ضرورت توجه شهرداری به آموزش رفتار شهروندی با کمک سایر دستگاه‌ها

امام جمعه اصفهان با تاکید بر اهمیت آموزش رفتار شهروندی گفت: بعضی مسائل شهروندی را تنها شهرداری نمی‌تواند به شهروندان آموزش دهد، بلکه باید صدا و سیما نیز برنامه‌هایی به این موضوع اختصاص دهد و در بعضی موضوعات همچون بستن کمربند ایمنی هنگام رانندگی نیاز به اجبار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سیدیوسف طباطبایی نژاد در دیدار معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان و معاونان این سازمان ضمن تسلیت و تبریک شهادت سید مقاومت، شهید سید حسن نصرالله و سردار نیلفروشان، سیدحسن نصرالله را رکنی برای انقلاب، ایران و محور مقاومت عنوان کرد و اظهار کرد: شهادت این شهید خسارتی برای ما بود، البته دشمن تصور اشتباه می‌کند که این راه و تفکر بسته می‌شود، و رزمندگانی که در این جبهه به شهادت رسیدند، افراد دیگری به جای آنها هستند.

وی افزود: نیروهایی که سیدحسن نصرالله در این مدت تربیت کرده است، به قدری فراوان هستند که جای این شهدا را می‌گیرند و به کوری اسرائیل هیچ ضربه کاری به محور مقاومت وارد نمی‌شود و این مسیر ادامه دارد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان توجه به وضعیت معلولان به‌ویژه بیماران ام اس و در نظر گرفتن فضایی جهت حضور در پارک‌های شهر با توجه به این موضوع که بیشتر خانواده این افراد از قشر ضعیف جامعه هستند را امری مهم دانست و افزود: پیش از این نیز این مسئله را به مسئولان شهرداری متذکر شده بودیم که گویا زمینی را به این کار اختصاص دادند تا جهت احداث پارک مخصوص بیماران خاص و معلولان به کار گرفته شود.

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد آمار معلولان در کشور را با توجه به افزایش نرخ تصادفات جاده‌ای رو به ازدیاد بیان کرد و گفت: حتی در بعضی موارد سرویس بهداشتی متناسب با وضعیت این افراد کمتر وجود دارد یا برای عبور از بلوارها، خیابان‌ها و معابر به دلیل نبود رمپ، این افراد مشکلات فراوان هستند.

وی خاطر نشان کرد: در زمینه فعالیت‌های شهرداری در حوزه بانوان نیز بهتر است شهرداری کارهای فرهنگی خود را با اولویت بانوان در شرف ازدواج برنامه ریزی کند و تمرکز باید روی این بخش از جامعه باشد.

امام جمعه اصفهان با تاکید بر اهمیت آموزش رفتار شهروندی تصریح کرد: بعضی مسائل شهروندی را تنها شهرداری نمی‌تواند به شهروندان آموزش دهد، بلکه باید صدا و سیما نیز برنامه‌هایی به این موضوع اختصاص دهد و در بعضی موضوعات همچون بستن کمربند در هنگام رانندگی که با همراهی چند دستگاه و سازمان در کشور اجرایی شد، نیاز به اجبار است.

وی در نظر گرفتن اولویت‌ها را در شهرداری امری مهم و لازم عنوان کرد و گفت: باید از عناوین فاصله بگیریم و برای فرهنگ سازی این رفتارها باید از سایر دستگاه‌ها نیز کمک گرفت.

ضرورت توجه شهرداری به آموزش رفتار شهروندی با کمک سایر دستگاه‌ها

در ابتدای این دیدار کمال حیدری معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گزارشی از اقدامات صورت گرفته در این سازمان را ارائه کرد.

وی با اشاره به لزوم هم‌افزایی بین کانون‌های فرهنگی، نهادهای مردمی و دولتی به عنوان یکی از دغدغه‌های شهرداری اظهار داشت: به دلیل نبود این تقسیم کار سعی کرده‌ایم رفتاری داشته باشیم که شرکا را دعوت و برای اجرای برنامه‌ها برنامه ریزی کنیم.

وی افزود: شهرداری، سال ۱۴۱۰ را برای خود محور قرار داده است و با توجه به همه مشکلات ساختاری و کلان شهری، سعی کردیم برنامه‌ای را تدوین کرده و اولین سازمانی هستیم که برنامه خود را ارائه نموده است.

