به گزارش خبرگزاری ایمنا، ششمین ماه سال در بازار سرمایه با رشد تراز اندک شاخص کل و افزایش تراز قابل توجه در شاخص هموزن به پایان رسید. بازار سهام در این ماه دو هفته صعودی، یک هفته نزولی را تجربه کرده بود و آخرین هفته شهریور را نیز با صعود شاخصهای سهامی پشت سر گذاشت. جریان پول حقیقی در این ماه نوسانات زیادی داشت و شاهد تغییرات فراوان روند جریان پول حقیقی در موقعیتهای سهامی بودیم.
ارزش معاملات خرد نیز که در ابتدای شهریور در سطح دو همتی قرار داشت، در انتهای این ماه تا سطح همتی پیش رفت و پس از آنکه هفتههای پیاپی با رشد تراز شاخص کل و قهر سرمایه حقیقی با نمادهای سبک روبهرو بود؛ در هفته سوم و چهارم شهریور روند معاملاتی بهطور کامل متفاوتی را پشت سر گذاشت بهویژه در آخرین هفته تابستان که با شروع به کار رئیس جدید سازمان و دریافت سیگنالهای مثبت از سوی وزیر اقتصاد دولت همراه شد و شاهد ورود جریان پول حقیقی به موقعیتهای سهامی در دو روز معاملاتی انتهای هفته بودیم به این ترتیب، شاخص کل بورس در مدت پنج روز کاری هفته با افزایش ۰.۶۲ درصدی به دو میلیون و ۹۷ هزار واحد در ششمین ماه سال رسید و شاخص هموزن نیز با رشد بیشتر از دو درصدی به تراز ۶۸۷ هزار واحدی دست یافت، کارشناسان این روند را سرآغاز خوشیمن پاییز برای بازار سهام پیشبینی کردند که انتظار میرفت به رشد یکدست بازار منتهی شود.
بورس تهران هفته نخست مهر را با سطح مقاومتی دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی شاخص کل و سطح حمایتی ۶۸۰ هزار واحدی شاخص هموزن آغاز کرد و احتمال افزایش اندک ارزش معاملات خرد در هفته پیشرو با رشد تراز شاخصهای سهامی قوت گرفت، اما چالش بزرگ این هفته افزایش تنشهای سیاسی در خاورمیانه بود که موجب شده برخی از تحلیلگران احتمال بالایی را برای تغییر روند معاملات سهامی و ورود شاخصهای سهامی به یک روند اصلاحی دیگر در نظر گیرند.
رشد میانگین قیمت سهمهای بزرگ بازار
نخستین هفته معاملاتی پاییز با بازدهی مثبت نماگرهای تالار شیشهای پایان پیدا کرد و با وجود تعطیلی ابتدای هفته، میانگین قیمت سهمهای بزرگ بازار در این هفته افزایش پیدا کرد تا جایی که در مدت چهار روز کاری این هفته به نحوی که شاخص کل طی با افزایش ۰.۲۷ درصدی از تراز دو میلیون و ۹۷ هزار واحد در پایان هفته گذشته، به دو میلیون و ۱۵۵ هزار واحد در پایان بورس چهارشنبه رسید.
در طول چهار روز معاملاتی نخستین هفته مهر ۱۴۰۳، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی به ۱۲.۲۰۶ میلیارد برگه سهم رسید و این رقم در روز پایانی در ارتفاع ۱۳.۲ میلیارد برگه سهم ثبت شد.
رشد حجم معاملات، میانگین ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی را نیز بالا برد، بهطوری که میانگین هفتگی این رقم از پنج هزار و ۲۰۶ میلیارد تومان عبور کرد.
روند مطلوب سهمهای بزرگ بازار در نهایت، تراز پول حقیقی هفتگی را مثبت کرد و در چهار روز کاری ۲۶۳ میلیارد تومان پول حقیقی به سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی تزریق شد که این روند در دو روز میانی هفته مطلوبتر از روزهای دیگر بود و بیش از ۹۰۳ میلیارد تومان پول به بورس وارد شد بر این اساس میتوان گفت که بازار بورس اوراق بهادار تهران پس از مدتها رخ بهاری را به خود گرفت در حالی که همچنان در محدوده سه درصدی نوسان میکند.
آغاز هفته با نماد منفی
بازار سهام نخستین روز پاییز را در حالی آغاز کرد که شاخص کل بورس با رشد محدود از فتح دوباره کانال ۲.۱ میلیون واحدی بازماند و ۴۲ درصد از نمادها منفی شدند. در پایان این روز ارزش معاملات خرد نیز کاهشی بود و حجم معاملات خرد به ۹.۲ میلیارد برگه سهم رسید.
در روز یکم مهر شاخص کل بورس تنها ۱۸۹۳ واحد رشد کرد و با توقف در سطح دو میلیون و ۹۸ هزار و ۸۹۸ واحد از ورود به کانال ۲.۱ میلیون واحدی بازماند، اما شاخص هموزن که نشاندهنده روند معاملات سهام کوچک و متوسط بازار است، عملکرد بهتری داشت و با رشد ۲۱۶۱ واحدی، معادل ۰.۳۱ درصد بالا رفت و در سطح ۶۸۹ هزار و ۷۶۶ واحد قرار گرفت.
در پایان معاملات یکشنبه بورس ۵۸ درصد از نمادهای مثبت بودند و ارزش سفارشهای خرید پنج خط اول سهام به ۸۲۳ میلیارد تومان رسید که بیش از دو برابر سفارشهای فروش بود، همچنین حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی به ۹.۲ میلیارد برگه سهم رسید که با ارزش سه هزار و ۷۴۶ میلیارد تومان معامله شد. تراز پول حقیقی نیز در نخستین روز مهر منفی بود و سهام خرد بیش از ۲۶۵ میلیارد تومان پول حقیقی از دست داد.
