به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، جعفر احمدی عصر امروز _شنبه چهاردهم مهر_ در نخستین رویداد آیندهپژوهی بخش کشاورزی استان قزوین اظهار کرد: توجه به کشاورزی هوشمند و کشاورزی حفاظتی باید مورد توجه قرار گیرد تا امنیت غذایی خود را تضمین کنیم.
وی اضافه کرد: طبق سند چشمانداز در هشت سال آینده باید از امنیت غذایی بالایی برخوردار باشیم و از طریق افزایش ضریب دانش، اعتلای بهرهوری و دسترسی راحت و امن مردم، تأمین غذای سالم مبتنی بر سبد غذایی مطلوب بر اساس آب و خاک و منابع زیستی را در اولویت قرار دهیم.
رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین با بیان اینکه راهبرد ملی امنیت غذایی بر اساس چهار رکن تأمین غذا، دسترسی، سلامتی، ثبات و پایداری تعریف شده است، خاطرنشان کرد: برای تحقق این ارکان چهارگانه ۲۱۱ اقدام عملی تعریف شده که در قالب این اقدامها وظایف از جمله دستگاههای اجرایی از جمله سازمان جهاد کشاورزی و شرکتهای دانشبنیان حوزه کشاورزی مشخص شده است.
احمدی برگزاری همایش سالانه و حرکت در مسیر اجرای نقشه راه را ضروری دانست و تاکید کرد: هرچند در حوزه کشاورزی دانشبنیان کارهای خوبی صورت گرفته، اما مشارکت شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی استان قزوین پایین است که باید بیشتر شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اجرای سند توسعه کشاورزی و سیاستگذاری و نظارت در حوزه کشاورزی توسط رئیسجمهور و وزرای علوم و جهاد کشاورزی انجام میشود، بنابراین ما فقط میتوانیم مطالبهگری کنیم تا مسئولان نظام به ما کمک کنند که ضریب امنیت غذایی را بتوانیم بالا ببریم.
رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین با تاکید بر اینکه مطابق سند توسعه کشاورزی تولیدات گلخانهای ما باید پنج برابر شود، گفت: تولیدات گلخانهای در کشور هم اینک ۳ میلیون تن است که باید به ۱۵ میلیون تن برسد.
احمدی افزود: تعداد شرکتهای دانشبنیان کشاورزی ایران باید تا افق ۱۴۱۱ از ۳۵۰ به ۱۰۰۰ شرکت برسد و نیروهای انسانی شاغل در این شرکتها هم باید شش برابر جمعیت امروز شود و باید به برش استانی این اهداف توجه و آنها را عملی کنیم.
نظر شما