معاون فرهنگی شهردار اصفهان عنوان کرد: آنچه که برای ما مهم است این است که همکارانی که به عنوان مربی در محلات در حال کار هستند، از نظر شخصیتی و توانمندی به طور مجدد بازنگری شوند و سعی کردیم بیشتر هم افزا شویم.

وی با اشاره به عملکرد حوزه بانوان در شهرداری اصفهان تمرکز بر مسائل بانوان را در چند دسته بندی بیان کرد و گفت: سعی شده است به صورت زیرساختی به این حوزه نگاه شود، از جمله نوع ارتباط گیری با نوجوانان به خصوص دختران نوجوان مدنظر بوده، از همین رو دو مطالعه در این حوزه انجام شد.

وی اضافه کرد: در بخش دوم با توجه به مطالعات میدانی و آکادمیکی که انجام شد، تولید محتوا در بحث هویت دختران انجام شده است و در بخش حقوق زنان و سوالاتی که در این زمینه وجود دارد نیز اقداماتی صورت گرفته است.

ضرورت توجه شهرداری به آموزش رفتار شهروندی با کمک سایر دستگاه‌ها

حیدری تاکید کرد: در بحث زیست عفیفانه چندین طرح درس آماده و برای قشر خاکستری ارائه شود و از بانوانی که در زمینه ارائه مشاوره فعال بودند کمک گرفته شد.

وی به برگزاری دوره و ارائه طرح درس در زمینه انتخاب همسر در بخش خانواده از دوره دانشجویی با موضوع استحکام خانواده، مهارت انتخاب همسر و روابط با همسر اشاره کرد و گفت: در دو حوزه نوجوانان و خانواده نیز در حال فعالیت در زمینه مباحث هویتی هستیم و هم چنین در زمینه مهارت انتخاب همسر تفاهم نامه‌ای با دانشگاه اصفهان بسته شده تا این مباحث در دانشگاه‌ها تدریس شود.

معاون فرهنگی شهردار در بخش دیگری از سخنان خود به بحث آموزش فرهنگ شهروندی به عنوان رسالت ذاتی شهرداری پرداخت و افزود: رویکردی که از قبل وجود داشته این بوده است که آموزش‌ها در این حوزه از سن دبستان آغاز شود و این بخش از جامعه را با مفاهیم شهروندی آشنا کنیم.

وی خاطر نشان کرد: با همکاری آموزش و پرورش طرحی با عنوان "کلاس شهر" تهیه و ارائه شد که چند جلد کتاب برای معلمان، والدین و دانش آموزان تدوین شد و سعی داریم این کار به صورت چند رسانه‌ای نیز عرضه شود.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان به اقدامات شهرداری در حوزه سالمندان و سلامت روانی این قشر نیز اشاره کرد و گفت: آموزش‌های فراگیری نیز در این باره شروع کرده‌ایم.

وی کمک به هیئات مذهبی و مساجد با نیت هدفمندتر نمودن فعالیت‌های آنها و هم چنین اجرای ۳۶۰ برنامه در جهت تعظیم شعائر دینی به ویژه در بحث دفاع مقدس را بخش دیگری از فعالیت‌های شهرداری عنوان کرد و ادامه داد: ۳۰۰ عنوان ورزشی در برنامه‌های محله محور برگزار شده است و علاوه بر آن دبیرخانه ورزش پهلوانی نیز دایر شده و حتی در زمینه ورزش معلولین نیز سانس‌هایی از سالن‌های ورزشی به این بخش از جامعه اختصاص داده شده است.

وی توجه به فرزندان شهدای مدافع حرم و معلولان به ویژه در برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان و استفاده از ظرفیت و استعداد آنها در جهت شرکت در دوره‌های فیلم سازی و تولید محتوا را یکی از اقدامات برجسته جشنواره بیان کرد و افزود: کم حاشیه ترین دوره جشنواره در سال قبل برگزار شد و سعی کرده‌ایم در قالب برگزاری جشنواره، موضوعات تاریخی، تمدنی و هویتی اصفهان را ارائه کنیم.

کد خبر 797400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.