اصفهان، قلب هویت ملی و فرهنگی ایران/ نوجوان امروز مولد است نه مصرف‌کننده

در قرن حاضر، اصفهان به‌عنوان کانونی برای برگزاری رویدادهای بین‌المللی، می‌تواند صدای نوجوانان ایران و دیگر نقاط جهان را به گوش جهانیان برساند، در این راستا ایجاد افزایش تعاملات فرهنگی و هنری می‌تواند به معرفی و تقویت هویت هر نسل کمک کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهر تاریخی اصفهان نه‌تنها به‌عنوان یک میراث فرهنگی غنی در ایران، بلکه به‌عنوان نقطه کانونی هویت ملی و فرهنگی کشور نیز اهمیت ویژه‌ای دارد؛ این شهر با ویژگی‌های فرهنگی و تاریخی‌اش، مقصدی است که هر فرد به محض ورود، ریشه‌های هویتی یک ملت را احساس می‌کند.

از سوی، مسئله هویت کودکان و نوجوانان در کشور، به‌عنوان یکی از چالش‌های اساسی در دنیای امروز، نیاز به توجه جدی دارد و در این مسیر تولید و مصرف محتوای هویت‌ساز، شرط لازم برای پرورش نسلی معنادار و مولد است و در این مسیر جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی و هنری، نظیر جشنواره‌های کودکان و نوجوان، می‌توانند به تقویت این هویت و ایجاد زیست‌بومی مناسب برای نوجوانان کمک کنند.

با توجه به اهمیت گفتمان جهانی هنر و فرهنگ در قرن حاضر، اصفهان به‌عنوان کانونی برای برگزاری رویدادهای بین‌المللی، می‌تواند صدای نوجوانان ایران و دیگر نقاط جهان را به گوش جهانیان برساند و در این راستا ایجاد افزایش تعاملات فرهنگی و هنری می‌تواند به معرفی و تقویت هویت هر نسل کمک کند.

اصفهان، قلب هویت ملی و فرهنگی ایران/ نوجوان امروز مولد است نه مصرف کننده

محمدصادق باطنی، مدیر شبکه امید به خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: اصفهان نصف جهان است و مهم‌ترین شهر کشور در عرصه هویت شهری اصفهان است؛ به‌طوری که اگر فردی اهل ایران نباشد یا در خطه دیگری از ایران زندگی کند، وقتی به این شهر می‌آید از زمان ورودش به اصفهان سر که می‌چرخاند هویت ملی، هویت ایرانی، آئین‌ها و سنت‌های ایرانی را در این شهر تنفس می‌کند.

وی می‌افزاید: رویداد بین‌المللی جشنواره کودکان و نوجوانان، هم به بهانه کودک و نوجوان بودنش و هم به بهانه بین‌المللی بودنش فرصت بزرگی برای به تصویر کشیدن ظرفیت‌های غنی و هویتی شهر اصفهان است و خواهد بود و امیدواریم که این مسیر در اصفهان ادامه‌دار باشد.

مدیر شبکه امید با بیان اینکه به‌نظر من بزرگ‌ترین مسئله امروز کشور ما ایجاد زیست‌بوم تولید و مصرف محتوای هویت‌ساز برای کودکان و نوجوانان است، تصریح می‌کند: امروز بزرگ‌ترین مسئله کشورمان هویت نسل جدید است و یکی از مهم‌ترین راه‌های ساختن هویت نسل جدید، محصولات فرهنگی از جمله فیلم تئاتر کتاب بازی رایانه‌ای و مواردی از این دست است.

باطنی عنوان می‌کند: اینکه یک شهر طعم و آرایش ساخت زیست‌بوم تولید و مصرف محتوای هویت‌سازی کودک و نوجوان را بگیرد، خود می‌تواند یک هدف‌گذاری برای جشنواره باشد.

