به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد نورصالحی امروز _یکشنبه شانزدهم دی_ در نطق میاندستور صدوشصتویکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با تبریک حلول ماه رجب اظهار کرد: در هفت ماده از قانون اساسی بر شورای شهرها، روستاها و بخشها تأکید شده است، اما در نظام اجرایی کشور، با توجه به گرفتاریهای ابتدای انقلاب و سپس جنگ تحمیلی، این شوراها فعالیت خود را با حدود ۲۰ سال تأخیر آغاز کردند.
وی افزود: حدود ۲۶ سال است که نظام شورایی مستقر شده و دیرتر از سایر ارکان و نهادهای نظام کار خود را آغاز کرده است که این تأخیر در آغاز فعالیت و جایگزینی نهادهای دیگر، در عمل آغاز کار شوراها را با سختی و کندی روبهرو کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: کندی و تأخیر سبب شده است که کم و بیش با بعضی مشکلات روبهرو باشیم، به این صورت که شورای اسلامی شهر هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است و شورای عالی استانها که در رأس است و اجازه ارائه طرح به مجلس شورای اسلامی را دارد نیز هنوز ساختار مناسب خود بر اساس قانون را پیدا نکرده است.
نورصالحی با بیان اینکه این روزها موادی از قانون شوراها در مجلس در حال بررسی جهت اصلاح است، ادامه داد: هماکنون با توجه به نیازی که احساس شده است، قوه مقننه وارد اصلاح برخی مواد شده و شاید اگر نهادی بخواهد اصلاحاتی درباره قانون و ساختارش انجام شود، خود آن نهاد بهترین مرجع برای عارضهسنجی و پیشنهادهای اصلاحات است، اما این موضوع انجام نشده یا محدود انجام شده است.
وی با بیان اینکه هماکنون بخشی از آنچه انجام میشود، شاید کمتر به مصلحت مردم و نظام باشد و از کسانی که سالها در شورا بودهاند، کمتر نظر خواسته شده است، تصریح کرد: در سایر قوا نیز با بعضی اشکالات روبهرو هستیم، اما اشکالات نظام شورایی بزرگنمایی شده است و هماکنون قانون به شکلی در حال اصلاح است که شاید به صلاح نظام نباشد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: نظام شورایی و استفاده از ظرفیت مردم و انجام کار مردم توسط مردم و ارتباط بین مجموعه اداره کشور و مردم در قالب شوراها بهعنوان یک دستاورد مثبت در جمهوری اسلامی تلقی میشود، بخشی از مشکلات کشور را رفع میکند و میتواند نیازهای آنی مجموعه اداره کننده شهرها و بخشها را به سرعت بیشتری برطرف کند؛ گرچه ممکن است اشکالاتی بر آن مطرح باشد، اما مزیتهای آن بیشتر است.
نورصالحی گفت: امیدواریم تغییراتی که در نحوه اداره امور شهرها و انتخاب شهرداران داده میشود، تبدیل به بوروکراسی نشود، زیرا هماکنون تمرکزگرایی در دولت و وزارتخانهها وجود دارد و کشور نیز از این بابت آسیب بسیار دیده و ممکن است مردم موافق این نوع اداره متمرکز نباشند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم به اسم اصلاح قانون این مزیت از شوراها گرفته نشود تا شوراها به وظایف خود بهتر و باکیفیتتر از پیش عمل کنند و مانع جدیدی در این مسیر پیشروی آنها قرار نگیرد.
نظر شما