تولید ۵ نمونه تجهیزات نوآورانه در آتش‌نشانی اصفهان

رئیس اداره برنامه‌ریزی و توسعه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان گفت: این سازمان با تدوین سند تکنولوژی و راه‌اندازی کارگاه فناوری، به‌عنوان اولین سازمان در کشور، موفق به تولید ۵ نمونه تجهیزات نوآورانه از جمله سنسور چاه شده است.

امید باقری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به تدوین و اجرای برنامه راهبردی شهرداری اصفهان اظهار کرد: تمام شاخص‌گذاری‌ها و اهداف تعیین شده در این برنامه انجام شد و یکی از موارد مهمی که در اهداف خود لحاظ کرده‌ایم، هوشمندسازی و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های جدید است.

وی افزود:؛ سازمان آتش‌نشانی شهرداری اصفهان به‌عنوان نهادی پیشرو در کشور، موفق به تدوین سند تکنولوژی و مستقر کردن مدیریت تکنولوژی در این سازمان شد.

رئیس اداره برنامه‌ریزی و توسعه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تصریح کرد: طبق نقشه راه و «رود مپ» فناوری، هسته فناورانه سازمان با ۳۰ نفر از کارکنان نخبه و خبره تشکیل شده است.

باقری با اشاره به کارگاه فناوری و همکاری با نخبگان عنوان کرد: کارگاه فناوری را در سازمان آتش‌نشانی شهرداری اصفهان افتتاح کردیم، ما تنها سازمان در کشور هستیم که اقدام به تأسیس چنین کارگاهی کرده‌ایم، همچنین از ظرفیت سربازان نخبه و ممتاز دانشگاه‌های برتر کشور نیز در این کارگاه استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: این نخبگان، در کنار متخصصان که در قالب هسته فناوران سازمان فعالیت دارند، به نیازسنجی‌های مختلف در زمینه عملیات‌ها پرداخته و نقاط ضعف و باگ‌ها را شناسایی کرده‌اند.

رئیس اداره برنامه‌ریزی و توسعه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به نتایج و دستاوردها بیان کرد: بر اساس اولویت‌بندی‌های زمانی و اقتصادی، تا این لحظه موفق به طراحی و تولید ۵ نمونه از تجهیزاتی شده‌ایم که در سطح کشور مورد نیاز سازمان‌های آتش‌نشانی است، به‌ویژه با توجه به شرایط تحریم، ما تلاش کرده‌ایم تا بیشتر به دانش داخلی متکی باشیم.

باقری اضافه کرد: یکی از این تجهیزات، سنسور چاه است که به‌دلیل اهمیت آن و حوادث متعددی که برای آتش‌نشانان در چاه‌ها رخ داده، در اولویت قرار گرفت.

وی با اشاره به سنسور چاه و ویژگی‌های آن خاطرنشان کرد: این سنسور با قابلیت‌هایی نظیر انتقال تصویر و صوت، دوربین ۳۶۰ درجه، تأمین نور مناسب (لوکس لازم)، و سنسورهای مختلف برای تشخیص گازهای طبیعی و قابل انفجار طراحی شده است؛ هدف از طراحی این پکیج، کاهش ریسک و حفظ جان آتش‌نشانان و افرادی است که در عملیات نجات در چاه‌ها حضور دارند.

رئیس اداره برنامه‌ریزی و توسعه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان افزود: فاز اول این دستگاه در حال آزمایش و بهره‌برداری است و هنوز آزمایش آن ادامه دارد؛ برنامه‌ریزی برای فاز دوم نیز انجام شده است که طی چندماه آینده خبرهای خوبی برای آتش‌نشانان کشور به همراه خواهد داشت.

باقری ادامه داد: در فاز دوم، هدف ما تولید این دستگاه با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و توزیع آن در سطح کشور است تا ریسک عملیات‌های مربوط به چاه به حداقل برسد.

کد خبر 793674

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.