰۰ روستا داریم و از این تعداد حدود ۲۲۰ روستا دارای کد روستایی هستند و سایر روستاها نیز عشایر و در حال ییلاق و قشلاق هستند.
وی افزود: از تعداد ۲۲۰ روستا ۸۶ روستای آن دهیار دارد و مابقی نیز دارای کد روستایی هستند، اما دهیار ندارند، این روستاها قریب به ۱۲۴ روستا هستند که زیر مجموعه فرمانداری قرار گرفتهاند.
بخشدار مرکزی بویراحمد گفت: ۱۳۰ هزار نفر جمعیت در بخش مرکزی بویراحمد و در ۸۶ روستا سکونت دارند.
وی تصریح کرد: اکثر روستاهای ما نیز اقماری و چسبیده به شهر هستند و با توجه به مسائلی که شهر یاسوج دارد ازجمله مهاجرت، شهرنشینی و از این قبیل دارای مشکلاتی هستند و خدمات خوبی در حدود این یک سال و نیمی که ما در دولت آقای رئیسی خدمت میکردیم ارائه شدهاست.
اکبریتبار خاطرنشان کرد: مشکلاتی از قبیل بحث مهاجرت و آثارش، ارائه خدمات و همچنین توزیع عادلانه خدمات سخت است و روستاهای سرآبتاوه، تلخسرو، مادوان، مهریان و سایر روستاها اینها جز سومین و چهارمین روستاهای بزرگ کشو، محسوب میشوند و برای مثال روستای سرآبتاوه حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد.
وی افزود: جمعیت در روستاهای مرکزی شهرستان بویراحمد زیاد و سرانهها پایین است، آخرین آمار جمعیتی در سال ۸۵ حدود ۱۰ هزار نفر پیشبینیشده بود و براساس این آمار هزینه، بودجه و مالیات داده میشد و در حال حاضر به ۲۰ هزار نفر خدمات ارائه میدهیم.
بخشدار مرکزی شهرستان بویراحمد گفت: از جمله مشکلات اساسی موضوع آمار، بودجه و هزینه است که برای ۱۰ هزار نفر پرداخت میشود در صورتیکه به ۲۰ هزار نفر خدمات ارائه میشود.
وی تصریح کرد: مشکل دیگر ساختوسازهای بیرویه و بحث مشکلات آب شرب و آسفالت و ترافیک از عمده مشکلات است.
اکبریتبار خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ خدماتی به ۲۴ تا از روستاها ارائه شدهاست که از جمله این خدمات میتوان به بهسازی، زیرسازی و آسفالت، بالغ بر ۴۵۰ هزار مترمربع خط آسفالت و جدول انجام دادهایم.
وی افزود: روستاهایی نیز وجود دارد که دارای جادههای خاکی و بدون جدولبندی هستند که امیدواریم در دولت جدید که دولت وفاق ملی است، در شورای برنامهریزی بتوانیم مشکلات مردم و این روستاها را نیز حل کنیم.
بخشدار مرکزی شهرستان بویراحمد با اشاره به اینکه جامعه روستایی، یک جامعه مستحق است، گفت: برخی از این روستاییان به جهات مختلف و نبود زیرساختهای مناسب مهاجرت کرده و به شهر آمدهاند که این نیز یک برنامهریزی اساسی در بحث کلان کشوری و استانی میطلبد.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز اغلب در سخنرانیهایشان به حل این معضل اجتماعی اشاره داشتهاند که مهاجرت معکوس یکی از موضوعات نظام ما است و باید برای حل آن برنامهریزی اساسی داشته باشیم.
اکبریتبار با بیان اینکه طی دوساله گذشته در بحث زیرساختها و آسفالت و ساخت مدرسه در روستاها اتفاقات خیلی خوبی افتاده است، خاطرنشان کرد: در روستاهای کاکان، چنارستان سفلی، ده بر آفتاب، دشتروم و سایر روستاها اغلب مهاجرت معکوس بسیار بالایی از شهر به روستا را شاهد بودهایم که این نشاندهنده مفید بودن ارائه آن خدمات به روستاها است.
وی افزود: مشکلات عدیده در بخش مرکزی شهرستان بویراحمد بحث مهاجرت و حاشیهنشینی، بازنگری طرحهای هادی، جادههای دسترسی به مزارع روستایی و سرانههای آموزشی، ورزشی است که متأسفانه هم در بخش مرکزی و هم در روستاهای اطراف بسیار ضعیف است.
نظر شما