علیرضا صابری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در گلستان اظهار کرد: دو بذر جدید سویا با نامهای «گلستان» و «رحمت» توسط کارشناسان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان تولید شده است.
وی مقاوم بودن به خشکسالی، زودرسی و افزایش عملکرد را از جمله مزیتهای این بذر جدید دانست و افزود: دانه روغنی سویا یک محصول مهم و راهبردی برای تأمین روغن و خوراک دام کشور است که با تولید این دو رقم جدید لاوه بر مزایای ذکر شده، مبارزه با آفات نیز در کشت این نوع محصول کمتر خواهد بود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان با بیان اینکه تراکم مورد نیاز این ارقام ۳۰۰ هزار بوته در هکتار است، افزود: این بوته مقاوم به کمآبی است و درصد روغن بیشتر و کیفیت بالاتری دارد.
وی با بیان اینکه استانهای گلستان و اردبیل فقط امکان استفاده از این دو بذر را دارند، اضافه کرد: استان گلستان در کشور مقام نخست تولید سویا را دارد.
صابری با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی برای کشاورزان جهت معرفی این دو بذر جدید سویا گفت: هدفمان از اجرای این رویداد ایجاد ارتباط مؤثر بین محققان، مروجان و بهرهبرداران است، تلاشمان بر این است تا تغییر دانش، بینش، نگرش و در نهایت مهارت را برای بهرهبرداران داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در سالجاری در استان نزدیک به هشت هزار و ۵۰۰ هکتار سویا کشت میشود، افزود: پیشبینی میکنیم بین ۱۸ تا ۲۰ هزار تن دانه سویا از این مزارع برداشت شود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان در خاتمه یادآور شد: سویا یکی از محصولاتی است که در برنامه الگوی کشت گلستان قرار دارد و در سالجاری در بیش از هشت هزار هکتار زمینهای کشاورزی گلستان کشت شده که بیشترین سطح زیر کشت در کشور را دارد.
نظر شما