علی ضامن صالحی فرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری با بیان اینکه بهترین زمان تزریق آن شروع فصل سرما از اواخر شهریور تا اوایل مهر است، اظهار کرد: اولویت تزریق واکسن به ترتیب شامل مادران باردار، پرسنل شاغل در بیمارستانهای تابعه، پرسنل مراکز خدمات جامع سلامت، بیماران خاص و بیماران اچآیوی، پرسنل زندانها، جانبازان ۵۰ تا ۷۰ درصد و والدین شهدا است.
وی افزود: تاکنون سه هزار و ۶۵۰ دز واکسن آنفولانزا تحویل استان شده و همه این واکسنها جهت تزریق به گروههای هدف توزیع شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت چهارمحالوبختیاری گفت: واکسنهای موجود در استان شامل دو هزار ۱۵۰ دوز خارجی و هزار ۵۰۰ دوز ایرانی است که مردم میتوانند از طریق داروخانههای سطح شهر در سراسر استان به این واکسن دسترسی پیدا کنند، همچنین سایر گروههای تحت پوشش مرکز بهداشت توسط مراقبان سلامت به مراکز خدمات جامع سلامت فراخوانده میشوند و نسبت به تزریق واکسن آنها اقدام میشود.
صالحیفرد عنوان کرد: طبق دستورالعمل واکسن آنفولانزا یک دوز معادل نیم سی سی در سال تزریق میشود و برای کودکان شش ماه تا کمتر از ۹ سال که برای نخستینبار واکسن را دریافت میکنند، طبق دستورالعمل کارخانه سازنده واکسن عمل میشود که دو هفته پس از تزریق واکسن آنتی بادی در بدن به سطح مطلوبی میرسد و فرد در مقابل این بیماری مقاوم میشود، همچنین این واکسن در پیشگیری از آنفولانزا نیز تأثیرگذار است.
وی تصریح کرد: از مهمترین چالشهای تولید و توزیع واکسن شامل تعداد محدود واکسن نسبت به تعداد گروههای نیازمند و گروههای هدف و تأخیر در دریافت واکسن از طریق وزارتخانه است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت چهارمحالوبختیاری خاطرنشان کرد: اهمیت تزریق واکسن آنفولانزا در سالهای پساکرونا به دلیل کمرنگ شدن پروتکلهای بهداشتی، بهداشت تنفس، شستوشوی دست، کم شدن استفاده از ماسک توسط مردم و بیتفاوتی افراد مبتلا نسبت به استفاده از تجهیزات حفاظت فردی و حضور در تجمعات بدون رعایت پروتکلها بیشتر شده است.
نظر شما