به گزارش خبرگزاری ایمنا، سعید صالحی با اشاره به نتایج جدیدی که در زمینه بررسی رفتار فوتونها به دست آمده، اظهار کرد: برای اولین بار پژوهشگران دانشگاه تورنتو پس از هفت سال تحقیق بر روی رفتار فوتونها برای شناخت بهتر برانگیختگی اتمی به این نتیجه رسیدند.
وی افزود: پس از مشاهده فوتونهایی که پیش از ورود به یک ماده از آن خارج شدهاند، شواهدی از زمان منفی کشف شده است.
این کارشناس ارشد فیزیک کوانتم تأکید کرد: فوتونها بهدلیل تعامل با اتمهای موجود در ماده، دچار تأخیر زمانی میشوند که به آن تأخیر گروهی نیز میگویند.
صالحی تصریح کرد: در آزمایش طراحیشده، فوتونها از میان ابری از اتمهای فوقسرد عبور داده شدند تا برانگیختگی اتمی مشاهده شود؛ در کمال تعجب، زمان عبور برخی فوتونها از اتمها پیش از پایان این فرایند به اتمام رسید.
وی افزود: این یافتهها نشان میدهند که مقادیر منفی ثبتشده برای زمان، نظیر تأخیر گروهی، از اهمیت بیشتری نسبت به آنچه پیشتر تصور میشد برخوردار هستند.
کارشناس ارشد فیزیک کوانتم تأکید کرد: این نتایج نشان میدهند که فوتونها میتوانند مقداری منفی از زمان را در ابر اتمی سپری کنند و این موضوع به ما کمک میکند تا درک بهتری از ماهیت زمان در حوزه کوانتوم به دست آوریم.
صالحی تصریح کرد: اگرچه این کشف تأثیر عملی مستقیمی بر فهم روزمره ما از زمان ندارد، اما پرسشهای تازهای در مورد نظریات گذشته مربوط به فوتونها و نورشناسی مطرح میکند و بهویژه به ماهیت عجیب و پیچیده فیزیک کوانتوم اشاره دارد.
نظر شما