به گزارش خبرگزاری ایمنا، مصطفی نباتینژاد امروز _چهارشنبه یازدهم مهر_ در چهلوششمین نشست کمیسیون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران اظهار کرد: امیدواریم این تعاملات و هماهنگیها موجب یادگیری و همافزایی تمام اعضا شود.
وی افزود: شهرداریها بهعنوان مرجع برای سایر حوزهها محسوب میشوند و بسیاری از نهادها انتظار دارند که شهرداریها به جای آنها فکر، پیشبینی و مسیر را برای آنها مشخص کنند.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: شهرداریها باید بهعنوان مرجع برای تمام دستگاهها عمل کند، بهویژه با توجه به ظرفیتهای بالقوه و سرمایههای مختلفی که در شهرداریها وجود دارد.
نباتینژاد با اشاره به چالشهای موجود در شهرها ادامه داد: چالشهایی که همه ما با آن مواجه هستیم، متأثر از عوامل مختلف و پیشبینیناپذیریهای موجود است، از اینرو باید برنامهریزی پویا و تابآوری مناسب برای تأمین منابع و آرامش نیروهای موجود انجام شود.
وی با اشاره به سیاستهای اصلی شهرداری خاطرنشان کرد: یکی از محورهای اصلی، دادهمحوری و مشارکتمحوری است.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به موضوع فراگیری، کربنزدایی و نوآوری گفت: در حوزه مشارکتمحوری از مرحله ابتدایی بهتدریج در حال پیشرفت هستیم، البته به نقش شهروندان و مسئولیتهای آنها در رعایت حقوق شهروندی و پاسخگویی نسبت به مسائل شهری باید توجه کرد و این نقش بهتدریج بهعنوان بخشی از پیکره شهرداری تعریف شود.
نباتینژاد افزود: طرحی به نام «باشگاه شهروند» به عنوان سازوکاری برای ارتقای مشارکت شهروندان تعریف شده است که از تمام مدیران درخواست میکنیم در این طرح شرکت کنند و بازخورد خود را ارائه دهند.
وی تاکید کرد: شهروندی به جغرافیا محدود نمیشود و بسیاری از مسائل شهری همچون ترافیک و آلودگی هوا مسائل مشترکی است که نیازمند همکاری و مشارکت همهجانبه است.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به نقش شهروندانی که به عنوان «شهریار» در راستای یاری به شهر عمل میکنند، گفت: در حوزههای انتفاعی و غیرانتفاعی این افراد به توسعه و تعالی شهر کمک میکنند.
نباتینژاد با اشاره به اهمیت مشارکتمحوری بهعنوان یکی از ضرورتهای مدیریت شهری ادامه داد: مشارکتمحوری میتواند به حفظ و توسعه سرمایه اجتماعی کمک کند.
وی با اشاره به چالشهای مرتبط با ایفا نشدن نقش سازمان شهرداریها خاطرنشان کرد: اگر این سازمان بهصورت یکپارچه از شهرداریها پشتیبانی میکرد، بسیاری از مشکلات موجود در استفاده از نرمافزارها و سامانهها کاهش مییافت.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: نیاز است تا جلساتی با حضور متولیان امر در سازمان شهرداریها و دبیرخانه کلانشهرها برگزار شود تا این مشکلات بهصورت جدی مورد بررسی قرار گیرد و راهحلهای مناسبی ارائه شود.
وی با اشاره به اهمیت هماهنگی و همراهی در اجرای پروژههای شهری و بلوغ تکنولوژیک اضافه کرد: این موضوع بخشی از مسئولیت پایتخت است و تأخیر در این زمینه میتواند تأثیرات منفی داشته باشد.
نظر شما