سید عبدالله میرابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در قم اظهار کرد: طی سالهای اخیر با نگاه زیست محیطی مدیریت شهری در پروژهها، زیر ساختهای اولیه دفع پسماند از جمله احداث سولههای پردازش پسماند شهری، سالن دریافت پسماند، سایتهای تخمیر و در ادامه خطهای ۱ و ۲ پردازش شهری هر کدام با ظرفیت ۳۰۰ تن در روز در مجموعه پردازش پسماند شهری سایت البرز ایجاد شد.
وی با بیان اینکه با بهره برداری از خطوط پردازش، کلیه پسماندهای جمع آوری شده از سطح شهر، پردازش میشود، افزود: در این فرآیند مواد قابل بازیافت و دارای ارزش ریالی مناسب در خطوط جداسازی، جمع آوری و بخش آلی پسماند (ته مانده مواد غذایی) توسط سرندهای خط پردازش جداسازی و به بیرون از سالن هدایت میشود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم ادامه داد: پس از بارگیری مواد آلی در کامیونهای انتقال، مواد مذکور در سایتهای تخمیر پشته گذاری و پس از طی شدن فرآیند فرآوری به کود خام تبدیل میشوند.
میرابراهیمی بیان کرد: این محصول توسط ماشین آلات جمع آوری و به محل "سایت ماند" انتقال داده میشود و پس از طی حداقل ۳ ماه توسط «سرندهای پالایش کود» سرند شده که منجر به تولید کود درجه یک و دو میشود، کودهای مذکور جهت استفاده در مصارف کشاورزی و فضای سبز کاربرد دارد.
وی خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم برای افزایش کیفیت و ایجاد ارزش افزوده از کود کمپوست در نظر دارد با تکمیل پروسه قبلی نسبت به غنی سازی و تولید کودهای آلی گرانوله اقدام کند.
نظر شما