به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، فرهاد شریفی امروز _شنبه چهاردهم مهر_ به خبرنگاران اظهار کرد: امسال برای کشت ۴۱۹ هزار هکتار گندم در استان برنامهریزی شده که ۳۲۴ هزار هکتار از این سطح به کشت گندم دیم و ۹۵ هزار هکتار دیگر به کشت گندم آبی اختصاص پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه حدود ۱۵۴ هزار هکتار از اراضی استان نیز به کشت جو اختصاص خواهد یافت، افزود: از این سطح ۱۴۰ هزار هکتار جو دیم و ۱۴ هزار هکتار جو آبی خواهد بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اضافه کرد: برآورد میشود امسال حدود ۵۰ هزار هکتار از مزارع دیم استان هم زیر کشت نخود پاییزه برود که این کشت در راستای تناوب زراعی و استفاده از نزولات جوی انجام میشود.
شریفی اضافه کرد: برای کشت ۶۰۰۰ هکتار کلزا و ۳۶۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه هم در استان برنامهریزی شده است و بقیه اراضی نیز به کشت گیاهان علوفهای و گیاهان روغنی دیگری مثل کاملینا اختصاص پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به تأمین نهادههای مورد نیاز کشت پاییزه در استان، تاکید کرد: نزدیک ۳۹ هزار تن بذر گواهی شده گندم و چهار هزار تن بذر گواهی شده جو در استان تدارک دیده شده، ضمن اینکه بذر مورد نیاز سایر محصولات نیز در استان تأمین شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تاکید کرد: هیچ کمبودی از حیث بذر گواهی شده مورد نیاز کشتهای پاییزه محصولات کشاورزی در استان نداریم و بیشتر از نیاز کشاورزان بذر در استان تدارک دیده شده است.
شریفی با توصیه به کشاورزان برای استفاده از بذور گواهی شده در کشت پاییزه، افزود: استفاده از بذور مرغوب و گواهی شده میتواند تا حدود ۳۰ درصد در افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی مؤثر باشد.
وی ادامه داد: برای تأمین کودهای مورد نیاز کشاورزان نیز هیچ کمبودی در استان نداریم و کود مورد نیاز در حال توزیع بین کشاورزان است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با توصیه به کشاورزان برای رعایت توصیههای فنی در کشت محصولات کشاورزی، گفت: انتظار داریم کشاورزان توصیههای هواشناسی و کارشناسان ترویج مستقر در شهرستانها را در کشت محصولات پاییزه مد نظر داشته باشند.
شریفی با بیان اینکه در کشت گندم توصیه میشود کشاورزان حتماً رعایت تاریخ کشت را در نظر داشته و قبل از بروز بارندگی مؤثر یا پَلِه کشت گندم خود را انجام داده باشند، تاکید کرد: در صورتی که کشت گندم بعد از وقوع بارندگی مؤثر انجام شود، فرایند رشد محصول کشت شده عقب خواهد افتاد و این موضوع افت عملکرد تا ۲۰ درصدی مزرعه را در پی خواهد داشت.
نظر شما