توجه به چند هسته‌ای بودن از الزامات تحقق شهر انسان‌محور است

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: در صورتی که بخواهیم‌ شهر انسان‌محور داشته باشیم، باید به چند هسته‌ای بودن به‌ویژه هسته‌های اطراف شهر برای توسعه شهری و تمرکززدایی توجه کنیم.

سیدوحید میرنظامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی با بیان اینکه برای کمک به ارتقای شاخص‌های کیفیت زندگی باید به سمت شهر انسان‌محور حرکت کنیم، اظهار کرد: محله‌محوری به مسجد بنیان که از شورای پنجم آغاز شده بود در شورای ششم شورا به جد دنبال کردیم و مقوله شهر انسان‌محور را نیز در کنار محله محوری در نظر گرفتیم و این مهم را در مصوبات شورا لحاظ کردیم.

وی افزود: این مهم در طرح جامع مدیریت شهری و چشم‌انداز ۲۰ ساله و برش‌های پنج ساله مشخص شده و این به معنای آن است که شورا جهت‌گیری شهرداری را در برنامه توسعه ۲۰ ساله مدیریت شهری و طرح جامع مدیریت شهری در برش‌های پنج ساله‌اش لحاظ کرده و محور آن هم بحث محله محوری، مسجد بنیان و شهر انسان محور است.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک با اشاره به اینکه اولویت نخست در شهر انسان محور عابرپیاده است، تاکید کرد: خرید، مراکز تفریحی در اطراف شهر با این نگاه بوده، اما در عمل و اجرا شهرداری نتوانسته است این موضوع را به‌ویژه در دره گردو به‌درستی اجرا کند.

میرنظامی اضافه کرد: پروژه سرمایه‌گذاری تعریف دارد که بر اساس آن سرمایه‌گذار به‌صورت کامل، سرمایه‌گذاری می‌کند و به‌عنوان مثال در یک یا دو دهه شاهد بازگشت سرمایه و سود آن خواهد بود یا سرمایه‌گذار با مدیریت شهری یا با یک دستگاه دولتی به صورت مشارکتی عمل می‌کند.

وی تاکید کرد: در حال حاضر در پروژه دره گردو سرمایه‌گذار به‌صورت مستقل وارد عمل نشده و همه این رفت‌وآمدهایی که از شرکت‌ها به اراک صورت می‌گیرد، پیمانکاری است.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک تصریح کرد: باید این موضوع بیان شود تا در آینده توسط افکار عمومی مورد مواخذه قرار نگیریم، که‌چرا اطلاع‌رسانی دقیق صورت نگرفته است، این طرح سرمایه‌گذاری نیست، بلکه پروژه پیمانکاری است.

میرنظامی اضافه کرد: تفاوت پروژه سرمایه‌گذاری با پیمانکاری این است که عقد قرارداد انجام و مواردی که تاکنون صورت گرفته، بر اساس تفاهم‌نامه است، قرارداد هنوز منعقد نشده و تفاهم‌نامه‌هایی هم که وجود دارد، در قالب پیمانکاری است.

وی با اشاره به اینکه دو هزار میلیارد تومان از محل فروش تملکات و مولدسازی برای طرح دره گردو پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: برای ساخت این طرح باید از سرمایه‌گذار استفاده شود، چراکه هرچه اعتبارات دولتی و ملی هزینه شود، پاسخگوی ساخت آن نخواهد بود.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک خاطرنشان کرد: نمی‌توان یک منطقه بکر را به شورای ششم واگذار و در پایان دوره یک بهشت گلستان تحویل گرفت، این یک واقعیت است که ما باید درست با آن مواجه شویم.

میرنظامی عنوان کرد: وظیفه شورای ششم این بوده است که زیرساخت‌هایی همچون آب را از قنوات وزیری و سپهداری به صورت شبکه لوله‌گذاری انتقال دهیم که آب را به بالا دست دره گردو منتقل و دره را از خشکی و بی روحی خارج کرده‌ایم، همچنین برق و پایه‌های روشنایی که منتقل شده، ایجاد پارکینگ‌ها که در دهانه ورودی دره گردو انجام شده و مسجدی که پیمانکار مشغول ساخت آن است، توسط شهرداری صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه این اقدامات توسط شهرداری به درستی هدف‌گذاری شده است، گفت: مدیریت شهری در مرحله بعد نباید وارد کار پیمانکاری شود، چراکه این کار زخمی و نیمه‌کاره باقی می‌ماند و اعتبارات مدیریت شهری تنها مختص این طرح نیست.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک ادامه داد: در تخصیص اعتبارات ما باید حوزه حمل‌ونقل، پسماند، فضای سبز، ترافیک، عمران و در کنار این موارد مباحث فرهنگی و ورزشی را در نظر گیریم.

میرنظامی با اشاره به اینکه انتخاب مسیر پیمانکاری برای این طرح نادرست است و در آینده ما را به افکار عمومی بدهکار می‌کند، گفت: طرح دره گردو باید توسط سرمایه‌گذاری صورت گیرد.

میرنظامی افزود: در صورتی که بخواهیم شهر انسان‌محور داشته باشیم، باید به چند هسته‌ای بودن به‌ویژه هسته‌های اطراف شهر برای توسعه شهر و تمرکززدایی توجه کنیم.

کد خبر 792998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.