اصفهان، قلب هویت ملی و فرهنگی ایران/ نوجوان امروز مولد است نه مصرف کننده

وی با اشاره به اینکه به نظرم باید خیلی فراگیرتر پیش رفت، چراکه اصفهان هنرمندان زیادی دارد، می‌گوید: همین رویدادها و فرایندهای مشابه آن را باید در اصفهان تقویت کرد اما نه صرفاً در قالب جشنواره، بلکه به اقسام شرایط و نکات دیگری تا به‌صورت دائمی در این شهر حرف‌های جدی و پنل‌های تخصصی زده شود و بتوانیم از این نقطه و شرایطی که هستیم قدری فاصله بگیریم و شاهد اتفاقات بزرگی باشیم؛ چراکه اکنون شرایط حوزه کودک نسبتاً مطلوب و شرایط حوزه نوجوان فاجعه است.

مدیر شبکه امید اظهار می‌کند: هنر یک زبان جهانی است چراکه با هنر می‌توانیم حرف جهانی بزنیم و هم توجه جهانی را جلب کنیم؛ از طرفی بسیاری از مهارت‌های دیگر هستند که بسیار مهمند، اما ظرفیت و قابلیت‌های هنر را ندارند.

باطنی ادامه می‌دهد: همان قدر که ما در بچه‌های ایران شاهد یک نسل مولد هستیم در بچه‌های سایر کشورهای دنیا نیز همین‌گونه است، برای مثال سال گذشته در جشنواره فیلم مدرسه ۱۵۰ اثر از کشورهای مختلف آمد و شاهد بودیم که چقدر بچه‌های حاضر در آفریقا، آسیای غربی، آسیای شرقی، آمریکای جنوبی، قاره آمریکا و آمریکای لاتین سراسر شوق، هنرمند و دغدغه‌مند هستند.

وی تصریح می‌کند: جمله‌ای هست که می‌گوید: «هرچه بومی‌تر، جهانی‌تر»؛ گاهی ما خط را گم می‌کنیم و فکر می‌کنیم برای اینکه بخواهیم جهانی حرف بزنیم باید از بوم و اقلیم خود فاصله بگیریم، خوبی اصفهان این است که نمی‌شود در آن حرف غیربومی زد و امیدوار هستیم اصفهان محور قرار بگیرد و بتواند رویدادهایی چون المپیاد فیلم‌سازی را نیز جهانی کند و بتواند هم حرف مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران را به سراسر دنیا برساند و از طرفی نیز برای شنیدن و به تصویر کشیدن هنر بچه‌های سراسر دنیا میزبان باشد.

مدیر شبکه امید با بیان اینکه نوجوان امروز مولد است نه مصرف‌کننده می‌افزاید: شاید در گذشته نوجوان مصرف‌کننده بود اما امروز سر سفره‌ای می‌نشیند که بخشی از غذا را خودش درست کرده باشد و پای آنتنی می‌نشیند که خودش از آن سهم داشته باشد.

باطنی با اشاره به میزبانی اصفهان از هشتمین المپیاد فیلم‌سازی نیز می‌گوید: المپیاد فیلم‌سازی یکی از رویدادهای خوبی است که طی این سال‌ها با زبان متفاوتی نوجوانان را به تولید کردن دعوت می‌کند، مربی بالای سر آن‌ها می‌گذارد، دغدغه‌ای در آن‌ها ایجاد می‌کند و آن‌ها را به سمت تولید هدایت و راهبری می‌کند.

اصفهان، قلب هویت ملی و فرهنگی ایران/ نوجوان امروز مولد است نه مصرف کننده

به گزارش ایمنا، اصفهان با تمام قابلیت‌ها و خصوصیات فرهنگی خود، می‌تواند به یک مرکز تولید محتوای هویت‌ساز برای کودکان و نوجوانان تبدیل شود و در این مسیر با برگزاری جشنواره‌های معتبر و تقویت تعاملات فرهنگی نظیر سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی کودکان و نوجوانان، می‌تواند به عنوان مکانی برای گفتمان جهانی در حوزه هنر و فرهنگ شناخته شود.

الهام‌بخش بودن این رویدادها نه‌تنها به رشد هویتی نسل جدید منجر می‌شود، بلکه فرصتی را برای معرفی ظرفیت‌های خلاقانه و هنری نوجوانان ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی فراهم می‌آورد.

کد خبر 796825

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.