قامت یکپارچه سبز نقشه بازار
در روز دوم مهر رفتار قیمت روی تابلوهای بورس همانگونه که انتظار میرفت، به قامت یکپارچه سبز نقشه بازار منجر شد. زمزمه تسعیر ارز بانکها در بازار سرمایه، نمادهای این گروه را به صف خرید نشاند و موجب پویایی جریان معاملات در بازار روز میانی هفته شد.
بر این اساس شاخص کل بورس بیش از ۱۷ هزار و ۶۱۶ واحد رشد کرد و از سد روانی ۲.۱ میلیونی عبور کرد و با رشد ۰.۸۴ درصدی در ارتفاع دو میلیون و ۱۱۶ هزار و ۵۳۷ واحد قرار گرفت. شاخص هموزن که نشاندهنده روند معاملات سهام کوچک و متوسط بازار است، عملکرد بهتری داشت و با رشد شش هزار و ۱۸۷ واحدی، معادل ۰.۹ درصد بالا رفت و در سطح ۶۹۵ هزار و ۹۵۹ واحد قرار گرفت.
در پایان معاملات دوشنبه بورس ۸۵ درصد از نمادهای مثبت بودند و ارزش سفارشهای خرید پنج خط اول سهام به ۹۸۳ میلیارد تومان رسید که بیش از سه برابر سفارشهای فروش بود. حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی نیز به ۱۳.۱ میلیارد برگه سهم رسید که با ارزش پنج هزار و ۳۵۹ میلیارد تومان معامله شد، اما تراز پول حقیقی برخلاف روز گذشته، مثبت بود و سهام خرد بیش از ۴۹۸ میلیارد تومان پول حقیقی به دست آورد.
ادامه حرکت در مسیر سبز بورس
در سومین روز مهر بازار سهام به روند سبزی که از ابتدای هفته روند سبزی در پیش گرفته بود، ادامه داد و ارتفاع شاخص کل بیشتر از ۳۶ هزار واحد بالا رفت و حجم معاملات نیز رقم چشمگیری را ثبت کرد.
در پایان بورس سهشنبه، شاخص کل با افزایش ۳۶ هزار و ۱۱۲ واحدی که معادل ۱.۷۱ درصد این شاخص است روبهرو شد و در سطح دو میلیون و ۱۵۲ هزار واحدی ایستاد از سوی دیگر قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام نیز بالا رفت؛ بهطوری که شاخص هموزن بازار در این روز ۱۰ هزار و ۳۲ واحد که معادل ۱.۴۴ درصد این شاخص است، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۷۰۵ هزار واحدی رسید.
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات را ۱۳.۴ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) را پنج هزار و ۵۵۴ میلیارد تومان نشان داد و با ادامه روند روز معاملاتی گذشته ورود و خروج پول حقیقی، این تراز مهم در سوم مهر نیز مثبت بود تا جاییکه در پایان معاملات این روز حدود ۴۰۵ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار سهام شد.
امید سهامداران به رونق بورس
آخرین روز معاملات بورس در هفته نخست مهر با ثبت ارقام صعودی به پایان رسید و هر دو نماگر اصلی بازار سهام افزایش ارتفاع داشتند، همچنین حجم و ارزش معاملات نیز تراز بالایی را به ثبت رساند و سهامداران را به رونق بورس امیدوار کرد.
در پایان معاملات این روز، شاخص کل با افزایش دو هزار و ۳۵۵ واحدی که معادل ۰.۱۱ درصد این شاخص است روبهرو شد و در سطح دو میلیون و ۱۵۵ هزار واحدی ایستاد، همچنین قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام نیز بالا رفت؛ بهطوری که شاخص هموزن بازار در پایان بورس چهارشنبه هزار و یک واحد که معادل ۰.۱۴ درصد این شاخص است، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۷۰۶ هزار واحدی رسید.
حجم معاملات در این روز ۱۳.۲ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) شش هزار و ۱۸۸ میلیارد تومان ثبت شد، اما برخلاف روند روز معاملاتی گذشته ورود و خروج پول حقیقی، این تراز مهم در چهارم مهر منفی بود، زیرا در پایان بورس حدود ۳۷۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
به گزارش ایمنا، کارشناسان بر این باورند که بورس نیمه نخست سال ۱۴۰۳ را در شرایطی به پایان رساند که روزهای پایانی شهریور شاهد بهبود نسبی شرایط و رشد شاخصههای قیمتی بود، اما همچنان دامنه نوسان با محدودیت سه درصد همراه است.
از سوی دیگر آغاز پاییز با رشد ریسکهای سیستماتیک در جنوب لبنان و سفر کاری رئیسجمهور به نیویورک همزمان شد که به صورت نسبی بر وضعیت بورس تاثیرگذار بود با وجود این، نحوه مدیریت تنشهای منطقهای توسط دولتمردان منجر به کاهش وزن اثرگذاری درگیریهای منطقهای بر بازارهای مالی شده است.
فعالان بازار سرمایه پیشبینی میکنند که مخابره شدن خبرهای خوب میتواند کلیت بازار را متاثر کند، در غیر این صورت بورس هفتهای متعادل با رشد محدود را تجربه خواهد کرد. بهطور کلی انتظار میرود که در فصل پاییز به تدریج شاهد اعتماد بیشتر سرمایهگذارها و فعالان بازار سرمایه باشیم و بازار از بیاعتمادی شکل گرفته در سالهای اخیر به مسیر ریسکپذیری و اعتماد تغییر جهت دهد و ارزش معاملات در مهر ۱۴۰۳ افزایشی باشد.
نظر شما