به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، قابلیت اطمینان یا عملکرد یک وسیلهنقلیه در حرکت یکنواخت به سمت مقصد بدون تجربه خرابی یا مشکلات مکانیکی، یکی از فاکتورهای کلیدی در انتخاب برند خودرو برای خرید بهشمار میرود.
طبق دادههای بهدستآمده از بررسی امتیازات پیشبینیشده قابلیت اطمینان خودروسازان مختلف توسط گزارشهای مصرفکننده Consumer Reports تا نوامبر ۲۰۲۳، خودروسازان آسیایی پیشتاز هستند. لکسوس Lexus و تویوتا Toyota بهعنوان معتبرترین برندهای خودروی این گزارشها انتخاب شدند و به ترتیب رتبههای اول و دوم را به خود اختصاص دادند.
گزارشهای مصرفکننده، اطلاعاتی است که توسط آژانسهای گزارشدهی کاربران جمعآوری و توسط کارفرمایان و اعتباردهندگان استفاده میشود. این گزارشها میتواند حاوی اطلاعات بسیار متنوعی از جمله سابقه اعتباری، ورشکستگی گذشته، سوابق قضائی، سوابق شغلی و حتی فعالیت آنلاین باشد. دسترسی به این اطلاعات تنها با تأیید شخص امکانپذیر است و توسط قانون گزارشدهی اعتبار منصفانه (FCRA) تنظیم میشود.
معتبرترین برندهای خودرو در جهان بر اساس امتیاز قابلیت اطمینان پیشبینیشده
لکسوس، ژاپن ۷۹
تویوتا، ژاپن ۷۶
مینی، انگلستان ۷۱
آکورا، ژاپن ۷۰
هوندا، ژاپن ۷۰
سوبارو، ژاپن ۶۹
مزدا، ژاپن ۶۷
پورشه، آلمان ۶۶
بیامو، آلمان ۶۴
کیا، کره جنوبی ۶۱
بهطور کلی، خودروسازان آسیایی در سال ۲۰۲۳ با میانگین امتیاز ۶۳ برای این منطقه، در معیارهای قابلیت اطمینان با اختلاف زیادی پیشتاز بودند و هفت از ۱۰ برند معتبر را تشکیل دادند. خودروسازان ژاپنی بهنحوی ویژه در صدر این ردهبندی قرار گرفتند و در کل ۶ از ۱۰ برند برتر متعلق به این کشور بود. برند آسیایی کیا نیز رتبه دهم را به خود اختصاص داد.
دیگر برندهای خودروسازی آسیایی در لیست ۳۰ برند برتر نیز برندهای کرهجنوبی هیوندای Hyundai در جایگاه یازدهم و جنسیس Genesis در جایگاه هجدهم بود.
خودروسازان اروپایی با میانگین امتیاز ۴۶ دوم شدند. در کنار خودروساز بریتانیایی مینی Mini که در جایگاه سوم قرار گرفت، خودروسازان آلمانی پورشه Porsche و بیامو BMW برترین برندهای اروپایی بودند که به ترتیب در رتبههای هشتم و نهم قرار گرفتند.
معتبرترین برند آمریکایی بیوک Buick بود که در رده دوازدهم قرار گرفت و تسلا Tesla و رم Ram به ترتیب رتبههای چهاردهم و پانزدهم را به خود اختصاص دادند.
روش تعیین قابلیت اطمینان خودروها
گزارشهای مصرفکننده خودروها را بر اساس قابلیت اطمینان آنها طبق دادههای نظرسنجیها و تجزیهوتحلیلهای کاربران بیش از ۳۳۰ هزار وسیلهنقلیه رتبهبندی میکند. خودروهای مورد تجزیهوتحلیل شامل مدلهای سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، با چند مدل اولیه سال ۲۰۲۴ بودند.
آنها ۲۰ دغدغه از مشکلات کوچک همچون صدای ترمزها تا ایرادات عمده از جمله قیمت گران، موتور بدون گارانتی یا شارژر خودروهای برقی را بررسی کردند، سپس شدت هر نوع مشکل را سنجیدند تا امتیاز قابلیت اطمینان پیشبینیشده از یک تا ۱۰۰ برای هر خودرو ایجاد کنند.
دغدغههای مورد بررسی این گزارشها شامل موارد زیر است:
پیشرانه (مجموعه قدرت)، کیفیت ساخت، موتور (عمده)، موتور (مینور)، خنککننده موتور
موتور الکتریکی، باتری EV، شارژ EV
گیربکس (عمده)، انتقال (جزئی)، سیستم محرکه، سیستم سوخت، سیستم الکتریکی
سیستم تعلیق، ترمز، اگزوز
رنگ / تریم، صدا / نشتی، سختافزار بدنه
لوازم جانبی الکتریکی، الکترونیک داخل خودرو، سیستم آبوهوا
گزارشهای مصرفکننده در سال جاری سه دغدغه جدید را برای خودروهای هیبریدی، پلاگین هیبریدی و خودروهای الکتریکی اضافه کرد که شامل موتور الکتریکی، باتری خودروهای برقی / هیبریدی و شارژ خودروهای برقی میشود.
نظر شما